מתכון נוסטלגי של הבייקרי לקראנץ פרג

עוגת שמרים טובה מתאימה לכל אירוע - קפה ועוגה של אחר הצהריים, ארוחת בוקר מפנקת, כקינוח בתום ארוחה מרובת מנות או בפיקניק בחיק הטבע. במתכון הקלאסי שלפניכם מדובר בקראנץ פרג שעשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד. ניחוחות האפייה שלו הם חוויה בפני עצמה

מה יש בהם, במאפי השמרים, שמסיר מאיתנו את כל ההגנות? אולי זה הבצק הרך שמתקפל בין הידיים, אולי המילוי שמסתתר בין השכבות, נמס ומתקרמל בחום התנור. אולי ההמתנה הסבלנית לשמרים, שיפיחו בבצק חיים ויתפיחו גבעות וקימורים. אולי הריח שעוטף את הבית בזמן האפייה, ואוסף לתוכו בני משפחה ועוברי אורח שהתגנב לאפם הניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו. אולי אלו זכרונות העוגה ההיא מהילדות, שטעמה עדיין על לשוננו, לא מרפה. והדחף הבלתי נשלט לקחת עוד פרוסה. רק אחת.

עוגת שמרים. מתאימה לכל אירוע
מה יש בהם, במאפי השמרים, שמסיר מאיתנו את כל ההגנות? 

 

היופי בעוגות השמרים הוא שהן מתאימות לכל זמן ולכל אירוע - קפה ועוגה של אחר הצהריים, ארוחת בוקר מפנקת של שבת (או גם של סתם יום חול), כקינוח בתום ארוחה מרובת מנות או בפיקניק בחיק הטבע.

 

וזה נכון גם כשמדובר בעוגת שמרים פשוטה ובסיסית וגם בעוגות מתוחכמות יותר. היא יכולה להיות מהסוג הפשוט והמתוק יותר, עמוס השוקולד, שילדים מוכנים למכור קרובי משפחה עבורו; והן יכולות גם להיות ממולאות בקרמים עשירים ופירות.

 

המתכון שלפניכם הוא לאחת הגירסאות הקלאסיות: קראנץ פרג עם בצק שמרים עשיר במיוחד, שמטמיעים לתוכו את החמאה בהדרגה ואחר כך שולחים אותו למנוחה ארוכה בקירור. אם תצליחו לעמוד בניחוחות הבצק והפרג הנאפים ולא לעוט על התנור, אתם אנשים חזקים.

 

קרנץ פרג של הבייקרי

מתכון של הבייקרי לקראנץ פרג

כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק 

 

המצרכים לבצק הקראנץ                       

  • 130 מ"ל חלב                
  • 130 גרם ביצים             
  • 40 גרם סוכר
  • 40 גרם דבש
  • 500 גרם קמח קר
  • 18 גרם שמרים טריים
  • 6 גרם מלח
  • 220 גרם חמאה קרה

 

הכנת הבצק

מערבבים את כל המצרכים, למעט מלח וחמאה, כדקה במיקסר.      

מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במיקסר.                     

מוסיפים החמאה הקרה בהדרגה, עד שכולה נטמעת בבצק והוא הופך מבריק ונפרד מהדפנות.

מעבירים למקרר למשך כ-5 שעות.         

בצק הקראנץ אחרי ההתפחה  

המצרכים למילוי הפרג                     

  • 90 גרם סוכר
  • 10 גרם חמאה
  • 60 מ"ל חלב
  • 20 גרם פירורי עוגיות
  • 90 גרם פרג טחון
  • 0.5 גרם קינמון
  • 0.5 גרם לימון מגורד

 

הכנת מילוי הפרג               

מרתיחים את הסוכר, החלב והחמאה. מוסיפים את פירורי העוגיות, הקינמון, לימון מגורד והפרג.     

 

הכנת מילוי הפרג לקראנץ            

מערבבים במיקסר.                    

מעבירים למקרר לכשעתיים.                     

 

    

הרכבת הקראנץ

 

מרדדים את הבצק למלבן ברוחב של 30 ס"מ ובעובי של כ-2 מ"מ.

 

מרדדים את הבצק

 

הבצק המרודד צריך להיות בעובי של כ-2 מ"מ ובאורך של 30 ס"מ

 

מורחים את מילוי הפרג על כל הבצק ומגלגלים לרולדה (נחש).     

 

מורחים את מילוי הפרג על הבצק             

חוצים את הרולדה לאורך וקולעים (כמו בתמונות).      

 

מגלגלים לרולדה וחוצים לאורך                 

קולעים את שני חצאי הרולדה

 

מעבירים לתבנית האפייה.  

   

מעבירים לתבנית אינגליש קייק          

מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-45 דקות.   

 

אופים את הקראנץ ב-150 מעלות כ-45 דקות        

קראנץ פרג משגע על פי מתכון נוסטלגי של הבייקריהיופי בעוגות השמרים הוא שהן מתאימות לכל זמן ולכל אירוע. 

 

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

 

***