רומנטיקה חורפית

תשכחו מקוביות הקורנפלור קמוטות הפנים - כאן מדובר על עננים רכים שנמסים בפה. קבלו את מתכון המרשמלו של הבייקרי וגם מתכון לרומנטיקה חורפית

אני לא טיפוס של מחוות גדולות. את הרומנטיקה שלי אני לרוב מעדיפה מכורבלת היטב במישהו אהוב, ופחות מנצנצת ומצלצלת בקולי קולות (למרות שגם נצנוצים בנקודות מפתח בחיים יתקבלו בברכה, כי אפשר להוציא את הבחורה מהמרילין אבל תמיד תישאר קצת מרילין בבחורה).

לכן זו לא פחות מגאונות צרופה בעיניי לחגוג את מורשת הקדוש ולנטיין בעומק פברואר, החורפי מכל החודשים. זה שמבטיח שמזג האוויר בחוץ יחייב לחמם עוד קצת מבפנים, עם עדיפות לאח בוערת, כמובן. מכיוון שבימים כתיקונם, מה לעשות, אני לא מתגוררת בבקתת עץ ביער עד,  אני מתפשרת על ספה רכה אל מול מזגן. שם, בין כריות, עטופה בשמיכת כותנה רכה, זוגיות טובה יכולה ללבלב באמת.

את הרומנטיקה שלי אני לרוב מעדיפה מכורבלת היטב במישהו אהובאני לא טיפוס של מחוות גדולות. את הרומנטיקה שלי אני לרוב מעדיפה מכורבלת היטב במישהו אהוב. צילום: טל סיון-צפורין

ניסיתם פעם להעניק שמיכה מעולה כמתנת ולנטיינס? אם לבי לא היה שייך כבר למישהו אחר הייתם זוכים בו לנצח. בדליקטסן אני אוספת מתנות במחשבה תחילה. כשמושיקו שוזר לי את הזר המושלם (יקינתון בזר פרחים זה קסם שקשה לתאר), הוא תמיד חוזר ומזכיר לי כמה חשוב להתאים את המתנה למי שמקבל אותה. ונכון במיוחד להזכיר את זה סביב הוולנטיינס, שנוטה לדרדר אותנו לתבניות שחוקות, עם כל הכבוד לוורדים אדומים ושוקולד זול.

כשמושיקו שוזר לי את הזר המושלם הוא חוזר ומזכיר לי כמה חשוב להתאים את המתנה למקבלכשמושיקו שוזר לי את הזר המושלם הוא חוזר ומזכיר כמה חשוב להתאים את המתנה למי שמקבל אותה. צילום: טל סיון-צפורין

זר פרחים מיוחד הוא התחלה טובה, אם אתם מעדיפים להימנע מקלישאות כמו ורדים אדומים. צילום: טל סיון-צפוריןזר פרחים מיוחד הוא התחלה טובה, אם אתם מעדיפים להימנע מקלישאות כמו ורדים אדומים. צילום: טל סיון-צפורין

רגע של הרהור, ועוד אחד של תשומת לב, יזכה אתכם בערב מענג ובתהילת עולם. אני לא יכולה להתחייב על אהבת נצח, אבל לפחות ידעו שהשקעתם.

ניסיתם להעניק פעם שמיכה מעולה כמתנת ולנטיינס? צילום: טל סיון-צפוריןניסיתם להעניק פעם שמיכה מעולה כמתנת ולנטיינס? צילום: טל סיון-צפורין

ואם לחזור לערב הרומנטי שלי - מאוחר יותר בערב, בבית, כשיתחיל להחשיך מסביב, אמיס מטבעות של שוקולד ולרונה בחלב חם ואטבול בהם מרשמלו תוצרת בית. שנינו, שני ספלים מהבילים ואולי גם גשם - אני לא יודעת להיות יותר מאוהבת מזה.
 

ענני מרשמלו תוצרת בית. אנחנו ושתי כוסות מהבילות ואולי גם גשםמרשמלו תוצרת בית. שנינו, עם כוסות מהבילות ואולי גם גשם. אני לא יודעת להיות יותר מאוהבת מזה. צילום: טל סיון-צפורין

ואם מעולם לא הכנתם מרשמלו ביתי, רוצו ועשו את זה עכשיו. אין זמן טוב מזה. תשכחו מקוביות הקורנפלור קמוטות הפנים - כאן מדובר על עננים רכים שנמסים בפה וממיסים את הלב. תהילת עולם, כבר אמרתי?

 

מתכון למרשמלו וניל של הבייקרי

המצרכים

חלק 1

  • 675 גרם סוכר
  • 225 גרם מים
  • 210 גרם סוכר אינברטי

חלק 2

  • 45 גרם אבקת ג'לטין
  • 90 גרם מים קרים
  • 300 גרם סוכר אינברטי
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

1. משרים את הג'לטין במים קרים.

2. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר וסוכר האינברטי (מחלק 1 של רשימת המצרכים), ומביאים לרתיחה בהדרגה. עוצרים ב-110 מעלות (חובה לדייק ויש להשתמש לשם כך במדחום). מוסיפים לתערובת את הג'לטין ומערבבים.

חובה לדייק ולהשתמש במדחום. צילום: טל סיון-צפוריןחובה לדייק ולהשתמש במדחום. צילום: טל סיון-צפורין

3. מקציפים את סוכר האינברטי ותוכן מקל הווניל (חלק 2 של המצרכים). מעבירים למיקסר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת ונראית כמו מרנג לבן ונפוח.

מקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת ונראית כמו מרנג לבן ונפוח. צילום: טל סיון-צפוריןמקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת ונראית כמו מרנג לבן ונפוח. צילום: טל סיון-צפורין

 

4. מעבירים את התערובת לרינג (טבעת) בקוטר 28, ששומנה מבפנים בשכבה דקה של חמאה. מקררים למשך יום.

5. למחרת משחררים את המרשמלו מהרינג, מאבקים באבקת סוכר וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.

הערה: אפשר להחליף את הווניל בתמציות טעם טבעיות ולשנות את טעמו של המרשמלו לתפוז, סיגליות, פטל או כל טעם אחר שאוהבים.

אם מעולם לא הכנתם מרשמלו ביתי, רוצו לעשות את זה עכשיו. לא עוד קוביות קורנפלור קמוטות פנים - הפעם אלו יהיו עננים רכים ונמסים בפה. צילום: טל סיון-צפוריןאם מעולם לא הכנתם מרשמלו ביתי, רוצו לעשות את זה עכשיו. לא עוד קוביות קורנפלור קמוטות פנים - הפעם אלו יהיו עננים רכים ונמסים בפה. צילום: טל סיון-צפורין

וולנטיינס שמח לכל האוהבים והאוהבות. צילום: טל סיון-צפוריןוולנטיינס שמח לכל האוהבים והאוהבות. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***