מיוחד לראש השנה: טארט תפוחים שוויצרי

רשימת המצרכים קצרה, ההכנה פשוטה, וניחוחות האפייה שלו יחממו כל לב וימלאו אותו בציפייה. האיזון המושלם בין חמיצות ומתיקות ובין הקרום הפריך לתוך הנימוח, הופכים אותו למפנק ומנחם במיוחד. טארט התפוחים השוויצרי של הבייקרי – איזו דרך נהדרת לפתוח שנה חדשה

תקופת יולי-אוגוסט המהבילה והחופשה הארוכה מגיעים לסיומם. החגים, שקופצים לביקור מייד אחרי, תופסים אותנו שוב מנומנמים, אפופים זכרונות מהקפיצה האחרונה לחו"ל. כמהים לשגרה מבורכת, כי פייר - התגעגענו.

והחגים? איך אנסח זאת בעדינות - אני לא הראשונה להעמיד סירים כשהם דופקים בדלת. לצד זה, אם כולם מייחלים שבשנה הבאה נשב על המרפסת ונספור ציפורים נודדות, כנראה שיש בזה משהו. וכך מוצאת את עצמי מידי שנה, מתמקדת ב"טובה ומתוקה" ופחות ב"להיות לראש ולא לזנב".

מעדיפה נחמה, כזו שאוצרת בתוכה סוכר ופחמימות, ומאחלת לאהוביי את אותו הדבר בדיוק: חבילת פחמימות מתוקות ופשוטות, לצד התחלות חדשות, דפים לבנים וחלומות בקופסא (ורק מציינת, גם דבש הוא פחמימה מתוקה ודי פשוטה).

באווירת החג, קיבלתי מתכון לטארט תפוחים שוויצרי. מודה שהשם לבדו פיתה אותי. מחלון המטבח נשקפו פתאום הרים מושלגים וחנויות קטנות עם אורות מנצנצים - או שאולי היו אלה הבתים שממול?

מדובר בטארט קל להכנה. רשימת המצרכים קצרה, ותהליך ההכנה קצר אפילו יותר. מתכון כלבבי. 

טארט תפוחים שוויצרי של הבייקרי. קל להכנה

מתכון לטארט תפוחים שוויצרי של הבייקרי 

המצרכים

  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם קורנפלור
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 90 גרם סוכר לבן
  • 10 גרם סוכר וניל
  • 1 גרם מלח
  • 2 ביצים
  • 3 תפוחי גרני סמיט

אופן ההכנה

מקלפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.

מקלפים את התפוחים וחותכים לשמיניות

מערבבים בקערה את הביצים והחומרים היבשים (קורנפלור, קמח, אבקת אפייה). מוסיפים את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים למסה אחידה.

משמנים תבנית בקוטר 18 (ס"מ) ומוזגים לתוכה את התערובת. מסדרים מעל את פלחי התפוחים בצורת מניפה.

מסדרים מעל את התפוחים בצורת מניפה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים במשך 40 דקות. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מפזרים מעל אבקת סוכר

טארט התפוחים בהגשה

בין שלל הברכות והאיחולים לראש השנה, טארט התפוחים הזה מיטיב להעביר את המסרים הנכונים. הוא יודע להשכין שלום בין מתיקות לחמצמצות, יש לו קרום פריך ותוך נימוח וריח משכר. חותמת (לטובה) על הברכה הזו, ומאחלת לעצמי ולנו שנה כזו בדיוק.

תברכו, תאהבו ותתחדשו.

שנה טובה!

.רויטל כהני, מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית

***