פרמז'ן זה כאן

אין עוד מטבח אהוב בעולם כמטבח האיטלקי עם חומרי-הגלם המופלאים שלו, טכניקות הבישול הפשוטות והנהדרות והיינות המעולים. איזה כיף שמישהו חשב לכנס את כל אלה תחת קורת-גג אחת

 איטליה היא קודם כל טעם וריח. אמנם יש לה היסטוריה עשירה ומרתקת בת אלפי שנים, אבל למה להכביר מילים כשאפשר לערוך ניסיון קטן: תעצמו את העיניים ותחשבו "איטליה"... מה עובר לכם בראש? הקולוסיאום, הוותיקן, חורבות פומפיי או המגדל הנטוי בפיזה – או שמא פיצה, פסטה, ניחוח של עגבניות בשום ושמן-זית וכוס של קיאנטי...?

שבוע איטליה בדליקטסן עם הפיציולו מנאפוליהפיציולו האיטלקי, Davide Civitello שיגיע לבייקרי צפון דיזנגוף במסגרת החגיגות האיטלקיות שיערכו שם.

 

תעצמו את העיניים ותחשבו "איטליה"... מה עובר לכם בראש?תעצמו את העיניים ותחשבו "איטליה"... מה עובר לכם בראש? צילום: עידית בן עוליאל 

פריטו מיסטו. רק השם המתגלגל בין השיניים כבר מרגיש כמו נסיעה לאיטליה. צילום: טל סיון-צפורין

מי שלא מגרגר עתה גרגור עמוק בניחוח בזיליקום טרי, פטור מקריאת השורות הבאות. לעומת זאת, מי שמרגיש שהוא מוכרח עכשיו לבצוע איזו גבינת בוראטה חמימה עם נגיעה קלה של בלסמי די-מודנה מצומצם, להניח פרוסת פרשוטו די פארמה על הלשון או פשוט לטבול לחם כפרי גס בשמן זית אלוהי... מוזמן לחגיגה האיטלקית הכי טעימה במקומותינו.

 חגיגה איטלקית בדליקטסן

Delissimo - פסטיבל איטליה בדליקטסן

מי שאחראים לפסטיבל הם אנשי R2M  בשיתוף עם נציבות-הסחר האיטלקית שיצבעו את ה "דליקטסן", המרכז הקולינארי בלב תל-אביב בירוק-לבן-אדום למשך ארבעה ימים של הכרות עם פסטות מעולות של חברת רוסטיקלה, שמן זית מובחר, גבינות מיוחדות של נני סיימן וכל מה שקשור באחד המטבחים העשירים והאהובים ביותר בעולם. מעבר לחגיגת חומרי-הגלם המשובחים שהם נשמת-אפו של המטבח האיטלקי, יתקיימו במשך ארבעת ימי האירועים (ימים א-ד, החל משעה 18:00, הרשמה באתר) סדנאות שהמילה הכי מתאימה להם היא "כייפיות": בדיוק במקום הנכון על הציר שבין התנסות-חווייתית להעשרה.

סדנת אפריטיבו

ביום ראשון, 25.6.17, תתקיים סדנת "אפרטיבו" עם איתי סובל: "אפרטיבו" כידוע, הפך שם למנהג האיטלקי המופלא לכנס בסוף יום העבודה את תוצרתה הטרייה של המסעדה על צלחות-הגשה, להניח על הבר ולמכור ללקוחותיו (שבדיוק סיימו את יום-העבודה שלהם) את כל הטוב הזה במחיר המשקה שהזמינו. מי שלא ראה בשעות אחר-הצהרים/ערב "אפרטיבו" איטלקי – לא ראה חגיגה קולינרית-אלכוהולית מימיו: אלופי הסטייל מרופפים את הקשר בעניבה, מחזיקים כוס יין או משקה אלכוהולי אחר ביד אחת, ברוסקטה ביד השנייה – ומגלגלים שיחה בשפה הכי סקסית בעולם, כשהדציבלים עולים עם כל דרינק חדש... מרתק יהיה להכיר מקרוב את המנהג – שיותר משהוא סביב האוכל, הוא סביב תרבות של אירוח, קשר בין אנשים, שיחה וחברותא.

חגיגה איטלקית בדליקטסן

 חגיגה איטלקית בדליקטסןמי שלא ראה בשעות אחר-הצהרים/ערב "אפרטיבו" איטלקי – לא ראה חגיגה קולינארית-אלכוהולית מימיו. צילום: נעמי ים-סוף

סדנת גראפה

ביום שני, 26.6.17,  ינחה אלעד שהם סדנת גראפה: סיפורה של הגראפה הוא אחד המרתקים אפילו בעולם היין העשיר בסיפורים נפלאים. מקורה הוא בעצם במה שנחשב "פסולת", תוצר לוואי של תהליך יצירת היין. כיאה למוצאה "הנחות" היא נחשבה לתזקיק של העניים, מעוטי-היכולת והפועלים. רק שאז קיבל הסיפור טוויסט קטן בעלילה כשלכלוכית הפכה לסינדרלה: הגראפה נחשבת כיום לתזקיק אצילי שנלגם על ידי "מבינים" – אז איך קרה הנס הזה? על כך בסדנא.

הגראפה נחשבת כיום לתזקיק אצילי שנלגם על ידי "מבינים" – אז איך קרה הנס הזה? על כך בסדנה.הגראפהה נחשבת כיום לתזקיק אצילי שנלגם על ידי "מבינים" – אז איך קרה הנס הזה? על כך בסדנא. צילום: עידית בן עוליאל

סדנת גבינות

ביום שלישי, 27.6.17, תכיר לנו נני סיימן את עולם הגבינות האיטלקיות:  מהדרום החמים, הים-תיכוני, החושני והסוער – שהגבינות שלו הן תבנית נוף מולדתן - ועד לגבינות של צפון-איטליה: מעודנות ו"אירופיות" יותר. היה זה המנהיג הצרפתי שארל דה-גול שקבל ש "קשה לשלוט באומה שיש לה יותר מ 300 סוגי גבינה", ובכן, אם לנסח במילה אחד את ההבדל בין שתי המעצמות הקולינאריות, צרפת ואיטליה, הרי שאתם מוזמנים להחליף את המילה "קשה" ב "כיף" – וקיבלתם את כל ההבדל בחריץ-גבינה אחד...

 סדנת גבינות איטלקיות בדליקטסןהגבינות של נני - סדנת גבינות איטלקיות מהדרום החמים, הים-תיכוני, החושני והסוער – שהגבינות שלו הן תבנית נוף מולדתן - ועד לגבינות של צפון-איטליה. צילום: עידית בן עוליאל

סדנת יין

את הסדנאות האיטלקיות יחתום, שוב, אלעד שהם והפעם אתם בהחלט מוזמנים ללגום אספרסו (איטלקי כמובן) חזק כדי להתעורר מהגראפות שעוד הולמות ברקות מהסדנה הקודמת... כי בסדנה הזאת ייקח אותנו אלעד למסע של הכרות מעמיקה עם עולם היין האיטלקי. כידוע לכל, איטליה היא לא רק איחוד של נסיכויות עתיקות, אלא גם של אזורי גידול גפני-יין מהמשובחות בעולם, "עולם ישן" במובן הטוב ביותר של המונח. ברונלו דה מונטליצ'ינו, קיאנטי, וואלפוליצ'לה – ועוד הרבה מעבר לכך.

מהם אזורי היין הנחשבים של איטליה ומה מייחד את תוצרתו של כל אזור? נדמה שאין דרך טובה יותר לחתום ארבעה ימים של סדנאות מרתקות בניחוח איטלקי!

 איטליה היא לא רק איחוד של נסיכויות עתיקות, אלא גם של אזורי גידול גפני-יין מהמשובחות בעולםאיטליה היא לא רק איחוד של נסיכויות עתיקות, אלא גם של אזורי גידול גפני-יין מהמשובחות בעולם. צילום: עידית בן עוליאל

 חגיגה איטלקית בבייקרי צפון דיזנגוף

ולא רק ב "דליקטסן" יצוין שבוע-איטליה: מי שהשבוע האחרון של הלימודים בבתי הספר היסודיים לא מאפשר לו חופש תנועה ללא הילדים... מוזמן לחגיגה בבייקרי צפון דיזנגוף, שחגיגתוקדש למאכל האיטלקי הידוע והאהוב ביותר על קטנים וגדולים כאחד: הפיצה.

חגיגה איטלקית בבייקרי צפון דיזנגוףחגיגת איטלקית בבייקרי צפון דינגוף בשיתוף נציבות הסחר האיטלקית ובחסות קמח קפוטו. 

ה "בייקרי" בצפון רחוב דיזנגוף יציע מבחר של פיצות שיעשו במקום על ידי הפיציולו האיטליה Davide Civitello, זוכה גביע אליפות הפיצה העולמית של קמח קפוטו לשנת 2013. – וכאשר הגלידרייה הטובה בעיר, Cre'me – נפתחה לאחרונה לצדו, יש בהחלט אפשרות שהילדים עוד ידרשו מכם נסיעה משפחתית לאיטליה...

 

 

 

Delissimo

4 ימים של חגיגות איטלקיות בדליקטסן הכוללים גם סדנאות מרתקות.

25-28/6/2017 בין השעות 17:00 - 20:00.

יהודה הלוי 79-81 תל אביב

 

 

La Dolce Vita 

שלושה ימים של חגיגה איטלקית בבייקרי צפון דיזנגוף עם פיצות, גלידות, בירות איטלקיות וקמפרי-סודה.

25-28/6/2017 בין השעות 18:00 - 21:00.

דיזנגוף 260-262 תל אביב

 

ניר קיפניס, עיתונאי ("מעריב", "בלייזר") ושותף באתר "סנהדרינק" משדר ברדיו תל-אביב, מלווה את ענף הקולינאריה וחיי הלילה כבר קרוב ל 25 שנים ומשתדל ליהנות מכל רגע.

***