כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
אושר: גלידת וניל ובראוניז שוקולד

האושר טמון, לא פעם, בדברים הבסיסיים ביותר. לפעמים נדמה לנו שצריך לטפס על פסגות גבוהות מאד כדי להשיג אותו, אבל זו אינה האמת. האושר לעיתים קרובות מונח למרגלותינו - אנחנו פשוט עסוקים בלהתווכח עם מי שמבקש מאיתנו להרים אותו, או בלאכול סלט.
לא שיש משהו רע בלאכול סלט, זה נחוץ ומצוין לבריאות וגם מרענן וטעים באופן כללי. אבל כשמדברים על האושר המוחלט די ברור שהוא לא עשוי מירקות. הוא עשוי מגלידת וניל שמנתית, קרה וטעימה ובראוניז סופר שוקולדיים של הבייקרי. בדיוק כמו אלה שאפשר למצוא ב-Creme (דיזינגוף 262), הגלידריה החדשה של הבייקרי מבית R2M, שמכינים בה גלידה טרייה ומופלאה במכונה ייחודית שבכל העולם יש רק שמונה כמותה.
אם המרדף האישי שלכם אחרי אושר מלווה בחיבה יתרה להישארות בבית, ואם יש לכם מכונת גלידה ביתית, אז זה בדיוק המתכון שיהפוך את הרביצה הבייתית שלכם במזגן למושלמת.
מתכון לגלידת וניל
המצרכים
- 650 מ"ל חלב
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 90 גרם חלב מרוכז
- 30 גרם גלוקוזה
- 8 חלמונים
- 135 גרם סוכר
- 2 מקלות וניל מגורדים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר.
מערבבים בסיר את החלב, השמנת, החלב המרוכז, הגלוקוזה והווניל (גם המקלות וגם הגרגירים שגרדנו מהם). מביאים לרתיחה ומכבים את האש, מכסים, ומניחים ל-10 דקות.
מכינים קערת קרח ובתוכה קערה נוספת ומסננת דקה.
מעבירים את החלב החם לקערת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים לסיר.
על אש קטנה, תוך כדי ערבוב בכף עץ, מחממים את התערובת ומביאים אותה ל-80 מעלות צלזיוס ולמרקם קרמי (אם אין מדחום אז אפשר לבדוק את המרקם של התערובת באמצעות העברת האצבע על כף העץ אחרי שנטבלה בתערובת - אם נשאר סימן של האצבע על הכף אז הקרם מוכן).
מסננים את הקרם דרך המסננת לתוך הקערה שמעל קערת הקרח.
מקררים תוך כדי ערבוב.
מעבירים לכלי אחסון ומכסים בצורה הדוקה בניילון נצמד (עליו לגעת ישירות בפני הקרם - זה יימנע היווצרות קרום).
מקררים 12-24 שעות.
מכינים במכונת גלידה לפי הוראות היצרן.
מתכון לבראוניז שוקולד של הבייקרי
המצרכים
- 300 גרם סוכר
- 5 ביצים
- 350 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר 70%
- 100 גרם שוקולד מריר 50%
- 180 גרם קמח
- 6 גרם אבקת אפייה
- 90 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
- 90 גרם שוקולד מריר 50% קצוץ
אופן ההכנה
מערבבים את הסוכר והביצים במיקסר במהירות בינונית, עד להמסת הסוכר.
במקביל, ממיסים את החמאה ואת השוקולד על בן מארי (קערה שמונחת מעל סיר עם מים רותחים). בסיום מוסיפים למיקסר.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוזגים לתבנית בגודל תנור ביתי, ומפזרים מעל את השוקולד הקצוץ.
אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
הצעת הגשה:
חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות.
שמים גלידה בכלי הגשה אישיים ומוסיפים את קוביות הבראוניז. אפשר להוסיף גם רוטב שוקולד חם מלמעלה.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***