כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מאפינס גזר של הבייקרי

בערב קריר אחד, על ספסל בשדרות רוטשילד, אמרה לי פעם מישהי אהובה שמאפינס גזר הם פשוט מושלמים, ומבין שלל המאפים המפתים הם תמיד יהיו הבחירה הראשונה שלה.
מודה שגם עבורי הם הפכו לסוג של תענוג מושחת ונטול ייסורי מצפון, מרגע שהכרתי את המאפינס גזר של הבייקרי. אלו מאפינס שכולם אוהבים, מבוגרים וילדים, וזה כי הם פשוט נפלאים - רכים ונימוחים, אפופים בניחוח מתוק וטעימים כל-כך.
מאפינס גזר של הבייקרי- רכים ונימוחים, אפופים בניחוח מתוק וטעימים כל-כך. צילום: עידית בן עוליאל
מאפינס הם מסוג המתוקים שלא זקוקים לשולחן מסודר או לכלים היפים ששמורים במדפים הגבוהים שבארון המטבח. הם מגיעים כפי שהם, מוכנים לאכילה, ופשוט נאספים בחן ובחטף ונעלמים כאילו מעולם לא היו שם. והם תמיד עושים את העבודה - כחטיף לארוחת בוקר, או כבדיוק מה שחסר ליד הקפה של אחר הצהריים, לנשנוש או לנחמה, כפינוק או כדי לסגור פינה.
מאפינס הם מסוג המתוקים שלא זקוקים לשולחן מסודר או לכלים היפים ששמורים במדפים הגבוהים שבארון המטבח. הם מגיעים כפי שהם, מוכנים לאכילה, צילום: רויטל כהני
אם אתם רוצים להכין את המאפינס שלכם בעצמכם, אז המאפין גזר של הבייקרי הוא בחירה מצוינת. הוא קל להכנה, ומלבד התענוג שבלאכול אותו, אפייתו ממלאת את הבית בריח מתקתק שאי אפשר לעמוד בפניו.
אם אתם רוצים להכין את המאפינס שלכם בעצמכם, אז המאפין גזר של הבייקרי הוא בחירה מצוינת. צילום: רויטל כהני
מתכון למאפינס גזר של הבייקרי
כ-20 מאפינס
המצרכים
- 4 ביצים
- 250 גרם סוכר
- 330 גרם קמח
- 350 גרם גזר מגורר
- 12 גרם (1 שקית ועוד קצת) אבקת אפייה
- 3 גרם קינמון
- 50 מ"ל מיץ תפוזים
- 250 מ"ל שמן
אופן ההכנה
מקפיצים את הביצים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את השמן וממשיכים להקציף.
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון בקערה נפרדת, ומוסיפים בהדרגה לקערת ההקצפה.
מוסיפים, תוך ערבול איטי, את הגזר ואת מיץ התפוזים. מוודאים שהמסה אחידה.
ממלאים כוסיות מאפינס עד 3/4 מגובהן. מסדרים על תבנית ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***