בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

מתכון לבחושה שוקולד קוקוס כשרה לפסח

מתכון לבחושה שוקולד קוקוס כשרה לפסח

שוקולד קוקוס כמו שלא הכרתם - בחושה שוקולד קוקוס בשלוש שכבות שהיא לא פחות מאלוהית - היא ההמלצה שלנו לחג הקרוב.

פסח אוטוטו איתנו ואנחנו כבר לגמרי בתכנוני חג. לא נפסח החג הזה על משהו מתוק, שהרי נראה תמיד שהסדר כולו הוא תירוץ לזלילה אחת גדולה של קינוחי שוקולד, אגוזים, קוקוס וקרמים למינהם. אז השנה נתרכז בשוקולד, והרבה: בחושה שוקולד קוקוס בשלוש שכבות שהיא לא פחות מאלוהית - היא ההמלצה שלנו לחג הקרוב. הכינה וכתבה על זה: רויטל כהני

ואז, כשחשבתי שאי-אפשר להמציא מחדש עוגה בחושה שוקולד-קוקוס, הגיעה זאת.

העוגה הראשונה שאפיתי אי פעם היתה עוגת שוקולד ("ילדים מבשלים"). היא נִבְחְשָׁה באייטיז, בתנועות סיבוביות, מעט פחות מיומנות, אך נחושות. הכנסתי אותה לתנור בציפייה, וכשפתחתי את התנור חצי שעה לאחר מכן, היא רטטה, כמו רמזה לי בלי סאונד שלא שמתי קמח. פשוט שכחתי, ולא יכולתי להאשים את הטיימר שקפא בטעות. אי-שם בין כפית אבקת אפיה לערבוב היבשים עם המסה הנוזלית ב-3 פעמים, פספסתי שורה, קורה.

אחריה באו טובות יותר, ומוצלחות מעט פחות, במילים אחרות: למדתי לא להעיד על עיסתי, ולבחור בדרך פשוטה יותר, ומעט פחות וורבאלית: להאכיל.

 

ובאמת שחשבתי שכבר אין מה לחדש בתחום, חובבי הז'אנר אולי יסכימו איתי, קיבלתי מאייל (רגב, קונדיטור, R2M) את המתכון לעוגה הזו. עוגה בחושה, שוקולד-קוקוס. שנמצאת גם בתפריט הפסח לאלה שלא אופים. 

ובכן, לכל הסקפטיים (כמוני) ולקהל מאמינים עצום ורב אי-שם, מדובר בעוגה רב-שכבתית מענגת.

בסיס שוקולד לבן וקוקוס יציב דיו על מנת להחזיק שכבת שוקולד פאדג', שלא מסתפקת בפחות מגנאש שוקולד מריר שמכסה אותה בשלמותה.

 

עורמת ומקבצת פירורי עוגה מהצלחת ומפזרת מתכון


מתכון לבחושה שוקולד-קוקוס לפסח

(תבנית אינגליש קייק)

*כמויות בגרמים

 העוגה מורכבת משלוש שכבות: 

שכבת שוקולד לבן-קוקוס

המצרכים:

45 שוקולד לבן 

26 חמאה

15 שמנת 42%

60 קוקוס

30 חלמון

40 סוכר

52 חלבון

40 סוכר

ההכנה:

להרתיח שמנת וחמאה.

לשפוך על השוקולד, ולאחד.

לערבב קוקוס, חלמון וסוכר ולשפוך מעל את מסת השוקולד, ולאחד.

להקציף חלבון וסוכר למרנג רך.

לקפל למסת שוקולד קוקוס.

לצקת לתבנית אפיה אינגליש קייק (כדאי לרפד מכל הכיוונים בנייר אפיה, זה מקל על החילוץ)

לאפות 30 דקות בחום 150 מעלות ולצנן לחלוטין.

 

שכבת שוקולד מריר

המצרכים:

65 ביצים

70 סוכר

65 חמאה

70 שוקולד מריר 53%

35 קמח כרגיל או כל קמח ללא גלוטן

1 אבקת אפיה

ההכנה:

לערבב באיטיות ביצים וסוכר עד להמסת הסוכר.

להמיס את החמאה, להוסיף לחמאה את השוקולד המריר.

להמשיך חימום עד המסה.

לערבב יבשים (קמח, אבקת אפיה) ולהוסיף לתערובת בשלוש פעמים, ולוודא שאחיד.

לצקת לתבנית, מעל לשכבת השוקולד לבן-קוקוס שהצטננה,

לאפות 50 דקות בחום 160 מעלות.

 

גנאש

המצרכים:

50 שמנת 42%

10 גלוקוז

50 שוקולד מריר 53%

ההכנה:

להרתיח שמנת וגלוקוז, 

לשפוך על השוקולד ולאחד.

לצקת מעל העוגה.

לצנן.

 

וליהנות, בעיקר

בחושה שוקולד קוקוס של הבייקרי.

בחושה שוקולד קוקוס של הבייקרי

בחושה שוקולד קוקוס של הבייקרי

בחושה שוקולד קוקוס של הבייקרי

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד כשרות לפסח
    מתכונים של הבייקרי

    לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה

    קרא עוד
  2. מתכון לעוגת שוקולד של הבייקרי כשרה לפסח
    הנקראים ביותר

    עם כל הכבוד לשאר המנות בסעודת ליל הסדר, מה שכולם יזכרו זה את הקינוח. עוגת השוקולד של הבייקרי היא בחירה אידיאלית: כשרה לפסח, נטולת גלוטן ובעלת מרקם קטיפתי, עוגה שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח

    קרא עוד