אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

בראנץ' חברים של שבת בבוקר
ה
שבת היא יום מנוחה, אבל מה עושים כשחברים מפתיעים בביקור ועוד אחרי שבאו מרחוק - מה, לא נכין להם בראנץ' מפנק? קפיצה קטנה לדליקטסן מבטיחה אירוח נהדר, ללא מאמץ, אבל כזה שגם ירגיש לגמרי ביתי ומפנק

השבת היא יום מנוחה, אבל מה עושים כשחברים מפתיעים בביקור ועוד אחרי שבאו מרחוק - מה, לא נכין להם בראנץ' מפנק? קפיצה קטנה לדליקטסן מבטיחה אירוח נהדר, ללא מאמץ, אבל כזה שגם ירגיש לגמרי ביתי ומפנק

אתם מכירים את זה שחברים שגרים רחוק מתקשרים ביום שישי ושואלים אם מתאים שיקפצו לבקר בשבת? בטח שמכירים. "אהממ, כן..." את שומעת את עצמך אומרת, והמוח מתחיל לרוץ. "בטח! איזו שאלה, בוודאי שנשמח".

בראש את כבר מחשבת לעצמך - יום שישי, תכף צהריים. מה כבר אפשר להכין בהתרעה קצרה כזו, שיהיה טעים ומדהים ובלי יותר מדי הכנות?

הרי לא משנה מתי באים אורחים, גם אם הם מכריזים שזה "רק לקפה ועוגה" ושהם "אכלו בבית ארוחת בוקר ענקית", בסוף את מוצאת את עצמך מבשלת עד לרגע האחרון, מתרוצצת להביא עוד סלט, עוד שתייה, עוד קפה, את העוגה שאפית בחצות ליל אמש. אחרי שהם הולכים אתם מסכימים שהיה כיף אבל מעייף וכמה בלאגן נשאר במטבח, ובינינו - איזה מזל שהם גרים רחוק.

אז הפעם עם הטלפון המתקיל החלטתי לעשות את זה בסטייל. שאבשל עד אמצע הלילה ולא אבין איך השבת נגמרה כל-כך מהר בלי שאנוח? לא הפעם. קפצתי לדליקטסן, שמה את מבטחי ביקום שיזמן לי רעיונות מבריקים ושיצא לי אירוח נהדר ללא מאמץ, אבל גם כזה שירגיש לגמרי ביתי ומפנק.

ירקות ופירות טריים מקבלים את הנכנסים. כשפותחים את הדלת מקבלים משב רוח רענן של פרחים וצמחי תבלין. צילום: הילה ירקות ופירות טריים מקדמים את פני הנכנסים. כשפותחים את הדלת מקבלים משב רוח רענן של פרחים וצמחי תבלין. צילום: הילה וייס

מכל השפע המגרה תפסו את עיניי הבייגלים העגולים והשמנמנים. התלבטתי - אולי זה פשוט מידי? הרי יש לחמי שיפון וכוסמת ולחם עם תאנים ובגטים. ובכל זאת, הבייגלים האלה נראו לי ככאלו שיהיו אהובים על כולם, ובארוחת בראנץ' של שבת מה שחשוב הוא הפינוק והשפע.

החלטה נכונה. משם הכל כבר זרם בקלות וסל בראנץ' נהדר הלך והתמלא במהירות. אספתי בייגלים ללא ציפוי, בייגלים עם שומשום, בייגלים עם פרג וגם בייגל מקמח מלא. שיהיה.

במעדניה, אייל הנחמד בחר עבורי מבחר דגים שילכו טוב עם הבייגלס: פרוסות דקיקות של סלמון מעושן, סלמון טרי בעישון חם ופורל שלם בעישון עצי איקורי, איקרה וממרח פורל תוצרת הדליקטסן.

לזה הוספתי גבינת שמנת עם ירקותגבינת גאודה פרוסהחמאה איטלקית שנפרסה ונארזה, ומהמקרר בחרתי גם סלט ביצים עם בצל ירוק ומיונז וסלט טונה עם בצל, סלרי, פלפלים ומיונז. אה, וגם עגבניות שרי, ובצל ירוק ושמיר (כי גם אם אין על המדפים, תשאלו ויביאו לכם מהמטבח למטה, כי אין דבר שאין פה, באמת שאין. איזה כיף).

במחלקת האלכוהול הציעו לי להכין קוקטייל ערק עם אשכוליות אדומות ונענע. קלי קלות ובדיוק המשקה לזרום איתו מהבוקר לצהריים בנינוחות. קיבלתי גם מתכון קל ופשוט לבליני, חביתיות תפו"א ושמנת. להוסיף שהשף של הדילקטסן נתן לי אותו?

במקרר של הקפואים בחרתי עוגת קראנץ שוקולד לאפייה ביתית של הבייקרי וגם גלידת וניל של וניליה וצנצנת רוטב טופי קרמל. ליתר ביטחון.

בחרתי זרים של פרחי בר מקסימים וגם מפה משובצת כי בכל זאת - בראנץ' זה בראנץ'.

