בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

האקדמיה ללחם: חלה קלאסית וחלת כוסמין טבעונית

האקדמיה ללחם: חלה קלאסית וחלת כוסמין טבעונית

חלות הן מהדברים היותר מתגמלים שאפשר לאפות. הבצק רך ונעים, ההתפחה קלה והתוצאה ממלאת את הבית בניחוח נפלא של סוף שבוע. חלה קלאסית היא תמיד אפשרות מנצחת ולצידה נכין הפעם גם חלת כוסמין וחלב קוקוס טבעונית מיוחדת.

 

מיני אקדמיה ללחם 

צעד שני. אם פיספסתם, התחלנו בפיצה ופוקאצ׳ה ממש לא מזמן, שהם צעד ראשון נפלא לבצקי שמרים. תופחים נפלא, לא דורשים עבודת עיצוב מורכבת במיוחד (מינוס הקטע של לסובב תחתית פיצה באוויר) ונותנים תוצאה שיש שישקלו למסור את חייהם עבורה. 

אפיית חלות היא צעד שני מצוין. בצק מבוסס שמרים שמגיעים מוכנים מהסופר (כן, אנחנו נתקדם גם לגידול עצמי), תהליך פשוט יחסית ואפיה בתנאי תנור סטנדרטים. כלומר אנחנו כאן בשביל הקליעה. 

שנים אני מנהלת יחסים מורכבים עם קליעת חלות. תמיד חשדתי שהכל מתחיל בחוסר היכולת שלי לקלוע צמות מורכבות ושאר תסרוקות שמצפים מאמא לבת שתדע לעשות בעיניים עצומות. אני, שתי ידיים שמאליות. מקסימום צמה בסיסית עם סיכה שתחזיק שערות סוררות. אל תדברו איתי על צמות סיניות, יפניות, בגלגול או בסיבוב. פשוט לא. מכאן, חלות אצלי גם הן כאלה. פשוטות. מורכבות מ-3 נחשים לא מושלמים שעושים טובה שהם מחזיקים את עצמם בחבילה אחת עד תום האפיה. 

לכן ובהתאם לכל הנזכר לעיל, אורן קמלגרן, שף האפיה הראשי של קבוצת R2M, ואנוכי נפגשים שוב. הפעם כדי לדון בחלוקה מדויקת של בצק לכדורים שהופכים לנחשים שנקלעים בידיו המיומנות (מי קולע צמות בבית אורן?) לחלות מ-3 ו-4 חלקים וגם לחלה אחת עגולה וחגיגית. אורן הדגים עם המון סבלנות ואני צילמתי לכם הכל בוידאו, כדי שתוכלו לעקוב אחרי השלבים ולקלוע חלות יפיפות ממש כמו של הבייקרי.

 

הטיפ המנצח

אחד הטיפים הכי חשובים לכל מי שמתחיל או מתחילה לאפות חלות ולחמים בבית, היא לרכוש משקל מטבח מדויק. מתכוני לחם ניתנים בדרך כלל בגרמים (ולא בכוסות או בכפות) כולל הנוזלים שנכנסים לבצק, כמו כן, זה מאד עוזר בחלוקת הבצק כשצריך. שווה להשקיע כדי להכין באופן מדויק ולהגיע לתוצאות טובות ונאות יותר.

אורן הכין שני בצקים שמתאימים לחלות - הראשון הוא לחלה קלאסית וחגיגית מקמח לבן והשני לחלה טבעונית ומיוחדת (אני התאהבתי בה לגמרי) מקמח כוסמין וחלב קוקוס. שתיהן רכות רכות וימלאו את הבית בניחוח נפלא של סוף שבוע גם ביום שני.


מתכון לחלה קלועה קלאסית 

מרכיבים לחלה 

קמח חלה/ לחם 600 גר׳

סוכר 72 גר׳

מלח 12 גר׳

שמרים טריים 18 גר׳

מים 270 גר׳

1 ביצה קטנה 

שמן 48 גר׳

ביצה טרופה להברשה

שומשום לזרייה

*אפשר להמיר את השמן בחמאה

 

הוראות הכנה:

שיטת לישה מהירה במיקסר

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ולשים דקה על מהירות איטית

מעבירים למהירות הכי מהירה מחזיקים טוב את המיקסר ולשים ככה כ 2-4 דקות עד הווצרות גלוטן יפה מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח

מחלקים את הבצק לחתיכות של 125 גר' ומגלגלים ל 8 נחשים ארוכים

קולעים 4 צמות יחד

מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח

מברישים בביצה וזורעים שומשום

אופים 25 דקות על 170~ מעלות

 


 

מרכיבים לחלה קלועה קלאסית

 

חלה קלאסית - מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ולשים דקה על מהירות איטית

