בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

סינטה

מתכון לסטייק סינטה על העצם, חמאת כמהין וקייל בשמנת

 מצרכים:

סטייק סינטה על העצם במשקל של 500 גרם – 2 יח'

מלח, פלפל, לפי הטעם

חמאת כמהין – 1 חבילה (תספיק לכ- 4 יח')

ברנדי או קוניאק – 150 מיל'

ציר בקר – 240מיל' (1 כוס מדידה)

קרם פרש – 200 גרם

עלי קייל או עלי תרד טריים – 500 גרם

חמאה מלוחה – 1 כף

פטרוזיליה – צרור קטן

 הוראות הכנה:

  1. כשעה לפני ההכנה, להוציא מהמקרר את הבשר, לפתוח מהואקום ולהניח על מגש.
  2. לנקות את התרד או הקייל מהגבעולים העבים, לשטוף היטב בקערה עם הרבה מים ולהוציא למסננת. אם משתמשים בקייל אז לחתוך לרוחב של כ-5 ס''מ.
  3. לקצוץ את הפטרוזיליה.
  4. הכנת עלי הקייל/תרד - במחבת לחמם 2 כפות שמן זית וקצת חמאה מלוחה, כשהחמאה נמסה לגמרי להכניס את התרד/קייל למחבת לערבב בעדינות עד שהוא מצטמצם ומאבד חלק גדול מהנפח שלו, להוסיף מלח וכף או שתים של קרם פרש, לבשל ביחד כ-2 דקות ולשמור בצד.
  5. הכנת הרוטב - לחמם מחבת על הכיריים, רק לאחר שהיא חמה - לצמצם בתוכה את הברנדי עד שנשארת במחבת כף אחת של נוזל. להוסיף את הציר בקר ולצמצם בחצי בערך, עד שמסמיך. לשמור בצד.
  6. הכנת הבשר - לתבל את הבשר במלח והרבה פלפל שחור גרוס.
  7. להדליק גריל פחמים (או גריל גז) עד שמגיע לחום גבוה אך ללא אש, הגחלים צריכות להיות לבנות.
  8. לצלות את הבשר משני הצדדים וגם על הצד. אם אתם לא בטוחים במידת צליית הבשר אז או שתעשו חתך קטן ותבדקו (אחרי שהבשר מתקרר קצת) או שתעבדו עם מדחום. תדקרו את הבשר עם המדחום למרכז הסטייק. הטמפרטורה הטובה למדיום/רייר היא 55 מעלות, אם הבשר חי מידי אבל צרוב מספיק, אפשר לסיים בתנור בחום בינוני (160 מעלות) עד שיגיע למידת עשייה הרצוייה.
  9. להוציא את הבשר לצלחת ולכסות בעדינות עם נייר כסף כדי לשמור שלא יתקרר מאוד. יש לתת לבשר לנוח כ-15 דקות לפני הפריסה.
  10. בזמן שהבשר נח, מחממים את תערובת הקייל או התרד.
  11. על הכיריים תחממו את המחבת של הרוטב ותתחילו להוסיף את החמאת כמהין הקרה בחתיכות קטנות תוך כדי ניעור המחבת עד שכל חמאה נטמעה בנוזל, צריך להוסיף בערך 50 גרם חמאה ולתבל לפי הטעם

להוציא את הבשר לקרש חיתוך, את הנוזלים שיצאו לצלחת להוסיף לרוטב.

להוריד את הבשר מהעצם (אפשר לשמור את העצם לטבח או לכלב).

לפרוס את הבשר לפרוסות בעובי של אצבע.

על צלחת הגשה להניח את הקייל עם השמנת. להניח את פרוסות הבשר מעל, למזוג מעל את הרוטב ולתבל עם פטרוזיליה, פלפל שחור טרי ואפשר פרוסה דקה נוספת של חמאת הכמהין.

להגיש עם צ׳יפס או תפוחי אדמה בתנור מלח גס ופלפל שחור.

סטייק עסיסי ומשויש עם פס שומן מעליו. ללא עצם, מיושן ביישון יבש. לצלייה על מחבת או בגריל. 2 יחידות, 200 גרם כל אחת - מגיע קפוא לשמירה על טריות מקסימלית
400 גרם - (19.80 ₪ / 100 גרם)
79.20 ₪
SKU
900675
תאריכים בהם ניתן להזמין את המנה:
יום א׳: 26.05.24 , יום ב׳: 27.05.24 , יום ג׳: 28.05.24 , יום ד׳: 29.05.24 , יום ה׳: 30.05.24 , יום ו׳: 31.05.24 , יום א׳: 02.06.24 , יום ב׳: 03.06.24 , יום ג׳: 04.06.24 , יום ד׳: 05.06.24 , יום ה׳: 06.06.24 , יום ו׳: 07.06.24 , יום א׳: 09.06.24 , יום ב׳: 10.06.24 , יום ג׳: 11.06.24
תאריכים בהם ניתן להזמין את המנה:
יום א׳: 26.05.24 , יום ב׳: 27.05.24 , יום ג׳: 28.05.24 , יום ד׳: 29.05.24 , יום ה׳: 30.05.24 , יום ו׳: 31.05.24 , יום א׳: 02.06.24 , יום ב׳: 03.06.24 , יום ג׳: 04.06.24 , יום ד׳: 05.06.24 , יום ה׳: 06.06.24 , יום ו׳: 07.06.24 , יום א׳: 09.06.24 , יום ב׳: 10.06.24 , יום ג׳: 11.06.24
מוצרים נוספים מומלצים