כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון נוסטלגי של הבייקרי לקראנץ פרג

מה יש בהם, במאפי השמרים, שמסיר מאיתנו את כל ההגנות? אולי זה הבצק הרך שמתקפל בין הידיים, אולי המילוי שמסתתר בין השכבות, נמס ומתקרמל בחום התנור. אולי ההמתנה הסבלנית לשמרים, שיפיחו בבצק חיים ויתפיחו גבעות וקימורים. אולי הריח שעוטף את הבית בזמן האפייה, ואוסף לתוכו בני משפחה ועוברי אורח שהתגנב לאפם הניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו. אולי אלו זכרונות העוגה ההיא מהילדות, שטעמה עדיין על לשוננו, לא מרפה. והדחף הבלתי נשלט לקחת עוד פרוסה. רק אחת.
מה יש בהם, במאפי השמרים, שמסיר מאיתנו את כל ההגנות?
היופי בעוגות השמרים הוא שהן מתאימות לכל זמן ולכל אירוע - קפה ועוגה של אחר הצהריים, ארוחת בוקר מפנקת של שבת (או גם של סתם יום חול), כקינוח בתום ארוחה מרובת מנות או בפיקניק בחיק הטבע.
וזה נכון גם כשמדובר בעוגת שמרים פשוטה ובסיסית וגם בעוגות מתוחכמות יותר. היא יכולה להיות מהסוג הפשוט והמתוק יותר, עמוס השוקולד, שילדים מוכנים למכור קרובי משפחה עבורו; והן יכולות גם להיות ממולאות בקרמים עשירים ופירות.
המתכון שלפניכם הוא לאחת הגירסאות הקלאסיות: קראנץ פרג עם בצק שמרים עשיר במיוחד, שמטמיעים לתוכו את החמאה בהדרגה ואחר כך שולחים אותו למנוחה ארוכה בקירור. אם תצליחו לעמוד בניחוחות הבצק והפרג הנאפים ולא לעוט על התנור, אתם אנשים חזקים.
מתכון של הבייקרי לקראנץ פרג
כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים לבצק הקראנץ
- 130 מ"ל חלב
- 130 גרם ביצים
- 40 גרם סוכר
- 40 גרם דבש
- 500 גרם קמח קר
- 18 גרם שמרים טריים
- 6 גרם מלח
- 220 גרם חמאה קרה
הכנת הבצק
מערבבים את כל המצרכים, למעט מלח וחמאה, כדקה במיקסר.
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במיקסר.
מוסיפים החמאה הקרה בהדרגה, עד שכולה נטמעת בבצק והוא הופך מבריק ונפרד מהדפנות.
מעבירים למקרר למשך כ-5 שעות.
המצרכים למילוי הפרג
- 90 גרם סוכר
- 10 גרם חמאה
- 60 מ"ל חלב
- 20 גרם פירורי עוגיות
- 90 גרם פרג טחון
- 0.5 גרם קינמון
- 0.5 גרם לימון מגורד
הכנת מילוי הפרג
מרתיחים את הסוכר, החלב והחמאה. מוסיפים את פירורי העוגיות, הקינמון, לימון מגורד והפרג.
מערבבים במיקסר.
מעבירים למקרר לכשעתיים.
הרכבת הקראנץ
מרדדים את הבצק למלבן ברוחב של 30 ס"מ ובעובי של כ-2 מ"מ.
מורחים את מילוי הפרג על כל הבצק ומגלגלים לרולדה (נחש).
חוצים את הרולדה לאורך וקולעים (כמו בתמונות).
מעבירים לתבנית האפייה.
מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-45 דקות.
היופי בעוגות השמרים הוא שהן מתאימות לכל זמן ולכל אירוע.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***