 

חלה קלועה מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח

חלה קלועה - מחלקים א תהבצק לחתיכות של 125 גר'

חלה קלועה - מחלקים את הבצק לחתיכות של 125 גר' ומגלגלים ל 8 נחשים ארוכים

 

חלה קלועה - מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח

 

חלה קלועה - מברישים בביצה וזורעים שומשום

 

חלה קלועה- חלת שושנים חגיגית - אופים 25 דקות על 170~ מעלות

 

חלה חמה מהתנור

אפשר להכין גם חלה עגולה חגיגית

חלה עגולה חגיגית - אופים 25 דקות על 170~ מעלות

 


מתכון לחלת כוסמין טבעונית

מרכיבים

700 גר׳ קמח כוסמין לבן

70 גר׳ סוכר חום

15 גר׳ מלח

21 גר׳ שמרים טריים

385 גר׳ קרם קוקוס

35 גר׳ שמן זית

 

במה מברישים? חלה טבעונית אי אפשר להבריש בביצה אבל קרם קוקוס יעשה את העבודה!

זרעי צ׳יה או כל תוספת אחרת לזרייה מעל.

 

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ולשים דקה על מהירות איטית

מעבירים למהירות הכי מהירה מחזיקים טוב את המיקסר ולשים ככה כ 1-2 דקות נוספות עד הווצרות גלוטן יפה מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח

מחלקים לחתיכות של 200 גר' כל יחידה

קולעים 3 ביחד לחלה של 600 גר'

מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח

מברישים בקרם קוקוס  וזורעים צ'יה או כל דבר אחר

אופים 25 דקות על 170~ מעלות


 מרכיבים לחלה טבעונית מקמח כוסמין

חלה טבעונית - לשים דקה במהירות דקה ואחכ מהירה להיווצרות גלוטן

חלה טבעונית - מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח

חלה טבעונית - מחלקים לחתיכות של 200 גר' כל יחידה

מרדדים וקולעים 3 ביחד לחלה של 600 גר'

חלה טבעונית - מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח

חלת כוסמין טבעונית

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון ללחם ביתי ללא לישה
    מתכונים של הבייקרי

    לחם מבצק שעבר התפחה ארוכה, אפילו אם הוא עשוי מקמח לבן ושמרים במקום מחמצת, עדיין יהיה הרבה יותר טעים ובריא - וגם יפה, כפי שאפשר לראות בתמונות. המתכון שלפניכם אמנם דורש קצת סבלנות, אבל הוא פשוט מאד והתוצאה תהיה נהדרת

    קרא עוד
  2. האקדמיה ללחם: בצק מדויק להפליא לפיצה ולפוקצ'ה
    הנקראים ביותר

    כולנו יודעים היטב מה תהיה התשובה שלנו כשיעירו אותנו באמצע הלילה וישאלו מה הכי בא לנו לאכול. פיצה! או פוקצ׳ה? או פיצה? טוב, פוקצ׳ה! אבל כאלה הכי טובות שיש. עם קצת דיוק ותשומת לב לפרטים, בעוד יום בערך יכולות להיות לכם כאלה גם בבית.

    קרא עוד
  3. האקדמיה ללחם: הכל על לחמי מחמצת
    האקדמיה ללחם

    אנחנו יודעים שכולם מדברים על מחמצת. אנחנו גם יודעים שעמוק בלב אתם רוצים לגדל אחת כזו גם. והכי אנחנו יודעים, שאחרי שאוכלים פרוסה (עם מלא חמאה) מלחם מחמצת שאפיתם לבד בבית, אי אפשר לחזור אחורנית. אז באנו עם כל ההסברים

    קרא עוד
  4. האקדמיה ללחם - הכל על לחמים מלאים
    האקדמיה ללחם

    למרות שאנחנו כל כך אוהבים לאהוב לחמים לבנים, התבגרנו קצת לאחרונה, ואנחנו יודעים שלחמים מקמח מלא מזינים וטעימים לנו יותר. קצת הסברים מדוע קמח מלא תמיד עדיף וגם מתכונים לשני לחמי מחמצת מצוינים.

    קרא עוד
  5. בריאות במחמצת ותפיחות ארוכות בלחם
    האקדמיה ללחם

    איך קרה שהלחם, מוצר המזון הכי בסיסי בתפריט שלנו מזה אלפי שנים, הוא משהו שרבים מנסים להימנע ממנו? איזה לחם הכי בריא ומזין? (רמז: לאו דווקא לחם מלא) מהי מחמצת ומדוע התפחה ממושכת של הבצק כה חשובה? אורן קמלגרן, האופה הראשי של הבייקרי וקבוצת R2M, עושה קצת סדר

    קרא עוד