עוגיות סבלה פרג ולימון

לא כולם מתייחסים לעוגיות ברצינות. אם אתם מאלו שכן, ואם גם אתם תעדיפו תמיד בצק פריך על עוגות קרם, אז עוגיות הסבלה פרג ולימון של הבייקרי הן בדיוק בשבילכם

אפיית עוגיות זו אומנות לא מוערכת. בואו נקדיש רגע לאמת העגומה הזו: אין בנמצא כמעט ארטיזנלים של עוגיות. ישנם פטיסיירים, מאסטר בולנז׳רים, שוקולטיירים ואמני סוכר וקונפקציה. אבל איזה כוכבי עוגיות אתם מכירים בשמי הקונדיטוריה העולמית? ולא, מקרון לא נחשב לצורך הדיון הזה כעוגיה. ההגדרה הבסיסית של עוגיה נשענת על בצק כלשהו, כן, קצת יבש. יבש זה טוב. לעולם לא אבין איך אפשר להעדיף עוגת קרם על פני כל דבר שעשוי מבצק פריך.

 

עוגיות סבלה פרג ולימון. מצד אחד סבלה, כלומר עוגיות חול עדינות עם תחכום פריך. מצד שני פרג ולימון, כלומר טעמים עדינים ומרעננים וזרעי פרג שלמים בשביל המרקם. 

 

מהרגע שהסכמנו על הנחות העבודה, הטווח הוא רחב. הממהרים וגסי החך יבחרו בעוגיות הפשוטות ביותר (רחמנא ליצלן - באריזות סופר). אלו שמפזרים בצלחות חד פעמיות על שולחנות כיבוד, או אורזים בתוך תיקי טיולים לרגעים קשים של נפילת סוכר. 

 

החכמים, שמקפידים בעוגיותיהם, יודעים שצריך לבחור בחכמה וגם להשקיע. בשביל הפריכות המושלמת, הטעמים המעודנים, הפיצפוץ הקטן שמפתיע בפנים - יש לטרוח.

 

אז בואו נתחיל מהבחירה החכמה: עוגיות סבלה פרג ולימון. מצד אחד סבלה, כלומר עוגיות חול עדינות עם שם צרפתי ותחכום פריך בהתאם. מצד שני פרג ולימון, כלומר טעמים עדינים ומרעננים וזרעי פרג שלמים בשביל המרקם. מה שנקרא - אי אפשר לטעות וגם אי אפשר להפסיק לאכול. בהצלחה.

 

עוגיות הסבלה של הבייקרי. טעמים מרעננים

  

מתכון לסבלה פרג לימון של הבייקרי

המצרכים

  • 240 גרם חמאה
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • גרידת לימון מ-2-3 לימונים
  • 280 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה (3 גרם)
  • 1/2 כפית מלח (2 גרם)
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף זרעי פרג לא טחון

זרעי פרג

 

אופן ההכנה

מביאים לרתיחה בסיר קטן את מיץ הלימון, ומצמצמים לחצי הנפח. בוחשים פנימה חצי מכמות החמאה עד שתימס ומורידים מהאש.

מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את יתרת החמאה עם כוס סוכר אחת במשך כ-3 דקות, עד שאחיד ובהיר.

מוסיפים בהדרגה את תערובת הלימון והחמאה, הביצה ולבסוף את תמצית הווניל וגרידת הלימון.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת החומרים היבשים (הקמח, אבקת האפיה והמלח) ואת זרעי פרג.

הבצק שיתקבל יהיה רך מאוד. זה בסדר.

 

מימין הבצק, משמאל זרעי הפרג

 

מחלקים את הבצק ל-3-4 יחידות, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר למספר שעות.

כשהבצק קר ונוח לעבודה, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ (קצת פחות אפילו, אבל לא יותר) וקורצים עיגולים בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.

 

קורצים עיגולים בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל

בשביל הפריכות המושלמת, הטעמים המעודנים, הפיצפוץ הקטן שמפתיע בפנים - יש לטרוח.

 

 

מסדרים על תבנית עם נייר אפייה, במרווחים של כ-2 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 12-15 דקות. העוגיות יהיו מוכנות כששוליהן יזהיבו. המרכז צריך להישאר בהיר יותר.

 

בתיאבון!

 

עוגיות הסבלה. לאוהבי בצק פריך

 

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***