בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

פנטונה: עוגת החורף המושלמת

פנטונה: עוגת החורף המושלמת

את הפנטונה שלנו אנחנו לוקחים ברצינות, 3 ימים של רצינות אם ממש לדייק, בהם אנחנו ממיסים, מערבבים, לשים, ומתפיחים, אופים, תולים, הופכים, מקררים ואורזים

פנטונה, קווים לדמותה

מי ששהה באירופה או בארצות הברית בתקופת חג המולד בוודאי נתקל בהן. בעונה הזו הן בכל מקום, ניצבות חגיגיות בשורות בפתחי חנויות, באריזות שונות ומגוונות. קשה להישאר אדיש אל עוגות החורף הגדולות הללו, שמשנה לשנה נראה שהן צצות מוקדם יותר. בשאר הזמן ובשאר העולם, מעט מאוד קונדיטורים מכינים פנטונה. בישראל היא לאט לאט תופסת תאוצה. 

אז מהי הפנטונה בעצם? אם היינו צריכים להגדיר אותה במילה אחת, המילה הזו בוודאי הייתה "מושלמת". במשפט, אפשר לתאר אותה כלחם שמרים עשיר מאוד, עם פירות יבשים, חמאה ואלכוהול. מין בריוש משודרג וגבוה במיוחד שמקורו באיטליה.

בגלל הצורה העגולה והגבוהה שלה ובגלל הכמות הגדולה של פירות יבשים שהיא מכילה, תהליך ההכנה של הפנטונה כולל שלב "ערפדי" בו תולים את העוגות הפוך כדי לאפשר לפירות היבשים להתפזר בתוכן ולא לשקוע. התלייה הזו גם הופכת את העוגה לפחות דחוסה.

לפנטונה המסורתית יש חיי מדף ארוכים. אלו שאנו מכינים נטולות משפרי טעם וחומרים משמרים, ולכן חיי המדף שלהן קצרים יותר וניתן למצוא אותן בסופי שבוע בלבד (3 ימים של הכנה כבר אמרנו, לא?).

ואחרי הקדמה כל-כך ארוכה, כמה תמונות מתהליך ההכנה הארוך במאפיית R2M, שמדברות בעד עצמן:


פנטונה, תהליך הכנה של שלושה ימים


פנטונה, מתפיחים את הבצק למשך 12 שעות


פנטונה, מסדרים את הבצק בתבניות נייר ומתפיחים לעוד 24 שעות


פנטונה, אופים בתנור למשך שעה


פנטונה, השלב הערפדי


פנטונה, השלב הערפדי - התליה ההפוכה כדי שהפירות יתפזרו ולא ישקעועו


פנטונה, מוציאים מהתלייה וארוזים


הפנטונה של הדליקטסן!

צילום: עידית בן עוליאל

את הפנטונה שלנו ניתן למצוא בכל אחת מחנויות הבייקריז ובדליקטסן, בימים של לפני הכריסמס ושל ערב השנה החדשה

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. פרודוקטים של חורף: תותים
    דליקטסן מסביב לעולם

    בשיא העונה, תות-שדה הוא לא רק תוספת שתשדרג כל קינוח, אלא חומר גלם אוניברסלי שמשתלב נהדר באינספור מתכונים ומאכלים, ומוסיף להם רעננות וחן מיוחד וטעם עז של ילדות

    קרא עוד
  2. מתכון: מרק בצל חורפי של הבראסרי
    הנקראים ביותר

    מתכון של מרק בצל צרפתי אמיתי, כמו שמרק בצל צריך להיות. מתכון קל ופשוט שיעשה ריח משגע בכל הבית ויחזיר אתכם לפריז. מה צריך? בעיקר הרבה בצל, יין לבן, ציר טוב וקרוטונים

    קרא עוד
  3. הבהלה לסילבסטר
    תורת האירוח

    מה יש בו בערב השנה החדשה שמוציא אנשים מגדרם או מהבית, ועוד בערב יום ראשון? Haven't the Jewish people suffered enough?

    קרא עוד
  4. מתכון למרק חמד של בלולו
    מתכוני הדליקטסן

    חמד הוא מרק מצרי חמצמץ, שמתובל בהרבה עשבים טריים ושתמיד כיף לפתוח איתו ארוחת חג. במתכון של השף רונן בלולו הוא כולל גם אוסובוקו טלה, אבל אפשר לוותר עליו ולקבל גירסה טבעונית, טעימה ומהנה כשלעצמה

    קרא עוד
  5. מתכון לניוקי פטריות ושמנת של הדליקטסן
    מתכונים לשבועות

    יצירת ניוקי, שגם יהיה רך וענני וגם ישמור את מפלס הלחץ שלנו (הבשלניות הביתיות) בגובה פני הים, עלולה להיות משימה על גבול הבלתי אפשרית. 

    אבל אנחנו כאן עם פתרון מושלם שכולל גם מתכון קליל ומדויק לניוקי פטריות ושמנת. 

    קרא עוד