חמאה איטלקית בייבוא מקביל של הדליקטסן, איכותית וטעימה שנפרסה במקום מתוך גוש חמאה ענק. צילום: הילה וייסחמאה איטלקית בייבוא מקביל של הדליקטסן, איכותית וטעימה, שנפרסה במקום מתוך גוש חמאה ענק. צילום: הילה וייס

מכל הסל הזה כבר ממש התחשק לי לארח, ופתאום המצוקה מההתקלה הטלפונית התחלפה בהתרגשות נעימה ושמחתי שהחברים שלא ראיתי הרבה זמן באים לבקר. עם הסל המקסים הזה חזרתי הביתה היישר לשנת הצהריים. איזה כיף זה לא להיות המארחת המושלמת שמתמוטטת רגע אחרי שנסגרת הדלת...

סל הקניות שלי, בראנץ' מפנק יוצא לדרך. צילום: הילה וייססל הקניות שלי: בראנץ' מפנק יוצא לדרך. צילום: הילה וייס

בוקר שבת הגיע ובתוך חצי שעה העמדתי שולחן בראנץ' שלא היה מבייש אף בית קפה. המפה, הפרחים, הממרחים - הכל נראה כמו במגזין.

מכל השפע המגרה תפסו את עיניי בייגלים עגולים ושמנמנים. צילום: הילה וייסמכל השפע המגרה תפסו את עיניי בייגלים עגולים ושמנמנים. צילום: הילה וייס

אפילו הצלחות והמפה מהדליקטסן. צילום: הילה וייסאפילו הצלחות והמפה מהדליקטסן. צילום: הילה וייס

בליני שחמחמים הטגנו להם על המחבת. תכף הם יקבלו כף שמנת חמוצה וסלמון בעישון חם עם עירית קצוצה מעל.

בליני, שמנת חמוצה וסלמון בעישון חם שהוכנו לפי המתכון של הדליקטסן. צילום: הילה וייסבליני, שמנת חמוצה וסלמון בעישון חם שהוכנו לפי המתכון של הדליקטסן. צילום: הילה וייס

בתנור כבר נאפה הקראנץ שהפשרתי. הדבר התמים והקפוא הזה, שהיה ארוז בקופסא קטנה, הכפיל את נפחו והפך לעוגה ענקית ומתפצפצת של שוקולד, שהריח שלה גרם לכל הרחוב לקנא.

קראנץ' קפוא לאפיה בייתית שעוטף את הבית בניחוח של בצק שמרים ושוקולד. צילום: הילה וייסקראנץ' קפוא לאפיה בייתית שעוטף את הבית בניחוח של בצק שמרים ושוקולד. צילום: הילה וייס

החברים הגיעו. קוקטייל הערק ואשכוליות נמזג ונחטף, קריאות ההתפעלות מהשולחן הערוך התחלפו מהר מאד באנחות עונג על שכבות הבייגל הטרי בשמנת ופרוסות דגים מעושנות, הבליני, הגבינות ועוד כוס ערק אשכוליות.

ערק אשכוליות עם המון קרח ונענע טרייה. צילום: הילה וייסערק אשכוליות עם המון קרח ונענע טרייה. צילום: הילה וייס

בייגל טרי עם גבינת שמנת וסלמון מעושן. צילום: הילה וייסבייגל טרי עם גבינת שמנת וסלמון מעושן. צילום: הילה וייס

הבוקר הפך לצהריים שהפך לאחר צהריים זהוב ומלא צחוק של חברים טובים. מהעוגה, שהשאירה את האורחים פעורי פה כשהגיעה לשולחן, נותרו רק פירורים. וגלידת הווניל ברוטב הקרמל? את השילוב הנהדר הזה אתם פשוט תיאלצו לנסות בעצמכם. 

גלידת וניל עם רוטב טופי קרמל. צילום: הילה וייסגלידת וניל עם רוטב טופי קרמל. צילום: הילה וייס

 

מתכון לבליני

כ-30 בליני קטנים

המצרכים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 20 גרם קמח
  • 40 גרם שמנת
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים לגמרי. 
  • מקלפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים, מעבירים בנפה גסה ושוקלים 260 גרם פירה נקי. מעבירים לקערה. 

עכשיו צריך לעבוד מהר:

  • מערבבים עם כף עץ את תפוחי האדמה עם הקמח ואז מוסיפים את השמנת.
  • עם מטרפה, מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמון ובסוף את המלח והפלפל. 
  • הבלילה צריכה להיות סמיכה מעט יותר מבלילה של פנקייק. נותנים לה לנוח כשעה או מכניסים למקרר ללילה. 
  • מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. משמנים עם נייר סופג או במברשת.
  • יוצקים בכל פעם כף בלילה למחבת, במרחק של כמה ס"מ מהכף הקודמת. 
  • אחרי מספר דקות החלק העליון יתחיל להתקשות; עם מרית או פלטה מרימים בעדינות פינה כדי לראות את הצבע וכשהבליני מקבל גוון זהוב יפה הופכים בזהירות (התהליך הזה דורש טיפה מיומנות וחלק מהבליני ילכו לפח אבל אחרי מעט ניסיון ומשחק עם חום המחבת זה יצליח). כשהצבע בצד השני הופך גם הוא זהוב, מעבירים לצלחת. 
  • מגישים חמים עם כף שמנת חמוצה, סלמון בעישון חם ועירית קצוצה מעל. 

בתיאבון!

הילה וייס היא צלמת וסטייליסטית אוכל ובעלת בלוג האוכל "אהבה יומיומית".

***

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions