בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

מתכונים לראש השנה: מרק עגבניות ורביולי גבינות

מתכונים לראש השנה: מרק עגבניות ורביולי גבינות

אתם יכולים להזמין אותו מתפריט ראש-השנה, או שתוכלו להפשיל שרוולים ולהכין בעצמכם: מרק עגבניות עם רביולי גבינות, מנה צמחונית נהדרת שתעניק לערב החג את הצבע וטעם הדרושים

בין שלל המנות הקלאסיות שבתפריט החג, החלטנו להציע השנה גם מנות חג קצת אחרות. 

דוגמא טובה הוא מרק העגבניות שלפניכם, שיכול לשמש כתחליף צמחוני נהדר למרק העוף המסורתי עם הקרפלך. זה מרק קל מאוד, שמבוסס על עגבניות טריות ושמן זית, ללא שמנת או חמאה. לטבעונים אפשר להגיש אותו גם ללא הרביולי, למרות שהצמחונים כמובן ייהנו קצת יותר. הרביולי מעניק למרק הזה את החגיגיות שדרושה לאירוע כמו ערב ראש-השנה.

חשוב להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות, מלאות בטעם.

מתכון למרק עגבניות ורביולי גבינות של הדליקטסן

המצרכים

  • 1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות
  • 150 גרם בצל פרוס
  • 180 גרם שומר פרוס
  • 20 גרם שיני שום
  • עלי טימין טריים מ-6 ענפים
  • 1 קופסה של עגבניות חתוכות מתוצרת Ciao
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 150 מ"ל מים
  • סוכר (בערך כפית)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אבקת פלפל קאיין
  • 1 חבילת רביולי גבינות

אופן ההכנה

חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים לדקה או שתיים, ומעבירים לקערה עם מים וקרח. מקלפים וחוצים לשניים.

חולטים את העגבניות ומעבירים לקערה עם מים וקרח. מקלפים וחוצים לשניים.

העגבניות, אחרי חליטה, קילוף וחצייהחשוב להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות, מלאות בטעם. צילום: עידית בן עוליאל

מחממים את שמן הזית בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס, הסוכר והמלח. 

מחממים שמן זית בסיר

מוסיפים את השומר הפרוס וממשיכים ב"הזעה" עוד 10 דקות.

מוסיפים את השומר הפרוס. אופן ההכנה של מרק העגבניות עם הרביולי

מוסיפים את העגבניות החצויות ואת הטימין. מביאים לרתיחה איטית וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

מביאים לרתיחה איטית וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתחילות להתרכך

מוסיפים את קופסת העגבניות ומתבלים בפלפל שחור ובמעט קאיין (בהתאם למידת החריפות החביבה עליכם). זה זמן טוב לטעום ולהוסיף מעט מלח אם צריך. 

מוסיפים את המים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות נוספות.

מוסיפים את המים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות נוספות

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד למרקם רך וקטיפתי. 

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד למרקם רך וקטיפתי

טוחנים את העגבניות למרקם קטיפתי. מרק עגבניות עם רביולי

הכנת הרביולי

רביולי גבינות קפוא

מרתיחים בסיר שטוח כ-4 ליטר מים מומלחים ומבשלים את הרביולי.

מרתיחים בסיר שטוח כ-4 ליטר מים מומלחים ומבשלים את הרביולי

כשהרביולי מתחיל לצוף מבשלים עוד כדקה וחצי ומוציאים לכלי הגשה.

עוטפים את הרביולי במעט שמן זית.

עוטפים את הרביולי במעט שמן זית

 

ההגשה

מוזגים את המרק לצלחות עמוקות ומוסיפים 6-7 יחידות רביולי למנה. מתבלים בעוד קצת שמן זית ומקשטים בפרוסות דקות של עלי בזיליקום. 

מוזגים את המרק לצלחות עמוקות ומוסיפים 6-7 יחידות רביולי למנהמרק עגבניות עם רביולי גבינות - תחליף צמחוני נהדר למרק העוף המסורתי עם הקרפלך. צילום: עידית בן עוליאל

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכונים לראש השנה: עוגיות שושנים של הבייקרי
    מתכונים של הבייקרי

    עוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים וכיף לפתוח איתן שנה חדשה. אם אתם מתכוונים לארח הכינו מראש כמות כפולה

    קרא עוד
  2. מתכונים לראש השנה: חריימה לוקוס של הדליקטסן
    מתכוני הדליקטסן

    החריימה לא נחשבת למנה מסורתית של ראש-השנה דווקא, אבל מדובר במנה חגיגית ומענגת שמתכתבת עם סמלי החג. אתם יכולים להכין אותה עם דג אחר, אבל לכבוד החג כדאי להשקיע בלוקוס שהוא הבחירה האידיאלית

    קרא עוד
  3. מתכונים לראש השנה: עוגת דבש של הבייקרי
    מתכוני הדליקטסן

    לא כולם אוהבים עוגות דבש, אבל עוד לא מצאנו מישהו שלא אהב את עוגת הדבש לימון של הבייקרי. היא טובה ומתוקה אבל גם חמצמצה, אוורירית ומרעננת. ואם זה לא מספיק אז גם מדובר באחת העוגות הכי קלות להכנה

    קרא עוד
  4. מתכון לראש השנה: טארט דבש של הדליקטסן
    מתכונים לראש השנה

    משנה לשנה אנחנו מצפים לחזרתיות הזו, לסימון החגיגי של תחילת השנה, לחופש שאחרי החופש. אבל השנה הזו אנחנו לא לגמרי שם. כי החגים מגיעים השנה בתלבושת אחרת, בעיקר פחות צפויה. במקום לתכנן סידורי הושבה, אנחנו בונים תוכנית א׳ ועוד שתי תוכניות גיבוי. לכל מקרה שלא יהיה, לכל החלטה שתתקבל על יד מי שמקבל החלטות בשבילנו. בונים תפריט לעשרים אורחים, אבל גם כזה לחמישה או אפילו לזוג. כי לא משנה מה יהיה, השנה הזו תבוא ותתחיל ואנחנו נהיה שם כדי לקבל את פניה, עם צלוחית דבש בתחילת הארוחה וטארט דבש מתוק מתוק בסיומה.

    קרא עוד