כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
ארוחת בוקר של אלופים

את ארוחת הבוקר הזו אתם יכולים להכין ולאכול בפיג'מה, וזו רק אחת הסיבות לכך שהיא כה מושחתת
ברור, זו הארוחה הכי חשובה ביום, אבל לא מהסיבות שאתם חושבים. וזו גם לא ארוחת הבוקר שאתם חושבים. כלומר, מי שמעוניין לפתוח את היום עם קפה בעמידה וצנים מרוח בגבינה רזה, בבקשה. תפדלו. לא בארוחה הזו אנחנו עוסקים הפעם.
בארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן.
בארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין
פנו לה זמן - לא כי ההכנה דורשת זמן, אלא כי אתם זקוקים לו. בתור התחלה, כדי למלא סל בפירות טריים, גבינת אמנטל עוקצנית, נקניק וחלה טריה.
חשוב להדגיש: חלה טריה היא אמנם החיים עצמם, אבל למתכון הספציפי הזה תצלח גם חלה שקניתם אתמול. וזה חשוב, כמובן, במקרה שבו העדפתם להצטייד מבעוד מועד, ולאכול ארוחת בוקר מתמשכת בפיג׳מה. אין כמו ארוחת בוקר מתמשכת בפיג׳מה.
דייסת האורז של הבראסרי
דייסת אורז סמיכה ומתוקה, מלווה בפירות טריים ואגוזים פריכים, היא אושר צרוף. פירות אדומים כמו תות שדה ופטל הם חובה לדעתי, אבל גם תפוחים ואגסים או נקטרינות ושזיפי קיץ יעשו את העבודה. גם בננות.
דייסת אורז סמיכה ומתוקה, מלווה בפירות טריים ואגוזים פריכים, היא אושר צרוף. צילום: טל סיון-צפורין
מתכון לדייסת אורז
המצרכים (2 מנות גדולות)
- כוס אורז עגול
- כוס חלב
- כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- בננות, תותים, פטל (או הפירות שיש לכם בבית)
- קינמון
- 2 כפות של תערובת אגוזים קלוים קצוצים גס (שקדים, אגוזי לוז, אגוזי מלך וכו')
בארוחת הבוקר הזו נשב ונתפנק עם מתכונים שווים של הבראסרי ושל הוטל מונטיפיורי, עשויים ממצרכים שנקנו בדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים, החלב והסוכר, מוסיפים את האורז ומבשלים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב.
כשהאורז רך טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מוסיפים כף אחת של אגוזים ומערבבים.
מעבירים לצלחות עמוקות, מוסיפים את האגוזים, מתבלים במעט קינמון ומפזרים את הפירות, פרוסים או חתוכים לקוביות.
דייסת אורז לפי המתכון של הבראסרי. אושר צרוף כבר אמרנו, לא? צילום: טל סיון-צפורין
חלה ז'מבון של הוטל מונטיפיורי
חלה ג׳מבון זה בעצם הפרנץ׳ טוסט של המושחתים. החמאה, הגבינה והנקניק כבר בפנים, וכל העסק מתאמבט לו בשמנת מתוקה.
חלה ז'מבון אמנטל
המצרכים (ל-4 מנות)
- חלה פרוסה לפרוסות עבות (בעובי כפול מפרוסה רגילה)
- 4 פרוסות ז'מבון/שינקן
- 4 פרוסות עבות של גבינת אמנטל
- חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 עגבניות קטנות ויפות
- שמן זית, מלח, פלפל
מי שמעוניין לפתוח את היום עם קפה בעמידה וצנים מרוח בגבינה רזה, בבקשה. תפדלו. לא בארוחה הזו אנחנו עוסקים הפעם. צילום: טל סיון-צפורין
חלה טריה היא אמנם החיים עצמם, אבל למתכון הספציפי הזה תצלח גם חלה שקניתם אתמול. צילום: טל סיון-צפורין
אופן ההכנה
יוצרים בכל פרוסת "כיס" באמצעות חיתוך מצד אחד. מורחים בכל כיס חמאה ומכניסים פרוסת גבינה ופרוסת ז'מבון.
טורפים את הביצים עם השמנת ומעט מלח. טובלים היטב את פרוסות החלה בתוך הבלילה ומטגנים בשמן עד הזהבה (רצוי בשמן בעל טעם נייטרלי, כמו שמן קנולה).
מסירים מכל עגבניה פרוסה מהראש ופרוסה מהבסיס, מורחים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומניחים על מחבת גריל עד להשחמה. מגישים את פרוסות החלה כשהן חתוכות באלכסון, עם העגבניות הצלויות.
חלה ג׳מבון זה בעצם הפרנץ׳ טוסט של המושחתים. החמאה, הגבינה והנקניק כבר בפנים. צילום: טל סיון-צפורין
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***