כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
סקונס: נחמה קטנה בסגנון בריטי
הסקונס, מאפים שנמצאים על קו התפר שבין עוגיה ללחמניה, כבשו יחד עם האימפריה הבריטית את רוב העולם הידוע. הם יכבשו גם אתכם
לקח לי זמן להבין את המאפה הזה, לפחות ברמה הקונספטואלית. ובעצם, כשאני חושבת על זה, אני נתקלת בקושי דומה עם רוב המאכלים שמגיעים מאנגליה.
ומצד שני, קשה להתעלם מהקסם - משהו בפשטות הכמעט מיושנת שנודפת מהמתכונים האלו, זורק אותי מייד למטבחים שבליבם תנורי עצים ויקטוריאנים, שנשים עטויות שביסים וסינרים מכותנה עבה טורחות בהם על הכיריים (מישהו אמר דאונטון אבי?).
גם כשמכינים סקונס במטבח המודרני, יש בהם תחושה של פעם - במרכיבים הפשוטים, במגע הגס מעט של הבצק, בחלוקה הלא מדויקת למנות ובטעם המנחם.
בסדרות אנגליות תקופתיות מכנים אותם פשוט "ביסקוויטים". ובספרים של ילדותי היו גם צולים אותם מעט באח, רגע לפני שהוגשו לצד התה בכלי כסף מצוחצחים עם ריבת פטל או תות-שדה ושמנת קרושה (clotted cream).
כמה עשירות ומרגשות נדמו לי הארוחות האלו, וכמה שמנמנים ומנחמים היו אותם ביסקוויטים בדמיוני, כשטבעתי בדפים העמוסים בעלילות של יתומות בריטיות למהדרין.
גם כשמכינים סקונס במטבח המודרני, יש בהם תחושה של פעם - במרכיבים הפשוטים, במגע הגס מעט של הבצק, בחלוקה הלא מדויקת למנות ובטעם המנחם.
עם תפאורה של אצולה אנגלית יורדת מנכסיה, או בפינת אוכל מקומית סטנדרטית – הן קלילות להכנה ומשמחות לב. אל תוותרו עליהן.
מתכון לסקונס של הוטל מונטיפיורי
כמויות ל-12 סקונס
המצרכים
- 400 גרם קמח לבן
- 65 גרם סוכר
- 4 גרם מלח
- 25 גרם אבקת אפייה
- 130 גרם חמאה קרה
- 2 ביצים
- 220 גרם חלב
- 150 גרם צימוקים בהירים
אופן ההכנה
מערבבים את כל המוצרים היבשים והחמאה במערבל עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את הביצים, ומעבדים עד שנוצר בצק דביק.
לבסוף, מוסיפים את החלב והצימוקים, משטחים ומקררים מעט.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, חותכים ל-12 חתיכות (כמו בתמונה) ומברישים בביצה טרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
מצננים ומגישים עם ריבה וקרם פרש.
תהנו!
עם תפאורה של אצולה אנגלית יורדת מנכסיה, או בפינת אוכל מקומית סטנדרטית – הן קלילות להכנה ומשמחות לב. אל תוותרו עליהן.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***