עוגת שוקולד טבעונית

מסתבר שאפשר להכין עוגת שוקולד גם בלי ביצים, חלב ושמנת מתוקה, והיא עדיין תהיה רכה ועסיסית ובעלת מרקם לח ואוורירי וכמובן - מצופה בשוקולד ובסוכריות צבעוניות. אולגה טוכשר בגירסה טבעונית לעוגת יום ההולדת האהובה

כל מי שיש לו קשר כלשהו למטבח ולאפייה, ולו הקל ביותר, צפוי לנסות לפחות פעם אחת בחייו להכין עוגת שוקולד. זו ככל הנראה העוגה הפופולרית ביותר בחגיגות ימי הולדת ורבים מכינים אותה על בסיס קבוע בסופי שבוע, לחגים ולאירועים מיוחדים. 

הגירסה הטבעונית שלפניכם עשויה ללא ביצים וללא מוצרי חלב, אבל היא רכה ועסיסית, שוקולדית מאוד, מעוטרת בציפוי שוקולד מבריק ומקושטת בסוכריות צבעוניות שעושות מצב רוח חגיגי. הפטנט לעסיסיות? תערובת של חומץ וסודה לשתייה בבלילת העוגה מייצרת הרבה בועות אוויר קטנות שתופחות באפייה. הן אחראיות על המרקם הלח והכייפי.

עוגת שוקולד, הגירסה הטבעונית

מתכון לעוגת שוקולד טבעונית

המצרכים

לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ

  • 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כף חומץ + 1 כפית סודה לשתייה
  • 70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו איכותית
  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי וקישוט:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל קרם קוקוס
  • סוכריות צבעוניות

טורפים את קרם הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.
2. בקערת ערבוב גדולה טורפים היטב במטרפה ידנית את קרם הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה.
3. מוסיפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
4. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה

5. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים 80 עד 100 דקות (תלוי בקוטר התבנית והתנור. ככל שהעוגה גבוהה יותר, כך ייקח לה יותר זמן להיאפות). העוגה תתפח ותיסדק קלות בחלקה העליון. היא מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים 80 עד 100 דקות

6. מצננים את העוגה - תחילה בתבנית האפייה, ולאחר מכך ללא התבנית.

7. מכינים את הציפוי: מחממים את השוקולד וקרם הקוקוס במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק.

יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה

8. יוצקים את הציפוי על העוגה, מיישרים בעזרת כף או פלטה ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

מיישרים בעזרת כף או פלטה ומקשטים בסוכריות צבעוניות

פרוסה מעוגת השוקולד הטבעונית

אולגה טוכשר היא עורכת תוכן קולינרי, יועצת, כותבת, צלמת ובעלת הבלוג הטבעוני "המרכיב הסודי"

***