בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

מתכון לשבועות: רביולי גבינות של הקופיבר

רביולי גבינות של הקופיבר

בואו נודה באמת, להתכנס להכנת רביולי באמצע החיים זו משימה שדורשת זמן, השראה ומיומנות. בואו לא נשכח גם סבלנות והתוצאה היא מכונת פסטה המשקיפה עלינו ממרומי המדף במטבח, כאילו נחה על גבעה בטוסקנה. וכשהדרך ארוכה ומפותלת - לדליקטסן יש פתרון - הם יכינו את הרביולי, עבודת יד, ומוכן לבישול, ואת הרוטב, אחת מהקלאסיקות של הקופיבר, נכין בבית בצ'יקצ'ק.

רביולי קפוא של הדליקטסן שתכינו בקלות בבית

 

 

על טוסקנה, מכונת פסטה ורביולי שלא אני הכנתי

למכונת הפסטה שלי יש מקום מיוחד במטבח.

מדף של כבוד, גבוה במיוחד, כדי שיהיה לה ככה נוף יפה, כמו בגבעות טוסקנה. כדי להגיע אליה צריך להעפיל את גובהו של כסא שלם, להתמתח על קצות האצבעות, ואז להוריד אותה מכס המלכות לאט ובעדינות (בעיקר כדי שלא תיפול מלוא כובדה ישר על הראש שלי).

כדי לרדד כמה דפי פסטה, צריך לפנות לכבוד כבודה את כל פינת האוכל, לקמח את ריצפתה, תקרתה ואת הידיים של כל עובר אורח שירצה אולי למשמש את הבצק העובר דרכה. גם את כל צלחות הבית צריך לפרוס, על השולחן, דלפקי העבודה, הכסאות הפנויים - ולסדר עליהן את התוצרת המרודדת והממולאת (כי לא נטרח בכל הטיפוס הזה רק בשביל כמה רצועות טליאטלה) כך שלא תידבק פסטה לפסטה לפסטה. חס וחלילה, חס ושלום.

אחרי כל זה, המציאות היא שמכונת הפסטה בעיקר נשארת למעלה על מדף, צופה בנחת בנוף ולוגמת כוס יין, כמנהג האיטלקים, ואנחנו, דיירי עמק המטבח יותר חולמים על צלחות עמוסות רביולי מאשר מכינים אותו בפועל.

אבל הגעגועים לטעמי איטליה לא מרפים הרי אף פעם, וכמה גדולה השמחה כשבדליקטסן מתגלות קופסאות עמוסות רביולי שמנמנים וצהבהבים, שאפשר לאפסן במקפיא הביתי בדיוק עבור רגעי משבר שכאלה. רק לשלוק ולאכול. למורעבים שבינינו הם אכן נהדרים אחרי ביקור במים רותחים והקפצה זריזה בחמאה (ומרווה, ברור). אבל עוד כמה מצרכים בסל הקניות ועוד עשר דקות של עבודה, ותוכלו להתפאר ברוטב עגבניות צלויות, שום, זיתים ובזיליקום. ופרמז׳ן, הרבה פרמז׳ן. (גם אם ויתרתם לעצמכם והרביולי שלכם שוחים בחמאה עכשיו, אין לכם פטור מפרמז׳ן).

תעצמו עיניים כשאתם לועסים, יהיה לכם נוף בדיוק כמו למכונת הפסטה.

גבעות טוסקנה.

 

שמן זית, עגבניות צרובות, שום ובזיליקום - רוטב לרביולי בקלי קלות

 

צילום: עידית בן עוליאל

 

מתכון לרביולי גבינות בעגבניות, זיתי קלמטה ובזיליקום של הקופיבר:

 

מה צריך?

