בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

שבת בבוקר, פרנץ' טוסט

שבת בבוקר, פרנץ' טוסט

ברשימת הפינוקים המובילים לבקרי שבת חורפיים, הפרנץ' טוסט אוחז במיקום די גבוה. בגלל הנוסטלגיה, בגלל המסורת הצרפתית, וגם בגלל שקשה להיכשל כשאתה מטוגן בחמאה ומוגש עם תותים, שמנת וסירופ מייפל

שבת. בית. לא רוצה לחשוב על כלום. מדוממת מנועים. נעה בתנועות הכי קטנות. נושמת לאט. מזניחה מטלות.

בוקר שבת בבית. אילוסטרציה

לא כל שבת היא כזו (הרגשתי צורך דחוף לומר, כדי לא להישמע עצלנית גמורה), אבל אני אוהבת מאד את אלו שהן כאלו בדיוק. שבהן מתחשק לי שכל אחד ימצא את עיסוקו בשלווה (עדיף עם האף בתוך ספר כלשהו, כדי להשקיט את המצפון האמהי הפעיל מדי שלי), בעודי מדשדשת לי באיטיות מהמיטה למטבח, לספה. מתענגת על חמימות של בית ועל כך שאף אחד (בדמיוני, לגמרי בדמיוני) לא זועק ״אמא!״.

משקה חם בשבת בבוקר. אילוסטרציה

גם בשביל הארוחות שלי אני לא רוצה לטרוח יותר מדי בשבת שכזו. ביצים ושמנת הרי נמצאות תמיד במקרר, לכל צרה שלא תבוא. מתרפקת על טעמים של בית ועל זכרונות החלה המטוגנת, המנוקדת בסוכר (מי בכלל ידע שהיא מתהדרת באילן יוחסין צרפתי), שסבתא שלי היתה מכינה ביד אחת אוהבת (ובשניה סיגריה) וחותכת, ריבועים ריבועים.

פרנץ' טוסט עם תותים ומייפל

הגירסה הספציפית הזו מפנקת במיוחד, כי היא משתמשת בחלה מתוקה או אפילו כזו עם צימוקים, ועל הטוסט הצרפתי המוכן מעמיסים גם מייפל ותותים טריים ושמנת חמוצה, שלא יחסר. ושאף אחד לא יצעק עכשיו ״אמא״.

תותים טריים

פרנץ' טוסט, תותים ומייפל

מתכון לפרנץ' טוסט

המצרכים

  • חלה מאתמול (אבל לא מתפרקת בטיגון) עדיפות לחלה מתוקה או חלת צימוקים.

לבלילת הביצים:

  • 3 ביצים
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 5 גרם אבקת סוכר

להגשה:

  • כ-20 תותים שטופים וחצויים
  • שמנת חמוצה ("של פעם")
  • מייפל אמיתי ואיכותי

אופן ההכנה

פורסים את החלה לפרוסות עבות, כ-2 ס"מ על אחת.

טורפים היטב את מרכיבי הבלילה. טובלים בה כל פרוסה במשך כדקה אחת מכל צד.

ממיסים במחבת טפלון 50 גרם חמאה, מעבירים לאש קטנה ומטגנים את הפרוסות במשך כ-2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון חום-זהוב. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

בהגשה: מסדרים בצלחת שתי פרוסות פרנץ טוסט, זו על זו, לידן כמות נאה של שמנת חמוצה וערמה של תותים. מפזרים מייפל בנדיבות.

סירופ מייפל איכותי. מאסט

הפרנץ' טוסט, שלב ההגשה

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. בראנץ' חברים של שבת בבוקר
    מתכוני הדליקטסן

    השבת היא יום מנוחה, אבל מה עושים כשחברים מפתיעים בביקור ועוד אחרי שבאו מרחוק - מה, לא נכין להם בראנץ' מפנק? קפיצה קטנה לדליקטסן מבטיחה אירוח נהדר, ללא מאמץ, אבל כזה שגם ירגיש לגמרי ביתי ומפנק

    קרא עוד
  2. כשהילדים חוזרים רעבים מבית הספר
    מתכוני הדליקטסן

    הן עדינות ומבושמות, משכשכות ברוטב עגבניות עם בזיליקום, אורגנו ובצל, שתענוג לטבול בו לחם טוב. מתכון ביתי קל להכנה, לקציצות מנחמות שגם ילדים לא יכולים לעמוד בפניהן

    קרא עוד