בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

מרק אפונה שמחמם את הלב

מרק אפונה שמחמם את הלב

רגע לפני שנפרדים מהחורף, כשהאביב כבר מעבר לפינה אבל בערב עדיין קר ומתחשק בעיקר להתכרבל, זהו זמן טוב להתפנק עם מרק. מרק מהביל, סמיך ועשיר, שריחו ואדיו מחממים את הבית ואת הלב. למשל, מרק האפונה של הדליקטסן

״אתם זוכרים חורף כזה?״ אני חוזרת ושואלת אותם. ברור שהם לא זוכרים - החיים הקצרים שלהם הם בצורת מתמשכת מינוס חמשוש גשום פעם בשנתיים. לעיתים הם נתקפים בנוסטלגיה לברד שכיסה פעם את כל הרחוב בשמיכה לבנה כמו מושלגת. זו בעיקר נוסטלגיה לסיפורים שלנו, כי שני שלישים מתוכם עוד לא הגיחו לאוויר העולם כשהאירוע הזה התרחש, והשליש האחרון (או הראשון, תלוי מאיפה מתחילים לספור) ישן שינה עמוקה.

״אתם זוכרים חורף כזה?״ אני שואלת שוב, כשהגשם ניתך בעוצמה על קירוי המרפסת הפלסטי שלנו, שמגביר את הרעש לרמת סוף-העולם-הגיע. ואז מספרת להם, איך הרחוב של ילדותי במושב היה מוצף כל שנה בגשם עד לגובה הקרסוליים לפחות, ואיך תמיד הייתי מגיעה לבית הספר רטובה אחרי נסיון כושל לחצות את הכביש בקפיצת רחיפה אולימפית. ומוסיפה איזה גוון חינוכי לקול, כשאני מזכירה איך הרגליים שלי היו עדיין רטובות כשחזרתי הביתה מיום לימודים ארוך, ואילו הם מזעיקים אותי לבית הספר עם גרביים יבשות בשעה 8:15 בבוקר.

אחרי שנגמרים הסיפורים, והרוח בחוץ כבר מאיימת להכריע את עץ הלימון באופן סופי, אני ממלאת את הבית בריח חמים של מרק אפונה סמיך ועשיר. והם, שוכחים לרגע מהרעמים ונאספים סביב השולחן לקערות המהבילות, המלאות מרק של חורף ושל בית (מעלימה עין ממי שמחליט להטביע אותו בשקדי מרק).

מרק האפונה של הדליקטסן

מתכון למרק אפונה של הדליקטסן

המצרכים

  • 300 גרם אפונה יבשה
  • 2 כפות שמן זית
  • 120 גרם בצל לבן
  • 120 גרם גזר
  • 60 גרם סלרי 
  • 120 גרם קישוא
  • 2 שיני שום
  • לתיבול: שמיר קצוץ, מלח ופלפל 

האפונה היבשה אחרי השריה

אופן ההכנה

א. לילה קודם, משרים את האפונה היבשה בהרבה מים.

משרים את האפונה היבשה בהרבה מים

ב. קוצצים את הבצל, הגזר, הסלרי, הקישואים והשום. מטגנים בשמן זית על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין לא קיבלו צבע. מוסיפים את האפונה היבשה ומערבבים היטב.

קוצצים ומטגנים את הירקות. מוסיפים את האפונה

ג. מוסיפים מים או ציר ירקות עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד לריכוך.

ד. מתבלים במלח, פלפל ועוד קצת שמן זית טרי. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, וממש לקראת ההגשה מוסיפים את השמיר הקצוץ.

לקראת ההגשה מוסיפים את השמיר הטרי

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון: מרק בצל חורפי של הבראסרי
    הנקראים ביותר

    מתכון של מרק בצל צרפתי אמיתי, כמו שמרק בצל צריך להיות. מתכון קל ופשוט שיעשה ריח משגע בכל הבית ויחזיר אתכם לפריז. מה צריך? בעיקר הרבה בצל, יין לבן, ציר טוב וקרוטונים

    קרא עוד
  2. רוח סתיו: מתכון לעוגת פולנטה תפוזים מושלמת
    מתכונים של הבייקרי

    עוגות תפוזים הן מקור לא אכזב לנוסטלגיה וזכרונות, ועם ספל משקה מהביל הן יהפכו כל שיחת חולין לשיחה גלוית לב. עוגת התפוזים של הבייקרי היא ללא ספק אחת הטובות שבהן. יש לה צבע יפהפה ומראה מרשים בזכות פרוסות התפוזים המקורמלות שמוטבעות בה. היא קלה להכנה, אוורירית ונטולת קמח, ותתאים גם לנמנעים מגלוטן. הנחנו יד על המתכון

    קרא עוד
  3. כמו בקופי בר: מתכון לפסטה פויו
    מתכוני הדליקטסן

    בכל מוסד קולינרי ישנה מנה אייקונית, אליה חוזרים שוב ושוב. בקופי בר זוהי מנת הפסטה פויו שמופיעה בתפריטי הצהריים והמשלוחים. כמובן, ישנן מנות טובות ואהובות נוספות במסעדה, אבל המנה הפשוטה הזו חביבה במיוחד על הלקוחות הוותיקים והעובדים ותמיד מעוררת בהם זיכרונות נוסטלגיים

    קרא עוד
  4. מתכון למרק חמד של בלולו
    מתכוני הדליקטסן

    חמד הוא מרק מצרי חמצמץ, שמתובל בהרבה עשבים טריים ושתמיד כיף לפתוח איתו ארוחת חג. במתכון של השף רונן בלולו הוא כולל גם אוסובוקו טלה, אבל אפשר לוותר עליו ולקבל גירסה טבעונית, טעימה ומהנה כשלעצמה

    קרא עוד