כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
שייטל מינוט סטייק
מתכון לטרטר בקר של השף גיא פולק
מתאים ל- 4 מנות
מצרכים:
400 גרם בשר שייטל מנוקה משומן וגידים (אחרי ניקוי יוצא 300 גרם)
חרדל חלק איכותי
צלפים בשמן זית או חומץ
מלח ופלפל
רוטב לתיבול וורצ'סטר
3 בצלי שאלוט
שמן זית עדין
שמן זית ראשון למסיק
חופן עלי פטרוזיליה
*אנחנו לא שמים חלמון ביצה בטרטר שלנו. אלא שמן זית. יותר בריא, יותר מודרני, יותר טעים ויותר מתאים למטבח ולחומרי הגלם המקומיים שלנו.
למעוניינים – ניתן להחליף את שמן הזית ראשון למסיק בחלמון ביצה.
קוצצים את הבשר גס עם סכין
מערבבים בקערה רוטב לבשר: חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם, 2 כפיות שמנ"ז, וורצ'סטר ובצל שאלוט קצוץ דק דק.
מערבבים את הרוטב לבשר עם הבשר הקצוץ, מוסיפים את הרוטב בהדרגה ובודקים תיבול. מתקנים לפי הצורך ומערבבים היטב.
קוצצים סלט קטן שיונח לצד הטרטר: חופן צלפים, עלי פטרוזיליה ו-2 בצלי שאטלוט
מסדרים בצלחת שטוחה את הבשר לצורת קציצה, יוצרים גומה קטנה במרכז ומוסיפים מעט שמן זית ראשון למסיק (בעל טעמים מעט יותר עזים)
מסדרים את הסלטון לצד הטרטר
קולים בתנור לחם/באגט ומסדרים בצד הצלחת.
מערבבים את הבשר עם הסלטון, מסדרים על הבאגט הקלוי ובתאבון....