כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
הממולאים של הדליקטסן

בימי שישי מתקיימים אצלנו בבית ריטואלים קבועים. יש את אלו שהולכים לבית הספר; יש את זה שלוקח עגלה ויוצא לשוק; יש את ההוא, שלא לומד בימי שישי ומנסה לשבור שיא גינס בשינה עד מאוחר; ויש את זו שמתענגת על שקט של בית ועל עיתון ועל כוס תה (יש גם את זה שמכשכש בזנב, אבל הוא תמיד מכשכש בזנב).
לקראת הצהריים, כל המטיילים מתחילים לחזור אט אט הביתה (או להתעורר). אם יש לנו קצת מזל, אנחנו מצליחים לאסוף אותם סביב השולחן לשקשוקה או בורקס או חומוס וביצים קשות של צהריים, לפי מה שהשוק נתן. אחר כך שוב כולם מתפזרים, מי לתנועות הנוער, מי לסרט על הספה בסלון ומי - כלומר בני המזל שבחבורה - שקורסים לשנת צהריים עמוקה של יום שישי.
החיסרון בשנת צהריים כזו, מהסוג שלא מכוונים שעון מעורר כדי לקבוע את סופה, הוא שהיא מסתיימת במירוץ. המירוץ לארוחת הערב. אז יש למהר (פחות אם אתם מוזמנים לאנשהו, אבל הרבה יותר אם מצפים לאורחים) לחמם תנורים, להצית להבות, לקלוף ירקות ולצלות חלבונים. לבחוש בסירים, לסדר מזלגות ולבחור מפיות (אם החלטתם להשקיע). השעון מתחיל לתקתק מתישהו וגם הבטן של הילדים, שמרגע לרגע נראים יותר ויותר כמו תושבים של חבל ארץ מוכה בצורת ורעב.
מצד שני… אם טרחתם והתכוננתם מבעוד מועד (כלומר השקעתם בערך חצי שעה של הכנות, ועוד שעה וחצי של התבוננות בתנור - לא חייבים באמת להסתכל עליו - שהולכת מצוין עם העיתון והתה) תוכלו להקיץ משנת היופי שלכם, היישר אל חיקה של תבנית פלפלים ממולאים עסיסית ונוטפת רוטב. מקסימום תקצצו סלט ליד, לא צריך יותר. נשאר רק למזוג כוס יין של שבת ולהתענג על הטעם ועל ההצלחה - הילדים לא מקטרים על ארוחת הערב המתאחרת. היא לגמרי טעימה, חגיגית ובזמן.
מתכון של רותי ברודו לפלפלים הממולאים של הדליקטסן
המצרכים למילוי
- 10 פלפלים אדומים בגודל בינוני (עדיפות לפלפלים "ישרים" שמצליחים לעמוד כשמניחים אותם על משטח)
- 200 גרם אורז בסמטי
- 320 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 1 כפית שמיר יבש
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמיר קצוץ טרי
- 1 כפית שום כתוש
- חצי כוס שמן
- מלח לפי הטעם
הכנת המילוי
א. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
ב. חולטים את האורז במשך 7 דקות. מקררים ומערבבים עם שאר המצרכים, מלבד הפלפלים. טועמים ומתקנים תיבול.
ג. מסירים את ראשי הפלפלים, מרוקנים מזרעים ומהחלקים הלבנים. ממלאים כל פלפל עד ל-3/4 הגובה.
המצרכים לרוטב
- 50 גרם פפריקה מתוקה
- 80 גרם שמן
- 50 גרם קמח לבן
- 290 גרם רסק עגבניות
- סוכר לבן
- מלח
- פלפל שחור כפית
- 1.5 ליטר מים
הכנת הרוטב
שמים את השמן והפפריקה בסיר בינוני, על אש קטנה, ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד כ-5 דקות. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לאיחוד. במקביל, מרתיחים את המים ומוזגים לסיר מעט בכל פעם. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
השלמת המנה
מסדרים את הפלפלים בתבנית אפייה, מוזגים רוטב על ל-3/4 גובה. מכסים ואוטמים היטב בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה וחצי.
לאחר מכן מוציאים מהתנור, מצננים מעט ובודקים שהפלפלים רכים והאורז מבושל. אפשר לכסות מחדש ולהכניס שוב לתנור לפי הצורך.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***