בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

ארוחת בוקר של אלופים

ארוחת בוקר של אלופים
את ארוחת הבוקר הזו אתם יכולים להכין ולאכול בפיג'מה, וזו רק אחת הסיבות לכך שהיא כה מושחתת

את ארוחת הבוקר הזו אתם יכולים להכין ולאכול בפיג'מה, וזו רק אחת הסיבות לכך שהיא כה מושחתת

ברור, זו הארוחה הכי חשובה ביום, אבל לא מהסיבות שאתם חושבים. וזו גם לא ארוחת הבוקר שאתם חושבים. כלומר, מי שמעוניין לפתוח את היום עם קפה בעמידה וצנים מרוח בגבינה רזה, בבקשה. תפדלו. לא בארוחה הזו אנחנו עוסקים הפעם.

בארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן.

מצרכים מהדליקטסן לארוחת הבוקרבארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין

פנו לה זמן - לא כי ההכנה דורשת זמן, אלא כי אתם זקוקים לו. בתור התחלה, כדי למלא סל בפירות טריים, גבינת אמנטל עוקצנית, נקניק וחלה טריה.

חשוב להדגיש: חלה טריה היא אמנם החיים עצמם, אבל למתכון הספציפי הזה תצלח גם חלה שקניתם אתמול. וזה חשוב, כמובן, במקרה שבו העדפתם להצטייד מבעוד מועד, ולאכול ארוחת בוקר מתמשכת בפיג׳מה. אין כמו ארוחת בוקר מתמשכת בפיג׳מה.

דייסת האורז של הבראסרי

דייסת אורז סמיכה ומתוקה, מלווה בפירות טריים ואגוזים פריכים, היא אושר צרוף. פירות אדומים כמו תות שדה ופטל הם חובה לדעתי, אבל גם תפוחים ואגסים או נקטרינות ושזיפי קיץ יעשו את העבודה. גם בננות.

דייסת אורז של הברסרי, עם אגוזים ופירותדייסת אורז סמיכה ומתוקה, מלווה בפירות טריים ואגוזים פריכים, היא אושר צרוף. צילום: טל סיון-צפורין

מתכון לדייסת אורז 

המצרכים (2 מנות גדולות)

אין כמו תות שדה על הדייסהבארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים, החלב והסוכר, מוסיפים את האורז ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב.

כשהאורז רך טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מוסיפים כף אחת של אגוזים ומערבבים.

מעבירים לצלחות עמוקות, מוסיפים את האגוזים, מתבלים במעט קינמון ומפזרים את הפירות, פרוסים או חתוכים לקוביות.

תערובת אגוזים ושקדים לדייסה 

המנה המוכנהדייסת אורז לפי המתכון של הבראסרי. אושר צרוף כבר אמרנו, לא? צילום: טל סיון-צפורין

חלה ז'מבון של הוטל מונטיפיורי

חלה ג׳מבון זה בעצם הפרנץ׳ טוסט של המושחתים. החמאה, הגבינה והנקניק כבר בפנים, וכל העסק מתאמבט לו בשמנת מתוקה. 

חלה ז'מבון אמנטל

המצרכים (ל-4 מנות)

  • חלה פרוסה לפרוסות עבות (בעובי כפול מפרוסה רגילה)
  • 4 פרוסות ז'מבון/שינקן
  • 4 פרוסות עבות של גבינת אמנטל
  • חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 עגבניות קטנות ויפות
  • שמן זית, מלח, פלפל

חלה ז'מבון של הוטל מונטיפיורימי שמעוניין לפתוח את היום עם קפה בעמידה וצנים מרוח בגבינה רזה, בבקשה. תפדלו. לא בארוחה הזו אנחנו עוסקים הפעם. צילום: טל סיון-צפורין

פורסים את החלה לפרוסות כפולותחלה טריה היא אמנם החיים עצמם, אבל למתכון הספציפי הזה תצלח גם חלה שקניתם אתמול. צילום: טל סיון-צפורין

פרוסות הז'מבון והאמנטל

אופן ההכנה

יוצרים בכל פרוסת "כיס" באמצעות חיתוך מצד אחד. מורחים בכל כיס חמאה ומכניסים פרוסת גבינה ופרוסת ז'מבון.

טורפים את הביצים עם השמנת ומעט מלח. טובלים היטב את פרוסות החלה בתוך הבלילה ומטגנים בשמן עד הזהבה (רצוי בשמן בעל טעם נייטרלי, כמו שמן קנולה).

מסירים מכל עגבניה פרוסה מהראש ופרוסה מהבסיס, מורחים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומניחים על מחבת גריל עד להשחמה. מגישים את פרוסות החלה כשהן חתוכות באלכסון, עם העגבניות הצלויות. 

חוצים כל פרוסה באלכסון ומגישים עם העגבניות הצלויותחלה ג׳מבון זה בעצם הפרנץ׳ טוסט של המושחתים. החמאה, הגבינה והנקניק כבר בפנים. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. גבר עם סלים - שיר בבוקר בבוקר
    קיץ
    פתאום קם אדם בבוקר, מרגיש קצת רעב ומתחיל ללכת לכיוון הדליקטסן. זה נגמר בשיעור היסטוריה על ספסל בשדרות רוטשילד, אבל מכל הסיבות הנכונות. ניר קיפניס יוצא לפיקניק אורבני – והפעם: ארוחת הבוקר
    קרא עוד
  2. בראנץ' חברים של שבת בבוקר
    מתכוני הדליקטסן
    השבת היא יום מנוחה, אבל מה עושים כשחברים מפתיעים בביקור ועוד אחרי שבאו מרחוק - מה, לא נכין להם בראנץ' מפנק? קפיצה קטנה לדליקטסן מבטיחה אירוח נהדר, ללא מאמץ, אבל כזה שגם ירגיש לגמרי ביתי ומפנק
    קרא עוד
  3. שבת בבוקר, פרנץ' טוסט
    מתכוני הדליקטסן
    ברשימת הפינוקים המובילים לבקרי שבת חורפיים, הפרנץ' טוסט אוחז במיקום די גבוה. בגלל הנוסטלגיה, בגלל המסורת הצרפתית, וגם בגלל שקשה להיכשל כשאתה מטוגן בחמאה ומוגש עם תותים, שמנת וסירופ מייפל
    קרא עוד
  4. בוקר יום ראשון בשוק פריזאי
    דליקטסן מסביב לעולם
    מתחילים בבולנז'רי שממש מתחת לבית, ממשיכים לחנות הגבינות ולביסטרו, ומשם לשוק האוכל של הרובע, ואז חוזרים הביתה לבשל. שרון היינריך מספרת על ימי הראשון הפריזאיים ומקנחת במתכון למרק דלעת ערמונים, ירקות כתומים ויין לבן
    קרא עוד