בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

בקצב השטרודל

בקצב השטרודל

שטרודל התפוחים, אחד הקינוחים הוותיקים ואהובים של הבייקרי, חזר לקראת החגים בגירסה טבעונית, שלדעת רבים היא לא פחות טובה. לכבוד המאורע החלטנו לחשוף את המתכון המקורי, וביקשנו מרויטל שתצלם ותספר. המלצה מעשית: תכינו מראש שניים

רגע לפני החג, אני מוצאת את עצמי באזור הנוחות שלי, מצויידת במרית ובלב פועם, עומדת ליד השיש ומתחילה את מלאכת הכנת השטרודל

רק שעה קלה קודם ראיתי אותו על המדף בבייקרי, קינוח ותיק ואהוב שחזר לרגל החג בגירסה טבעונית ולא פחות משובחת. אבל אני, אני בן אדם של מסורת וערכים (וגם הדליפו לי את המתכון), לכן החלטתי להכין בעצמי את הגירסה האייקונית והנזללת-במהירות של שטרודל התפוחים

אין קינוח מתאים יותר לראש השנה, וגם להכין אותו זו חוויה. את התפוחים מבשלים בקרמל שזוף ומתקתק. פעולה פשוטה כשלעצמה, אך כזו שדורשת זמן, סבלנות והקשבה (מי מאיתנו שלא מצא את עצמו זקוק לאותו הדבר בדיוק...)

את עלי בצק הפילו (רק אל תייבשו אותם) מניחים זה על זה אחרי שמברישים אותם בחמאה מומסת (וכל המרבה...) ומפזרים פירורי פתי בר. אחרי האפייה מתקבלות שכבות אווריריות ומתפצפצות, שקוצרות שבחים בלי סוף (שנאמרים בפה מלא, ותוך איסוף אובססיבי של פירורים מהצלחת).

 

מתכון לשטרודל התפוחים האהוב של הבייקרי

המצרכים

  • 3 דפי פילו

  • 70 גרם חמאה מומסת

  • 60 גרם סוכר דמררה

  • 100 גרם פירורי פתי בר

  • 400 גרם תפוחי עץ גרני סמית' מקולפים וחתוכים לפלחים

  • 500 גרם סוכר לבן 

  • 125 גרם חמאה

  • מים

 

 

אופן ההכנה

א. שמים את הסוכר בקלחת ומוסיפים לו מעט מאד מים, רק כדי להרטיב. מוודאים שכל הסוכר רטוב.

ב. מבשלים על אש קטנה עד לקבלת קרמל חום.

ג. מוסיפים את החמאה ופלחי התפוחים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים. מסננים ומקררים.

 

 

ד. פורסים דף פילו ומושחים אותו בחמאה מומסת. מפזרים שליש מהסוכר החום ושליש מפירורי העוגיות

 

 

ה. מניחים מעל דף פילו נוסף וחוזרים על הפעולות, וכך גם עם הדף השלישי.

 

 

ו. מסדרים את התפוחים בקצה דף הפילו העליון ומגלגלים פנימה תוך כדי הידוק ליצירת גליל. לוחצים מעט על הקצוות כדי לסגור אותם

ז. מניחים בתבנית אפייה כשה"תפר" כלפי מטה. בחורצים לרוחב בסכין את החלק העליון, לחיתוך יותר נוח אחרי האפייה. מורחים בחמאה מומסת ואופים ב-180 מעלות עד להזהבה (20-25 דקות).

 

 

הקונדיטוריה וכל צוות הבייקרי מוסרים באהבה: שנה טובה של התחדשות

 

רויטל כהני, מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית

***

.

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכונים לראש השנה: עוגיות שושנים של הבייקרי
    מתכונים של הבייקרי

    עוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים וכיף לפתוח איתן שנה חדשה. אם אתם מתכוונים לארח הכינו מראש כמות כפולה

    קרא עוד
  2. מתכונים לראש השנה: עוגת דבש של הבייקרי
    מתכוני הדליקטסן

    לא כולם אוהבים עוגות דבש, אבל עוד לא מצאנו מישהו שלא אהב את עוגת הדבש לימון של הבייקרי. היא טובה ומתוקה אבל גם חמצמצה, אוורירית ומרעננת. ואם זה לא מספיק אז גם מדובר באחת העוגות הכי קלות להכנה

    קרא עוד
  3. כמו לפני 70 שנה - תפוחי עץ מסוכרים
    אוכל שילדים אוהבים

    קחו תפוח, שימו אותו על מקל. ככה פשוט. מכאן הכל מתחיל. זרם הזכרונות שיציף אתכם מעכשיו הוא כבר לא באחריותנו.

    קרא עוד
  4. מיוחד לראש השנה: טארט תפוחים שוויצרי
    מתכונים לראש השנה

    רשימת המצרכים קצרה, ההכנה פשוטה, וניחוחות האפייה שלו יחממו כל לב וימלאו אותו בציפייה. האיזון המושלם בין חמיצות ומתיקות ובין הקרום הפריך לתוך הנימוח, הופכים אותו למפנק ומנחם במיוחד. טארט התפוחים השוויצרי של הבייקרי – איזו דרך נהדרת לפתוח שנה חדשה

    קרא עוד