כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
3 מתכונים קלים עם בצק עלים (שכיף גם להכין עם הילדים)
מוצר אחד, שלושה מתכונים: כך יהפוך בצק עלים לחבר הטוב ביותר שלכם (ושל הילדים שלכם) או: 3 מתכונים שיעבירו לכם את הזמן בחופש הגדול
כאחת שהבינה עם השנים שהיא ומחלקת היצירה לא חברות טובות, רוב זמן קייטנת אמא שלי, הוקדש לאזור הנוחות היצירתי שלי - המטבח. בצעירותם הילדים שלי הרבו ללוש, לבחוש, לרדד ובאופן ספציפי יותר, למרוח ולהתמרח בכל חומרי הגלם, שאפשר למצוא במטבח הישראלי המצוי. הפועל היוצא של יכולת ההכלה שלי, לאורך השנים, לרצפה עם פירורי סוכר וקמח, הוא מתבגרים שאוהבים מאד לבשל. יחד עם זאת, לבשל איתי, הם כבר פחות רוצים. הם רוצים לבד. סולו. עצמאים.
אז סבבה. הבאתי להם בצק עלים.
בואו נדבר רגע על בצק העלים של הדליקטסן ונתחיל דווקא מהסוף. הסוף הוא שהמתבגרת כרסמה פיסה אפויה היטב של אותו בצק עלים ואמרה שהיא מוכנה לאכול רק את זה לנצח.
ועכשיו, נחזור להתחלה - ההתחלה היא ששילחתי לחופשי ברחבי המטבח צמד חמודים בשנות העשרה שלהם, להתמודד עצמאית עם שלושה מתכוני בצק עלים: משה בתיבה עם נקניקיות העוף המשובחות של ערן ביק, להיט הטיקטוק - בורקס הפוך במילוי פירה וגבינת פטה של המחלבה הלבנה, וסיומת מתוקה של אוזני פיל במילוי גבינת מסקרפונה ופניני שוקולד של ולרונה (כולם טעימים, כולן היו בנותיי, אבל אוזני הפיל הן המלכה האם).
באמצע, הם מאד נהנו, למרוח, לפזר, לגלגל, לאפות ולטעום, והנה הם לפניכם, שלושה מתכונים עם בצק עלים שמתאימים במיוחד לילדים שהם קצת יותר גדולים, גם בהכנה וגם בטעמים.
מתכון למשה בתיבה
מרכיבים:
1 חבילה נקניקיות עוף של ערן ביק
ביצה להברשה
שומשום לפיזור (אם רוצים)
להגיש עם:
חרדל חלק Les Assaisonement Briards
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חותכים את הנקניקיות לחצי.
- חותכים את בצק העלים לאורך, לרצועות ברוחב של כ-2 ס״מ.
- מלפפים כל רצועה סביב מחצית נקניקיה כך שרק הקצוות מבצבצים.
- מסדרים את הנקניקיות העטופות בבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים.
- אופים כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב ויפה.
מתכון לבורקס הפוך
מצרכים:
100 גרם פטה כבשים מפוררת
בצל לבן פרוס לפרוסות (בלי להפריד לטבעות)
פלפל שחור
טימין טרי
להגיש עם:
גבינת סטריקנו או פטה, פרוסה לחתיכות
עגבנייה חתוכה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את הפירה עם הפטה המפוררת.
- חותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של כ-5x10 ס״מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים שמן זית במקומות בהם יונחו הבורקסים - חשוב לתכנן היטב את המרווחים כי הבצק תופח מעט באפיה.
- מניחים פרוסת בצל לבן דקה, מעליה כף ממילוי הפירה ומתבלים במעט פלפל שחור וכמה עלי טימין.
- מניחים כל ריבוע בצק מעל המילוי, מהדקים את שולי ריבוע בצק העלים במזלג ומברישים את הבצק בביצה.
- אופים כ-20-30 דקות, עד שהבצק זהוב ויפה.
*טיפ: כדאי להתחיל את האפיה כשהתבנית בתחתית התנור כדי שהבצל ייצלה יפה ולאחר כ-15 דקות להעביר לחלק העליון של התנור על מנת שהבצק ישחים.
מתכון לאוזני פיל שוקולדיות
מצרכים:
גבינת מסקרפונה
סוכר חום לפיזור
ביצה להברשה
(המתכון הזה פחות דורש כמויות מדויקות והן תלויות בכמות העוגיות שתרצו להכין. מחבילת בצק שלמה אפשר להכין משהו כמו 40 עוגיות)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפזרים מעט סוכר על משטח העבודה ופורסים עליו את הבצק.
- מפזרים עוד סוכר על הבצק עצמו.
- מורחים את הבצק בשכבה לא עבה מדי ולא דקה מדי של גבינת מסקרפונה ומפזרים פניני שוקולד.
- מתחילים לגלגל את הבצק מהצלע הרחבה שלו ועוצרים באמצע, ואז מגלגלים את הצלע שממול עד ששני הגלילים נפגשים.
- בעזרת סכין חדה פורסים לעוגיות בעובי של כסנטימטר -סנטימטר וחצי ומסדרים אותן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את העוגיות בביצה ומפזרים עליהן עוד סוכר חום.
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
- מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להצטנן לפני שאוכלים כדי שיהפכו לפריכות (זה קטע קשה, אבל תעמדו בו בגבורה).
!בתאבון
******
כתיבה וצילום: טל סיון ציפורין, מתכונים: איתי סובל