בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

כמו בקופי בר: מתכון לפסטה פויו

כמו בקופי בר: מתכון לפסטה פויו

בכל מוסד קולינרי ישנה מנה אייקונית, אליה חוזרים שוב ושוב. בקופי בר זוהי מנת הפסטה פויו שמופיעה בתפריטי הצהריים והמשלוחים. כמובן, ישנן מנות טובות ואהובות נוספות במסעדה, אבל המנה הפשוטה הזו חביבה במיוחד על הלקוחות הוותיקים והעובדים ותמיד מעוררת בהם זיכרונות נוסטלגיים

תל אביב היא עיר סואנת ורוגשת, הכל בתנועה כל הזמן. חשוב מדי פעם לסטות מהשביל המתפתל של החיים לדרך צדדית, לעצור הכל - עבודה, הסעות, חוגים - כדי לשבת נינוחים לשולחן, ולהתמסר למנה מוכרת שמביאה איתה ניחוחות וטעמים של נוסטלגיה משובחת.

סנגריה מתובלת נמזגת, והכוסות מֻשָקוֹת לחיינו. המשקה נלגם. כוס ראשונה, ועוד אחת שממתינה בסבלנות לתורה, והן מביאות איתן צחוק ושמחה שסובבים את השולחן. כאלה הם רגעים מיוחדים. נינוחים. 

פסטה פויו. חביבה על העובדים והלקוחות הוותיקים של הקופי ברפסטה פויו - המנה הפשוטה הזו חביבה במיוחד על הלקוחות הוותיקים והעובדים ותמיד מעוררת בהם זיכרונות נוסטלגיים.


תָּרָה אחר המילים המדויקות על מנת לתאר את מנת הפסטה פויו. זו מנה שהיא געגוע לעבר וכמיהה לטעם המוכר והמנחם. לרוטב העשיר והקטיפתי שמלטף ברכות מעודנת את הפסטה העשויה בדייקנות, את נתחי העוף והפלפלים האדומים, בורא טעמים חדשים שמתמוססים להם בפה.

  כוסות סנגריה מתובלת נמזגות, והכוסות מֻשָקוֹת לחיינוסנגריה מתובלת נמזגת, והכוסות מֻשָקוֹת לחיינו.


זו ארוחה של ישיבה ממושכת על ספה נוחה, בחברה טובה, שמתחילה מוקדם ונמשכת כל עוד נותר מקום ונשאר טעם של עוד. לפעם הבאה. Cheers.

מתכון לפסטה פויו של הקופי בר

המצרכים

ל-4 מנות

 

  • 1/2 ק"ג פסטה פנה מבושלת אל-דנטה
  • 2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות
  • 2 בצלים יבשים בגודל בינוני חתוכים לרצועות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה - לפי הטעם

פסטה פויו. מתחילים בהכנות

 

אופן ההכנה

א. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר רחב, על להבה חזקה מאוד, ומטגנים את הפלפל והבצל עד להשחמה.

מטגנים את הפלפל והבצל עד להשחמה

ב. מוסיפים את חזה העוף ומזהיבים מעט (נזהרים לא ליבש).

ג. שופכים את השמן מהמחבת, מוסיפים את השום, החמאה, ואחרי שהיא נמסה גם את היין הלבן.

מוסיפים את השום, החמאה ובסוף גם את היין

מוסיפים את הפסטה והציר ומצמצמים מעט את הנוזלים

ד. מוסיפים את הפסטה והציר ומצמצמים מעט את הנוזלים. מתבלים.

פסטה פויו. הסיר לקראת סיום ההכנה

ה. בתום הבישול מסדרים בצלחות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים מייד.

בתיאבון!

מסדרים בצלחות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה

 

רויטל כהני, מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית.

***

 

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון: מרק בצל חורפי של הבראסרי
    הנקראים ביותר

    מתכון של מרק בצל צרפתי אמיתי, כמו שמרק בצל צריך להיות. מתכון קל ופשוט שיעשה ריח משגע בכל הבית ויחזיר אתכם לפריז. מה צריך? בעיקר הרבה בצל, יין לבן, ציר טוב וקרוטונים

    קרא עוד
  2. מתכון למרק חמד של בלולו
    מתכוני הדליקטסן

    חמד הוא מרק מצרי חמצמץ, שמתובל בהרבה עשבים טריים ושתמיד כיף לפתוח איתו ארוחת חג. במתכון של השף רונן בלולו הוא כולל גם אוסובוקו טלה, אבל אפשר לוותר עליו ולקבל גירסה טבעונית, טעימה ומהנה כשלעצמה

    קרא עוד
  3. שמים אותה בכיסון הקטן: הגיוזה שתכינו בקלות בבית
    הנקראים ביותר

    לא תאמינו כמה קל להכין גיוזה בבית, במיוחד כשיש במקפיא בצק מוכן. לכבוד האולימפיאדה בטוקיו, הבשלנית תאיר מורדוך, בוגרת "מאסטר שף", מלמדת איך מכינים גיוזות מעולות בכלום עבודה וזמן

    קרא עוד