מאחורי הקלעים: אירוח אצל רותי ברודו

טל סיון-צפורין הצטרפה לערב צוות של הדליקטסן שהתקיים בבית של רותי ברודו. כרגיל אצל רותי האירוח היה מושלם

טל סיון-צפורין הצטרפה לערב צוות של הדליקטסן שהתקיים בבית של רותי ברודו. כרגיל אצל רותי האירוח היה מושלם

הקפדה - כמה מאיתנו באמת מבינים את משמעות המילה הזו? לא רק כדי לדעת לפרש אותה לדובר שפה זרה או ילד מזדמן, אלא גם כדי להיות מסוגלים ליישם את המשמעות הזו בפועל, בעולם האמיתי? מהיכרותי שלי עם עצמי ועם עוד כמה אנשים בסביבתי הקרובה, אני יודעת שאין בנמצא כמעט אנשים כאלו, כמעט.

התכנסנו בערב קיצי נעים, בביתם המעוצב של רותי וגיא כדי לראות, לחוות, לטעום ולשמוע, איך הופכים את מגוון המוצרים הנמכרים בדליקטסן למכלול אירוח מושלם. חוויה די מדהימה - רגע אחד אתה בתל-אביב המפויחת והמיוזעת ואז נפתחת הדלת ואתה מוצא את עצמך מול שיק ניו-יורקי שכולו הטעם המשובח של רותי.

אירוח אצל רותי לא אומר ישיבה סביב שולחן, אלא ערב זורם ונינוח, עם אוכל מעולה וחברה טובה. ובתור התחלה, הוא נפתח באפריטיף - מגוון קוקטיילים על בסיס האלכוהול הנמכר בדליקטסן, ולצדם גזר חריף וזיתי קלמטה ומנזנילו. 

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בבית

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתגזר חריף וזיתי מנזלינו שמנמנים. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתדרינקים ואפריטיף לפני הארוחה: שמפניה, לילה לבן עם טוניק ולילה אדום. צילום: טל סיון-צפורין

 

פינצ'וס

במקום מנה ראשונה הוגשו פינצ׳וס - מנות קטנות ומענגות שנאכלות "עם הידיים" ושלהכין אותן דורש רק מעט יותר זמן ומאמץ מאשר לאכול אותן. היו שם מלון עטוף בפרשוטו איכותי, בליני תירס עם סלמון בעישון חם, שמנת חמוצה וסמיכה ועירית וקרוסטיני של לחם שרוף עם סרדינים, חמאת לימון ופלפל חריף.

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתפרשוטו מלון. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתבליני תירס, סלמון בעישון חם, שמנת ועירית. צילום: טל סיון-צפורין 

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתלחם שרוף עם חמאת לימון, פלפל חריף וסרדינים כבושים. צילום: טל סיון-צפורין

 

הבופה

מנות הביניים, המנות העיקריות והתוספות הוגשו בשיטת הבופה. הסוד לבופה מוצלח הוא בבחירות טובות, מינונים נכונים וכלים יפים - וכולם היו שם.

הבופה כלל סלט נפלא של אנדיב עם אפרסקים, אגוזים, ברי כמהין ווינגרט טרגון; פטה כבד עוף עם תאנים טריות ורוטב קינמון ודבש לצד בצלצלים מוחמצים, קורנישונים וחרדל טוב; מנה רעננה ונהדרת של סלט שרימפס, שומר ולימון, וקערת זכוכית משגעת מלאה בתפוחי אדמה זעירים ואיולי שום קונפי.

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתסלט אנדיב, אפרסקים, אגוזים וברי כמהין עם ויניגרט טרגון. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתפטה כבד עם תאנים בקינמון ודבש. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתשרימפס, שומר ולימון עם איולי שום קונפי. צילום: טל סיון-צפורין

כל אלו רק פתחו את הדרך למנות העיקריות: סקלופיני חזה עוף, צלפים, לימונים ופטרוזיליה; טאג׳ין בשר מלא ניחוחות תבלינים עם דלעת, במיה וזיתים; ולצמחונים, היתה גם מנה של רוטלו גבינת עיזים וטימין עם זוקיני בתנור.

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתסקלופיני חזה עוף עם צלפים, לימונים ופטרוזיליה. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתטאג'ין בשר עם דלעת ובמיה. צילום: טל סיון-צפורין

 

הצוות והאווירה

 

הקינוחים

לפני הקינוח, עלו על השולחן מגש גבינות, קרקרים ופירות העונה (ענבים ודובדבנים במקרה זה). והקינוח? פשוט וטעים להפליא: גלידת שוקולד ברוטב קרמל וגלידת וניל עם משמשים משומרים שלמים.

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתקרש גבינות מהדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין

ערב צוות של הדליקטסן אצל רותי ברודו בביתגלידת וניל, רוטב טופי קרמל ומשמשים משומרים. צילום: טל סיון-צפורין

זוכרים שדיברתי על הקפדה? לאורך כל הדרך.

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***