מאחורי הקלעים: ארוחת ערב לצוות הקופי בר

ארוחות הצוות של הקופי בר הן עניין מקצועי לחלוטין. זו דרך פשוטה ויעילה לנסות יחד חומרי גלם מיוחדים, מנות חדשות וקונספטים של אירוח. איך אומרים - עבודה קשה אבל מישהו חייב לעשות אותה    

״אני מקנא״, הוא אומר לי (לא מגלה מי). ״להזמין את חומרי הגלם הכי טובים והכי מיוחדים, לדמיין את המנות הכי מרגשות, ולבשל ארוחה מושלמת. זה פשוט חלום״, הוא אומר, ודואג שימזגו לי עוד משקה.

אז כן, ארוחות הצוות בבית של רותי וגיא הן ללא ספק מקור להרבה הנאה, אבל אתם יכולים גם לחשוב עליהן כעל סוג של השתלמות מקצועית. השימוש בחומרי גלם מרגשים, השילוב של טעמים נפלאים וההגשה בכלים יפהפיים, האירוח המוקפד - כן, כל זה בהחלט חלומי, אבל בסופו של דבר מדובר ב"מחקר ופיתוח". 

הרהרו בזה כשתקראו על מה שאכלנו בארוחת הצוות שהתקיימה לאחרונה.

לארח כמו שהייתם רוצים שיארחו אתכם. בתשומת לב מלאה לכל פרט ופרט, עם המון סטייל ויצירתיות. צילום: טל סיון-צפורין

בכל ארוחת צוות רותי מפתיעה עם סט כלים מרשים, שמכבד את האוכל ומייצר אווירה חגיגית במיוחד. צילום: טל סיון-צפורין

פתיחה: סביצ'ה אינטיאס ועלה צלפים

אחרי לא מעט קוקטיילים וכוסות שמפניה שמולאו והתרוקנו, הגיעה מנת הפתיחה: טוסטדה עם אינטיאס, סלסה עגבניות ושיסו עם עלה צלפים ופינגר ליים.

עלי צלפים איטלקיים, מומלחים, ששרו בשמן זית. צילום: טל סיון-צפורין

טוסטדה אינטיאס, סלסת עגבניות ושיסו, עלי צלפים ופינגר ליים. צילום: טל סיון-צפורין

מרק: קונסומה ברווז

בעוד כולם מכרסמים בסלון, מצאתי את השפים במטבח שוטפים כוסות גבוהות בגראנד מרנייה, רגע לפני שמילאו אותן בקונסומה הברווז. בקונסומה שכשכו טורטליני זעירים של כבד ברווז, נעוצים על שיפודים קטנטנים.

הארומה והטעמים היו מושלמים, וההגשה פשוט מבריקה. אימצתי את הרעיון (מצוין למתאבן חם וחורפי).

קונסומה ברווז עם טורטליני ברווז. צילום: טל סיון-צפורין

מנה ראשונה: טאקוס פירות ים

עברנו לשולחן שנערך, כרגיל, בכלים מיוחדים מהאוסף של רותי. אלו כלים שנאספו מרחבי העולם ומשמשים ב-Mix & Match מתוכנן היטב.

השולחן הארוך (שלושה וחצי מטר) ערוך בכלים מיוחדים שרותי אספה ברחבי העולם. צילום: טל סיון-צפורין

למנה ראשונה הוגשו טאקוס פירות ים. טורטיות תירס קטנות שהוכנו במקום, עם שרימפס, קלמרי, מולים כבושים, קרם אבוקדו ורוטב מעולה של פלפלים קלויים וצ׳יפוטלה. עם כל הכבוד לסכו"ם היפה, מהר מאד הבנו שאת המנה הזו כדאי ורצוי לאכול בידיים ולא להתבייש גם ללקק את האצבעות.

עם כל הכבוד לסכו"ם היפה, מהר מאד הבנו שאת המנה הזו כדאי ורצוי לאכול בידיים ולא להתבייש גם ללקק את האצבעות. צילום: טל סיון-צפורין

הסלט המושלם

המנה הבאה היתה סלט נהדר ומרענן של גילופי אפרסמונים, גזר סגול אורגני, צ׳דר מעושן, טוויל קייל וחיטה קלויה.

סלט נהדר ומרענן של גילופי אפרסמונים, גזר סגול אורגני, צ׳דר מעושן, טוויל קייל וחיטה קלויה. צילום: טל סיון-צפורין

 

מנת ביניים: לובסטר

מנת הדג היתה הפעם לובסטר חלוט בחמאה עם ראגו פטריות ואספרגוס, ביצת שלו רכה, ציר פטריות וצדפות וונגולי. מנה עדינה ומענגת.

צילום: טל סיון-צפורין

מנה עיקרית: טלה בחימר

כמנה עיקרית הוגשה רגל טלה, שנעטפה בחימר ונאפתה בתנור במשך 12 שעות. ההגשה נפתחה בתצוגת תכלית מרשימה של שגיא, שפיצח את מעטה החימר לתשואות הקהל. הטלה, שחום ורך, הוגש עם אנטרקוט צלוי על גריל עץ, ריזוטו שלושה דגנים וכרישה צעירה בסלסה ורדה.

צילום: טל סיון-צפורין

המנות האחרונות

בשלב המנות האחרונות חזר האבוקדו לככב במנת סורבה אבוקדו ברוטב תפוחים וגרניום לימוני, עם טבעות צ׳ילי מסוכר. זה לא היה בדיוק קינוח - יותר אתנחתא מרעננת חך, אלטרנטיבה מפתיעה לגבינות הצפויות בשלב זה של הארוחה. טיפ קטן ממני: תזהרו מהצ׳ילי.

סורבה אבוקדו - אתנחתא מרעננת חך. צילום: טל סיון-צפורין

הקינוח השני שהוגש היה מהסוג המנחם. הוא כלל גלידת קוקוס וסורבה ליים שהוגשו עם בננה מקורמלת ו"דמעות" מרנג, כי אם כבר לבכות, אז שיזלגו רק דמעות מרנג.

גלידת קוקוס, קרם ליים, בננה מקורמלת ומרנג. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***