כוכבי הסדר: משמשים ממולאים בבשר טלה

זוהי מנה חגיגית ונהדרת שתמיד קוצרת שבחים. דווקא על רקע ההכנות הקדחתניות לחג, מילוי משמשים מתברר כמטלה מרגיעה ומספקת, והתוצאה תמיד מצדיקה את ההשקעה

הכנת הסדר היא מלאכה סיזיפית. לרגע נדמה שאפשר לצלוח אותה כאילו היה מדובר בסתם עוד ארוחה מרובת משתתפים, אך לא כך הדבר. סעודת הפסח היא ארוחת החג הכי חגיגית בשנה, וככזו היא עמוסה בפרטים קטנים שנשכחים מאיתנו (ובצדק) בימות חול אבל בחג הזה הם העיקר.

 

את לוחות הזמנים של המשתתפים הצפויים יש לתאם לפחות שנתיים מראש, שלא יתנגשו חלילה שיבוצי האורחים זה בזה. את כל הצד העיצובי של האירוע יש לתכנן בהקפדה מיוחדת - מפה לבנה ו״הסרוויס הטוב״ לא ממש יספיקו כאן. יש לכלול בתפריט גם דג, גם מרק, גם מנה בשרית אחת לפחות (המהדרין לא יסתפקו בפחות משתיים), גם מנה טבעונית וכמובן קינוח מושקע. מזל שלפחות בענייני הגלוטן אנחנו יחסית מסודרים (תשתדלו לא לכלול קמח מצה בקינוח). בגדים חדשים כבר אמרנו?

 

אם נשמע כאילו יש בי התנגדות לעומס המטלות הזה, אז ההיפך הוא הנכון. אני מוצאת הנאה גדולה בהתמסרות לאירוח המורכב. לשולחן סעודה שמחייב תשומת לב יתרה. למנות שדורשות תכנון מראש, זמן עשייה ומיומנות מטבח לאו דווקא גבוהה יותר, אבל בהחלט סבלנית יותר.

 

שולחן הסדר. אילוסטרציה

 

כמובן שבין החלטות על סידורי ישיבה, סידורי פרחים, סידורי מצות וסידורי שיער, נדרשים גם אי אלו רגעי זן. המדיטציה האולטימטיבית מבחינתי היא חריצת משמשים, אחד אחד, כדי שיוכלו לקבל לקרבם מילוי בשר טלה משובח רגע לפני שיצללו לרוטב עשיר וארומטי. אחר כך, כשהערב ירד וכוסות היין יתמלאו, הם יזכו לתשואות האורחים ולמארחת אחת מאד מאד רגועה.

 

משמשים ממולאים של הדליקטסן 

מתכון למשמשים ממולאים של הדליקטסן

המצרכים

ל-5-6 מנות

  • 25 משמשים מיובשים גדולים ויפים
  • 350 גרם בשר טלה טחון (אפשר גם בקר)
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 3-4 כפות קמח מצה
  • 1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות או קצוצות דק
  • ג'ינג'ר יבש טחון, אגוז מוסקט, פלפל חריף טחון, קינמון ומלח
  • 2 כפות שמן זית

 משמשים מיובשים בדרך למילוי

לרוטב:

  • 2 בצלים קלופים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 20 זיתים שחורים מגולענים
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 2 מקלות קינמון
  • קורט פתיתי פלפל צ'ילי מיובש
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

משמשים מיובשים. המצרכים 

אופן ההכנה

 

א. מתחילים בהכנת המילוי: מטגנים את הבצל והשום על אש קטנה ב-2 כפות שמן זית בערך 10 דקות, עד שיתרככו. מקררים ומעבירים לקערה.

ב. מוסיפים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה הקצוצה, פירורי הלחם/קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב.

 

מלית הטלה למשמשים

 

ג. חורצים ופותחים עם האצבע את המשמשים (כמו שפותחים פיתה) וממלאים. המשמש לא צריך לעטוף לגמרי את המילוי - בכל משמש צריכה להיות כמות יפה של מילוי שתבצבץ קצת החוצה (כמו בתמונה).

 

משמשים מוכנים למילוי

 

המשמשים עם מילוי הטלה 

ד. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ואת הפלפלים לרצועות. מטגנים בשמן זית בסיר שטוח עד שהם מקבלים קצת צבע. מוסיפים את הזיתים, הפטרוזיליה, הדבש והתבלינים ומערבבים. מוסיפים בערך כוס מים ומביאים לרתיחה.

 

סיר הרוטב עם המשמשים

 

ה. מורידים מהאש ומסדרים את המשמשים בתוך הרוטב. מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד שהבשר התבשל והמשמשים התרככו. מגישים 4-5 משמשים למנה ראשונה נדיבה, עם עלים רעננים.

 

משמשים ממולאים: ההגשה

 

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

 

***