בבה או רום לולנטיינס

הבבה או רום היא עוגת שמרים קטנה, ספוגה בסירופ אלכוהולי מתוק ומעוטרת בקצפת – אחד הקינוחים שהכי מזוהים עם העיר הכי רומנטית, וכזה שאין מתאים ממנו לוולנטיינס

פעם, לפני הרבה שנים, נסעתי עם חברה לפריז. הייתי צעירה מאד, רומנטיקנית מאד ובפעם הראשונה בעיר האורות כאדם בוגר (יחסית). את בן זוגי דאז (ועד היום באושר רב, תודה רבה) השארתי להיות חייל בבית.

 

להיות צעירה ורומנטיקנית ללא בן זוג צעיר ורומנטיקן בעיר הכי מרטיטת לב בעולם, זה מתסכל. מאד מתסכל. צעדנו לאורכו של הסיין, טיפסנו במדרגות אל עבר הסקרה-קר, מדדנו רחובות ברובע הלטיני והצצנו לבתי קפה. וכל אותו הזמן חסרה לי היד שלו שתאחז בידי, שתחבק את כתפי, שתחלוק איתי קינוח (למרות שאז הצרפתים עוד נהגו להזעיף פנים למי שביקשו לחלוק מנה).

זכרונות אהבה מפריז

ארבע שנים מאוחר יותר, אחוזי ידיים, צעדנו על שפת הסיין בשלכת. נצמדנו תחת מטריה ביום שוק גשום, חולקים קופסה של פירות יער שהיו כה נדירים אז במזרח התיכון, בדרך לחדרון קלוף קירות, מאושרים עד הגג בפריז וזה בזו.

בפעם הבאה שביקרנו בפריז כבר היינו הורים לילדים, אך עדיין אחזנו ידיים באושר בדירת הגג הקטנטנה ומלאת החן בה התאכסנו. מדלגים כמו ילדים בין מאקרון לפאן-או-שוקולה, מסונוורים מהקסם שגולש מגגות העיר הזו. מאוהבים זה בזו ובכל נגיסה ממה שהונח על צלחתנו וכל לגימה ממה שנמזג לכוסות.

בבה או רום - סברינה

זה אף פעם לא מספיק ותמיד מתחשק לשוב אליה, עוד ועוד, אבל משהו מפריז נשאר איתנו וכאילו תמיד שם. בערימת תותים שנבחרה בקפידה, בקינוח אחד לשתי כפיות, בכוס יין זוגית בשעת לילה מאוחרת. ברגעים ההם השייכים לזוגות שליבותיהם קשורים זה בזה לנצח.

פרחים וניירות מכתבים מהדליקטסן

מתכון לבבה או רום

המצרכים

  • 1/3 כוס חלב פושר
  • 2 כפיות שמרים
  • 2 ביצים בינוניות
  • 1 כוס + 3 כפות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה בטמפרטורת החדר

מכינים בבה או רום

אופן ההכנה

ממיסים את השמרים בחלב ומעבירים לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים, הקמח, הסוכר והמלח, ומערבלים כ-3 דקות עם וו לישה עד שנוצר בצק.

מטמיעים את החמאה בהדרגה וממשיכים לערבל 8-10 דקות עד שהבצק אחיד וחלק (הוא יהיה נוזלי/צמיגי וזה בסדר).

ממלאים מנג'טים או תבניות סיליקון ייעודיות עד כחצי הגובה (כ-40 גרם בצק). מתפיחים עד לגובה הכלי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

אופים עד להזהבה (15-20 דקות), מצננים ומשרים בסירופ (המתכון בהמשך) עד שהבאבות ספוגות בו ומכפילות את נפחן. מעטרים בקצפת וניל (כנ"ל) ומגישים מייד.  

ניתן לשמור את הבאבות במקרר בכלי אטום עד להגשה ורק אז לעטר בקצפת.

ממלאים את המנג'טים/תבניות, עד חצי הגובה

פרחים מהדליקטסן

להשלמת האווירה הרומנטית - פרחים וסברינה

סירופ לבבה או רום

המצרכים

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס רום כהה

 

אופן ההכנה

מביאים את המים והסוכר לרתיחה בסיר, עד המסה מלאה של הסוכר. מצננים ומוסיפים את הרום.

 

קצפת לבבה או רום

המצרכים

  • 1/2 מקל וניל
  • 2 כפות אסבקת סוכר
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית רום / ליקר תפוזים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

מקציפים את כל המצרכים בקערת מיקסר, באמצעות בלון הקצפה, עד לקבלת קרם רך ויציב.

בבה או רום - רומנטי ומפנק

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***