כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
אוורירי וממכר: מוס שוקולד

את "הקינוח המושלם" הזה יש בכל משפחה - הקינוח שרק רמז על קיומו, לקראת סוף ארוחת החג (או שישי, זה גם טוב), יוציא מכולם צהלולי אושר. אצלנו במשפחה היו שניים כאלה, ואחד מהם ממש שנאתי. שניהם הופיעו במקרר של סבי וסבתי כקערה גדולה, שהיתה מתגלה ברגע מסוים בשלב הפינוי או ההגשה לשולחן, בו מישהו שאינו מדרי הבית היה פותח את דלת המקרר.
הראשון – קערת ענק של רסק תפוחים שמעליה שכבת קצפת דקה ושוקולד מריר מגורר, היה מפיק מיושבי השולחן אפקט גל, כאילו היינו באיצטדיון טדי ממש. אני הייתי בוכה קצת בלב ומקווה שמאוחר יותר, עם התה של "סיימנו", יהיו עוגיות טעימות לחימום הנפש הדואבת והכמהה למתוק.
הקינוח השני, לעומת זאת, היה האושר בהתגלמותו. מוס שוקולד, אוורירי, מתוק רק ממש במידה (כן, אני הילדה המופרעת שאוהבת רק שוקולד מריר), שיוצקים בכף גדולה לקעריות קטנות, ומגייסים את כל הנימוס שהורינו כה התאמצו להכניס בנו, כדי לא ללקק אותו כמו גלידה.
בימינו, זהו גם קינוח מושלם עבור מי שנמנע מגלוטן. בכל מקרה, תשקיעו בשוקולד איכותי, כי שוקולד זו דרך מצוינת לרמוז למסובים לשולחן שאתם מחבבים אותם מאד, בלי לטרוח מדי במילים ומבוכות.
תשקיעו בשוקולד איכותי, כי שוקולד זו דרך מצוינת לרמוז למסובים לשולחן שאתם מחבבים אותם מאד, בלי לטרוח מדי במילים 
מוס שוקולד, אוורירי, מתוק רק ממש במידה, שיוצקים בכף גדולה לקעריות קטנות
מתכון למוס שוקולד של הבייקרי
המצרכים
- 90 גרם שמנת 32%
- 235 גרם שוקולד 53%
- 2 חלמונים
- 4 חלבונים
- 36 גרם סוכר
אופן ההכנה
ממיסים חלקית את השוקולד בבאן מרי.
מרתיחים את השמנת, שופכים חצי מהכמות על השוקולד וטורפים עם מטרפה ידנית. מוסיפים את שאר השמנת וטורפים עד שהבלילה רותחת.
מורידים מהאש, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
במקביל, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מחברים בין החלבונים המוקצפים ושוקולד: מוסיפים כרבע מקצף החלבונים למסת השוקולד ומקפלים בעדינות. לאחר מכן מוסיפים את מסת השוקולד לתוך הקערה עם החלבון המוקצף, ומקפלים בעדינות עד שכל המסה אחידה.
מעבירים לקערה או לכלים אישיים ומקררים. אפשר להוסיף קצפת וניל מעל.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***