כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
כמו בקופי בר: מתכון לפסטה פויו
בכל מוסד קולינרי ישנה מנה אייקונית, אליה חוזרים שוב ושוב. בקופי בר זוהי מנת הפסטה פויו שמופיעה בתפריטי הצהריים והמשלוחים. כמובן, ישנן מנות טובות ואהובות נוספות במסעדה, אבל המנה הפשוטה הזו חביבה במיוחד על הלקוחות הוותיקים והעובדים ותמיד מעוררת בהם זיכרונות נוסטלגיים
תל אביב היא עיר סואנת ורוגשת, הכל בתנועה כל הזמן. חשוב מדי פעם לסטות מהשביל המתפתל של החיים לדרך צדדית, לעצור הכל - עבודה, הסעות, חוגים - כדי לשבת נינוחים לשולחן, ולהתמסר למנה מוכרת שמביאה איתה ניחוחות וטעמים של נוסטלגיה משובחת.
סנגריה מתובלת נמזגת, והכוסות מֻשָקוֹת לחיינו. המשקה נלגם. כוס ראשונה, ועוד אחת שממתינה בסבלנות לתורה, והן מביאות איתן צחוק ושמחה שסובבים את השולחן. כאלה הם רגעים מיוחדים. נינוחים.
פסטה פויו - המנה הפשוטה הזו חביבה במיוחד על הלקוחות הוותיקים והעובדים ותמיד מעוררת בהם זיכרונות נוסטלגיים.
תָּרָה אחר המילים המדויקות על מנת לתאר את מנת הפסטה פויו. זו מנה שהיא געגוע לעבר וכמיהה לטעם המוכר והמנחם. לרוטב העשיר והקטיפתי שמלטף ברכות מעודנת את הפסטה העשויה בדייקנות, את נתחי העוף והפלפלים האדומים, בורא טעמים חדשים שמתמוססים להם בפה.
סנגריה מתובלת נמזגת, והכוסות מֻשָקוֹת לחיינו.
זו ארוחה של ישיבה ממושכת על ספה נוחה, בחברה טובה, שמתחילה מוקדם ונמשכת כל עוד נותר מקום ונשאר טעם של עוד. לפעם הבאה. Cheers.
מתכון לפסטה פויו של הקופי בר
המצרכים
ל-4 מנות
- 1/2 ק"ג פסטה פנה מבושלת אל-דנטה
- 2 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות
- 2 בצלים יבשים בגודל בינוני חתוכים לרצועות
- 6 שיני שום כתושות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- 400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס ציר עוף
- מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה - לפי הטעם
אופן ההכנה
א. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר רחב, על להבה חזקה מאוד, ומטגנים את הפלפל והבצל עד להשחמה.
ב. מוסיפים את חזה העוף ומזהיבים מעט (נזהרים לא ליבש).
ג. שופכים את השמן מהמחבת, מוסיפים את השום, החמאה, ואחרי שהיא נמסה גם את היין הלבן.
ד. מוסיפים את הפסטה והציר ומצמצמים מעט את הנוזלים. מתבלים.
ה. בתום הבישול מסדרים בצלחות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים מייד.
בתיאבון!
רויטל כהני, מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***