כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון למאפינס אוכמניות של הבייקרי

מרפסת עץ. כזו שמקיפה את כל הבית. מאחוריה חורשה של עצים שאיני יודעת את שמם ואגם שמשתקפים בו עננים ומזח, עץ וסירה. עוד מעט תתחיל השלכת ואז כל העלים יאדימו ויסתחררו אט אט, אל מקומם במרבד שעל האדמה. במרפסת שולחן קטן, נדנדת עץ רחבה וצעיף רך שמישהי השאירה.
כן, זו לגמרי פתיחה של סצינה מדוסון קריק, או המקום השקט אליו אני ממליצה לברוח בכל פעם שהרעשים המקומיים עולים על גדותיהם. יש שם גם ים אפרורי שפוגש מפרצונים סלעיים שלתוכם משתפלות מדשאות בירוק עז. ישנם מקומיים בחולצות פלנל משובצות וטנדרים ירוקים ותכולים. חנויות מלאות בעתיקות חינניות וקישוטי כריסמס בכל עונות השנה. ישנם גם בתי קפה שמגישים שוקו סמיך בימים קרים ודלפקיהם עמוסים מאפים מהסוג הטעים כל-כך והמנחם מדי. תמצאו שם עוגיות שוקולד צ׳יפס בגודל לא לגמרי הגיוני, בצקים שעוטפים תפוחים וסוכר, דונאטס מזוגגים בשוקולד, עוגת גזר עסיסית ואולי אפילו קרואסון שהתגנב, למרות המבטא. אבל מעל כולם יתנוסס מגדל מאפינס גבה קומה. יתכן שיהיו להם שלל מילויים ותוספות, אבל ליבי שייך רק לאלו עם האוכמניות.
כשמתחשק לי רגע כזה, של עלי שלכת וניו-אינגלנד, אני אופה בבית מאפינס רכים מנוקדי אוכמניות.
מתכון למאפינס אוכמניות של הבייקרי
שלב א: חומרים יבשים
מערבבים בקערה:
- 300 גרם קמח לבן
- 250 גרם סוכר
- שקית אבקת אפיה
שלב ב: חומרים רטובים
מערבבים בנפרד, מוסיפים לקערת החומרים היבשים, ומערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת מעט גושית (לא להקציף):
- 500 גרם שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 80 מ"ל שמן
- גרידה מתפוז אחד
שלב ג: האוכמניות
מוסיפים ומקפלים בזהירות לתוך התערובת:
- 1 כוס אוכמניות
שלב ד: האפייה
מעבירים לתבנית שקעים (תבנית מאפינס) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. אופים 30-35 דקות.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***