בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

החיים בוורוד: פריחת הסאקורה בטוקיו

החיים בוורוד: פריחת הסאקורה בטוקיו

פריחת הסאקורה, עץ הדובדבן, מסמלת עבור היפנים את יופיים בר-החלוף של החיים, אך גם את האופטימיות שמלווה את בוא האביב. הם מצפים לה בהתרגשות ומציינים אותה בשלל דרכים שכולן צבועות בגווני לבן וורוד

פריחת הסאקורה היא מסוג הדברים שעד שלא ראית אותם במו עיניך, לא תוכל להבין את גודל ההתלהבות סביבם. רק כשרואים את השדרות הארוכות של העצים נצבעות לבן בין-לילה, מבינים את העוצמה הגלומה בפריחת הדובדבן - וזה בהחלט לא רק עניין של איכות אלא גם של כמות. היפנים משקיעים בסאקורה מחשבה רבה כבר משלב השתילה, המתוכננת בקפידה רבה. עצי הדובדבן ניצבים בשורות ארוכות, לאורך רחובות וגדות נהר וברחבי הפארקים היפהפיים של טוקיו. כשהם מלבלבים מדובר במחזה מרהיב, עוצר נשימה.

היפנים גאים מאוד בסאקורה ומצפים בהתרגשות לבואה. בשבועות שלפני הפריחה (פברואר-מרץ) העיר הולכת ומתקשטת במוטיביים פרחוניים בגווני ורוד ולבן. אנשים ידברו על הסאקורה המתקרבת בכל שיחת חולין, ינתחו את קצב התקדמות הפריחה מאוקינאווה שבדרום וצפונה ("סאקורה זנסן") וינסו לנחש מתי בדיוק היא תגיע אליהם. 

וכשהפריחה מגיעה סוף סוף, היפנים יוצאים בהמוניהם לפארקים ברחבי העיר וחוגגים את ה"hanami", שפירושו צפייה ביופי הסאקורה. זוהי מסורת עתיקת יומין, שכוללת פיקניק תחת עצי הדובדבן, עם אוכל יפני מסורתי, אלכוהול לרוב וקינוחים בהשראת הסאקורה.

נהר naka meguro בשיא פריחת הסאקורה, עץ הדובדבן היפני. מגזין דליקטסןנהר Meguro בשיא הפריחה, ממוקדי העליה לרגל של תיירים ומקומיים, הפוקדים אותו לאורך כל שעות היום. צילום: יניב פוגל

פרחי דובדבן כבושים במלח, משמשים לחליטת תה. צילום: יניב פוגלפרחי דובדבן כבושים במלח. משמשים לחליטת תה. צילום: יניב פוגל

עוגת באומקוכן במהדורת הסאקורה, בטוקיו, יפן. צילום: יניב פוגלעוגת באומקוכן שהיפנים כל-כך אוהבים, במהדורת סאקורה. צילום: יניב פוגל

ארוחה יפנית מסורתית במסעדת יוקרה, ובמרכזה הסאקורה מוצ׳י – קינוח אורז אביבי שהמצופה בעלה מעץ הסאקורה. צילום: יניב פוגלארוחה יפנית מסורתית במסעדת יוקרה, שזורה באלמנטים ורדרדים ובמרכזה הסאקורה מוצ׳י - אורז יפני מתוק, ממולא במחית שעועית אדומה המצופה בעלה מעץ הסאקורה. קינוח אביבי יפני שנהוג לאכול בפיקניק המסורתי. צילום: יניב פוגל

בתי הקפה בטוקיו מציעים שלל קינוחי סאקורה ורודים. צילום: יניב פוגל

כרטיסי ברכה מעוטרים במוטיבים של פריחת הדובדבן. צילום: יניב פוגלכרטיסי ברכה מעוטרים במוטיבים של פריחת הדובדבן. צילום: יניב פוגל

אחרי כל ההתרגשות והציפייה, מאכזב לגלות שפריחת הדובדבן נמשכת זמן קצר מאד, כשבוע בלבד, שאחריו נושרים העלים והעצים נותרים ערומים.

היופי הקצר הזה הוא בעל משמעות סמלית עמוקה, ומהווה תזכורת ליפנים על כך שגם החיים, בדיוק כמו פריחת הסאקורה המרהיבה, הם שבריריים ובני חלוף ועלולים להסתיים בכל רגע. ומצד שני, זהו גם סמל של אופטימיות ושל התחלות חדשות וחלומות על עתיד טוב יותר.

לתמונות נוספות מטוקיו בקרו באינסטגרם של יניב פוגל.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. טוקיו מאוהבת (בשוקולד)
    דליקטסן מסביב לעולם

    Lost in translation - מורן פוגל יצאה לבית הכלבו המסורתי והענק מיטסוקושי שבשכונת היוקרה גינזה שבטוקיו, כדי לסקר את ההכנות ל-Valentine's Day

    קרא עוד
  2. עתיד ורוד
    הכל על יין ואלכוהול

    עליית קרנו של הרוזה בקרב חובבי היין בישראל, היא אולי הסימן המעודד ביותר לביסוסה של תרבות קולינארית. ניר קיפניס נזכר בימים שבהם הרוזה היה מוקצה ומגלה שלא רק הוא התבגר מאז

    קרא עוד
  3. הזמן הוורוד - 14 עובדות על רוזה
    הכל על יין ואלכוהול

    הימים החמים כבר כאן וכולכם כבר מתורגלים ויודעים מה נשתה בקיץ הקרוב. אלעד שהם, מנהל תחום המשקאות שלנו, מורה ותלמיד ללימודי יין ב-WSET, עושה לכולנו קצת סדר על המשקה הוורוד-ורוד הזה שיעביר לנו את הקיץ קצת יותר סמוקים ונינוחים.

    קרא עוד