  1. חבילה רביולי גבינות קפוא
  2. ארבע עגבניות בשלות יפות ואדומות
  3. 3 שיני שום קלופות
  4. 10 זיתי קלמטה
  5. חריץ פרמז'ן
  6. 10 עלי בזיליקום
  7. שמן זית, מלח, פלפל

 

הכנה:

  1. להביא לרתיחה מים בסיר בינוני.
  2. להוציא לעגבניות את העוקץ ולחרוץ  Xבעזרת סכין בקצה העליון של העגבניה.
  3. להכניס את העגבניות למים הרותחים ולחלוט כדקה עד שקליפת העגבניה מתחילה להיפרד מבשר העגבניה.
  4. להעביר לקערה מלאה במי קרח ל-3 דקות ואת סיר המים הרותחים לשמור על אש קטנה לטובת בישול הרביולי בהמשך.
  5. לקלף את העגבניות, לחתוך לרבעים ולהוציא את גרעיני העגבניה לכלי קטן.
  6. לדפוק את השום ולקצוץ גס, לגלען את הזיתים ולקרוע לחתיכות לא אחידות. למיין את עלי הבזיליקום- את הגדולים קרעו עם הידיים ואת הקטנים שמרו בצד להגשה.
  7. למחבת מספיק גדולה, שתוכל להכיל את הרוטב והרביולי, למזוג חצי כוס שמן זית. לחמם על אש קטנה עם השום עד שהוא זהוב. להוציא את השום בעזרת כף מחוררת.
  8. להניח במחבת את העגבניות ולטגן על אש גבוהה עד שהן מתרככות ונחרכות היטב מכל הצדדים. להמליח ולפלפל.
  9. להוסיף למחבת את השום המטוגן, הזיתים והבזיליקום. לטגן ביחד כ 2 דקות ולכבות את האש.
  10. להוסיף כף מלח לסיר המים, להביא לרתיחה חזקה מאוד ולהוסיףאת הרביולי. לאחר כדקה הרביולי יתחילו לצוף, לדוג אותם בעזרת כף מחוררת ולהעביר לתוך מחבת עם הרוטב, להוסיף כ 2 כפות ממי הבישול.
  11. לערבב טוב את הרביולי והרוטב ולהוציא לצלחות הגשה.
  12. לפזר את העלי בזיליקום הקטנים ולגרד פרמזן מעל.

בתאבון!

לקלף את העגבניות, לחתוך לרבעים ולהוציא את גרעיני העגבניה לכלי קטן.

 

רביולי גבינות עם עגבניות צרובות, זיתי קלמטה ובזיליקום

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. הגליל הצרפתי של מחלבות הנוקד
    מתכונים לשבועות

    הפעם שלחנו את טל למושב גילון שבגליל התחתון, מקום מושבה של מחלבת הנוקד, לטעימה חד-פעמית של נוף עוצר נשימה וגבינות יחידות במינן. ויש גם מתכון נהדר לטארט עגבניות צרפתי

    קרא עוד
  2. סנט אונורה: העוגה של האופים
    דליקטסן מסביב לעולם

    עוגת הסנט-אונורה היא קינוח צרפתי קלאסי, בעל מעמד מיוחד. בבוטיקי העוגות של השף פטיסיירים המובילים, אפשר למצוא אותה בווריאציות מפתיעות. שרון היינריך ממליצה על כמה מהטובות שבהן   

    קרא עוד
  3. ספיישל שבועות: אירוח עם גבינות
    מתכונים לשבועות

    אין דרך מתאימה יותר לציין את חג השבועות מאשר באירוח אביבי סביב שולחן גבינות מפואר - כי אם כבר לחגוג עם מוצרי חלב, לא עדיף לעשות את זה עם ברי וגורגונזולה?

    קרא עוד
  4. עשו זאת בעצמכם: סידורי פרחים לשבועות
    מתכונים לשבועות

    הסטייליסטית נטשה חיימוביץ' נותנת טיפים שיעזרו לכם ליצור סידורי פרחים מרהיבים, כאלה שישדרגו כל שולחן חג, בהוצאה לא גדולה מדי של כסף וזמן. וגם: טיפים לטיפול ביתי בפרחים

    קרא עוד
  5. שמן זית שהוא כמו יין טוב
    מתכונים לשבועות

    שרית גופן יצאה לצלם את מטעי הזיתים ובית הבד של מסיק קיבוץ מגל (שהשמנים המצוינים שלהם מככבים בדליקטסן). היא חזרה עם סיפורים על זיתים, טיפים לקנייה ולאחסון שמן זית וגם מתכון לשבועות

    קרא עוד