כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
חגיגה פלורנטינית
עוגיות פלורנטין הן עוגיות קלאסיות עשויות בצק פריך שמצופה בשכבה של שקדים פרוסים וקרמל רך. ההכנה אמנם דורשת דיוק בכמויות ובטמפרטורות, אך מעבר לזה היא לא מסובכת מדי והתוצאה בהחלט תצדיק את ההשקעה
מידות מדויקות וקווים ישרים הם מסלעי קיומו של עולם הקונדיטוריה. דורות של עושים במלאכת הסוכר, כולם במדים מעומלנים ובשיער אסוף, נשבעים בגרמים ובמיליליטרים שלהם. הבצקים שלהם תמיד מתרדדים למלבן או לעיגול מושלם או למשולש שווה שוקיים, הקרמים שלהם תמיד בוהקים והשוקולדים תמיד מטומפררים.
בכל הנוגע אליי - כבר שלושים שנה בערך שאני אופה (בערך מאז שהייתי עובר), ועדיין המפגש ביני ובין שק זילוף כרוך תמיד בזליגת עודפים לכיוונים לא רצויים ובידיים דביקות מאד. זה כמובן לא גורע מחיבתי העמוקה לתחום, ומהערכתי הבלתי נגמרת לעוסקים בו או מתדירות אסונות המטבח הקטנים שמלווים אותי וכנראה ילוו אותי לנצח.
לכן אני מתכבדת להכריז על מרד קטן. או לפחות מחאה נמרצת. במקום להעריץ בעיוורון את חלקות המקרונים וסימטריית הטארטלט, בואו נתמסר קצת גם לקינוחים שמסרבים ליישר קו. כאלה שאפו אותם אולי בתבנית פחות מתאימה, אבל הטעם, הו הטעם!
למי אכפת שיש שיפוע במקום מישור כשהשיניים ננעצות בשקדים עטופים בקרמל טופי מתוק? כלומר, רציתי בעצם לומר, שקצת נזל לי הקרמל בתנור, ושאת העוגיות לא חתכתי עם סרגל אלא התמסרתי לקו העקום. אבל אף אחד לא ראה ואף אחד לא הרגיש, כולם רק מצמצו שפתיים וכשסובבתי את הגב גנבו עוד חתיכה.
פלורנטינים (או: עוגיות פלורנטין) הן עוגיות עמוסות שקדים וקרמל רך. לעיתים הן טבולות בשוקולד. כמו שאפשר לנחש, הן קרויות על שם העיר פירנצה, אולם יש הטוענים שמקורן בכלל בצרפת, שם אפו הקונדיטורים של קתרינה דה מדיצ׳י קינוחי מחווה למשפחה הטוסקנית של המלכה, שהיו מבוססים על הידע הארטיזנלי הצרפתי בהכנת דברי מתיקה ועל חומרי גלם איטלקיים (שקדים).
בקיצור: תחתכו אותם ישר או עקום, בכל מקרה הם יהיו מושלמים.
על דבר אחד לא כדאי להתפשר: המתכון קם ונופל על טמפרטורות מדויקות, ולכן כדאי להצטייד במד חום לבישול ואפייה (אפשר לרכוש אחד בכמה עשרות שקלים בכל חנות לציוד אפייה).
מתכון לעוגיות פלורנטין של הבייקרי
המצרכים לבצק
- 80 גרם חמאה רכה
- 160 גרם סוכר
- 2 גרם סודה לשתיה
- 45 מ"ל מים רותחים
- 210 גרם קמח
הכנת הבצק
א. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות.
ב. ממיסים את הסודה לשתייה במים הרותחים ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי עירבוב. מוסיפים בהדרגה גם את הקמח עד שהוא נטמע בתערובת.
ג. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעתיים במקרר. לאחר מכן מרדדים לעובי של 3 מ"מ, פורשים על מגש אפייה ואופים 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
המצרכים לשכבת השקדים והדבש
- 300 גרם סוכר
- 120 מ"ל מים
- 20 גרם גלוקוזה
- 130 גרם דבש
- 160 גרם שמנת 38%
- 150 גרם חמאה
- 1 זסט תפוז
- 450 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
א. מערבבים את המים, הסוכר והגלוקוזה ומבשלים עד לטמפרטורה של 140 מעלות.
ב. מחממים במיקרו את הדבש והשמנת לטמפרטורה של 125 מעלות, ומוסיפים לסיר.
ג. מורידים מהאש, מוסיפים ומערבבים בזריזות את החמאה וזסט התפוז ואז את השקדים הפרוסים. לפני שהתערובת מתקררת, משטחים אותה על הבצק שבמגש האפייה.
ד. מכניסים לתנור ואופים עוד 20 דקות ב-150 מעלות.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***