בחירת זמן ואופן אספקה
כדי להתחיל להזמין כדאי לבחור תאריך ואופן האספקה
דליקטסן מסביב לעולם
-
21.06.22
מקורם של הדמפלינג - כיסוני הבצק שכבשו את העולם - הוא באזור קנטון שבסין, ומשם הם הופצו לעולם. הבשלנית תאיר מורדוך, יוצאת "מאסטר שף", חוזרת למזרח ומגישה מתכון לדמפלינג נפלאים וקלים להכנה בבית. כתבה שניה בסדרה
-
15.06.22האיטלקים אמנם לא ידועים כבעלי הישגים גדולים בתחום הפטיסרי, אבל לתערוכת המתוקים Sigep שמתקיימת ברימיני כדאי בכל זאת להגיע. ואם כבר מגיעים לרימיני, אז הכי טוב להתאכסן בבולוניה, ולצאת ממנה לאטרקציות קולינריות נוספות ברחבי מחוז אמיליה רומאנהקרא עוד
-
18.12.21
בשנים האחרונות, מסורות חג המולד וחגיגות השנה החדשה נוכחות יותר ויותר גם במחוזותינו הנאמנים לרוב ללוח השנה העברי, והגיע הזמן לעשות היכרות אמיתית עם כמה מהמפורסמים בקינוחי החגים הנוצריים. קודם במילים ואחר כך אפשר לדלג לחנויות הדליקטסן או הבייקרי האהוב עליכן ועליכם וגם לטעום
-
08.01.20כל מי ששמע שאנחנו עומדים לבלות חמישה ימים בוורשה, עיקם את האף והמליץ לנו לברוח ממנה בהזדמנות הראשונה. מזל שלא הקשבנו, כי מלבד ההיסטוריה, התרבות והעיצוב, ורשה פיתחה בשנים האחרונות גם סצינה קולינרית מפתיעה. יש המלצות.קרא עוד
-
12.12.19סיינט ג'ון - St. John היא מהמוסדות הקולינריים הלונדוניים היותר חשובים. הסופגניות הקלאסיות שנמכרות בבייקרי של סיינט ג'ון אינן מסובכות להכנה אך דורשות זמני התפחה ארוכים והרבה סבלנות. והתוצאה? שווה את ההמתנה וממכרת. אז רגע לפני שאתם עולים על המטוס ללונדון, הנה לפניכם המתכון.קרא עוד
-
27.06.19קרא אגא היא מנה יפנית שמוגשת בדיסקו טוקיו - קוביות פרגית ששרו במרינדה וצופו בטמפורה, עוברות טיגון עמוק, ומוגשות עם סלט כרוב חמצמץ ופלחי לימון. זו מנה פשוטה ונהדרת, ידידותית-לקיץ וגם חסינת מתבגרים (מי שצריך לדעת יודע)קרא עוד
-
15.05.19רוב האנשים מגיעים לנאפולי בדרך למקום אחר. נגיד, בדרך לנופים עוצרי הנשימה של חוף אמלפי. או כמו טל - בדרך לעיירה קטנה שבה, כך נטען, מכינים את הפיצה הטובה בעולם. מצד שני, אם כבר עצרתם בנאפולי אז יש כמה דברים שאתם באמת חייבים לראות. כלומר לטעוםקרא עוד
-
16.01.19הניוקי הפריזאי (Gnocchis à la parisienne) הוא וריאציה קלילה ומפתיעה על המאכל האיטלקי, שנולדה בעיר האורות. הוא מבוסס על בצק רבוך במקום תפוחי אדמה, וזה סוד קלילותו והסיבה לכך שגם תהליך ההכנה די פשוט. המתכון שלפניכם הוא לניוקי הפריזאי של הדליקטסןקרא עוד
-
10.01.19הברטונים טוענים שמדובר במאפה הטוב ביותר בעולם, והקווין אמאן אכן זוכה לא רק לפופולריות גדולה אלא גם למעמד מיוחד. המאפה עתיר החמאה והקרמל, שייך אמנם למחלקת הבולנז'רי אבל מככב בבוטיקי הפטיסרי הכי נחשבים של פריז. שרון היינריך ממליצה על כמה מקומות שבהם ממש כדאי לנסות אותוקרא עוד
-
27.12.18את החורף הקר שלהם הפריזאים צולחים עם הרבה שוקו חם, ערמונים קלויים, ומבחר קינוחים מחממי לב. הקולקציות של בוטיקי הפטיסרי לחורף 2019, כוללות גירסאות עדכניות לקינוחים מסורתיים לצד קינוחים חדשים שמתבססים על מיטב חומרי הגלם העונתיים. שרון היינריך ממליצה על הטובים שבהםקרא עוד
-
25.12.18הפריזאים מתייחסים ברצינות רבה לקינוחי החורף, שמתחילים להופיע בוויטרינות של בוטיקי הפטיסרי כבר החל מספטמבר. מלבד פירות העונה, הם עושים שימוש רב בשוקולד, קרמל וקפה, אגוזים ופרלינה, וכמובן - אי אפשר לוותר על הערמונים הקלויים והשוקו חם. שרון היינריך ממליצה על מתוקים נבחרים למבקרים בפריז בחורף 2019קרא עוד
-
23.07.18בבוטיקי הפטיסרי והבולנז'רי של גבעת מונמרטר אפשר למצוא הרבה קינוחים ומאפים קלאסיים, וגם כמה יצירות ייחודיות של שפים עטורי פרסים, בגט שנבחר כטוב ביותר בפריז, ואת הגלידה הכי טובה בעיר. שרון היינריך ממליצה על תחנות החובה לכל חובב פחמימות. חלק שני ואחרוןקרא עוד
-
19.07.18אל תבזבו זמן רב מדי על האטרקציות התיירותיות של מונמרטר. דווקא ברחובות הצדדיים של הגבעה הקסומה אפשר למצוא את האוצרות האמיתיים - גרמי המדרגות האינסופיים, הבית של דלידה הנצחית, מגרשי הפטאנק, הכרם שמענביו מיוצר יין מונמרטר, וגם בתי קפה, חנויות בולנז'רי ופטיסרי - חלק ראשוןקרא עוד