אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

כל הקיץ, כל מה שטעים: ירידי אוכל חדשים בניו-יורק
י
רידי האוכל של סמורגסבורג הפכו לאחת האטרקציות הבולטות של הקיץ הניו-יורקי. תמורת מחיר אופייני של 5-10 דולר למנה תוכלו לטעום מנות של מסעדות ותיקות ומפורסמות, לצד מנות מקוריות ומפתיעות של בתי אוכל חדשים ומוכרים פחות  

ירידי האוכל של סמורגסבורג הפכו לאחת האטרקציות הבולטות של הקיץ הניו-יורקי. תמורת מחיר אופייני של 5-10 דולר למנה תוכלו לטעום מנות של מסעדות ותיקות ומפורסמות, לצד מנות מקוריות ומפתיעות של בתי אוכל חדשים ומוכרים פחות  

אחרי החורף הארוך, הקפוא והמעט מייאש (במיוחד עבור ישראלים) הניו-יורקרים יודעים לחגוג את חום הקיץ כמו שצריך, בעשרות אירועי קיץ מיוחדים שמציעים המון הזדמנויות לשבת לאכול ולשתות בחוץ.

ירידי האוכל הקיציים של סמורגסבורג (Smorgasburg) הם דוגמא בולטת. הם חוגגים השנה את יום-ההולדת החמישי, עם עשרות דוכנים מצליחים ומאות אלפי אנשים שמגיעים בכל סוף שבוע, ממאי ועד נובמבר, כדי לדגום את מנות קטנות ומשובחות.

סמורגסבורג התחיל כאחיו הקטן והגרגרן של שוק הפשפשים השבועי בברוקלין (Brooklyn Flea), אירוע ענק של דוכני וינטאג' ויד-שנייה שפועל בשני מוקדים בברוקלין בסופי השבוע. השם סמורגסבורג הוא וריאציה על "וילאמסבורג", השכונה בה פעל השוק לראשונה. לצד דוכני היד-שנייה, שמשכו בעיקר היפסטרים מרחבי ברוקלין, שוק אוכל קטן הציע למבקרים נשנושים מקוריים וכמה שולחנות לשבת בהם ולנוח מקדחת הווינטאג'. משנה לשנה הפך השוק הזה לאיכותי ומעניין יותר, ובעיקר משך קהל מגוון וקצת שונה משל אחיו הגדול: לא רק חובבי אופנה ופריטי אספנות אלא גם משפחות, תיירים ובאופן כללי אנשים שבא להם ליהנות מארוחת צהריים שמשית, זולה ורבגונית של סופ"ש.

הפורמט של דוכני אוכל קטנים יחסית שמציעים 2-4 מנות ייעודיות, מאפשר למסעדות הוותיקות והמפורסמות להגיע לקהלים חדשים ולשמור את עצמן בתודעת הקהל הצעיר והמעודכן, אבל הוא גם מאפשר פריצה של בתי אוכל חדשים וקטנים מאוד שמעולם לא שרתו סועדים רבים כל-כך. הרבה מהטרנדים החמים של זירת הקולינריה הניו-יורקית כיכבו כאן לאורך השנים, בראשם כנראה הבורגר-ראמן הברוקלינאי שכבש את השוק בשנה שעברה (המבורגר שמוגש בין שתי "לחמניות" שעשויות מאיטריות ראמן, והיה הלהיט החם ביותר של קיץ 2014, עם תורים מטורפים שהשתרכו בכל האיזור ועשרות שיתופים ברשתות החברתיות).

הבורגר-ראמן, הלהיט החם ביותר של קיץ 2014 בירידי סורגסבורג, ניו-יורק. צילום: Bergn Pressהבורגר-ראמן, הלהיט החם ביותר של קיץ 2014. צילום: Bergn Press

לצד הטרנדים המשונים שבאים ונעלמים מהר, בעיקר כי הם קיימים רק כל עוד יש סביבם באז, הדוכנים הוותיקים מהשנים הקודמות ממשיכים לפעול: צ'יפס איכותי מתפוחי אדמה אורגניים שנחתך ביד ומוגש עם שלל רטבים מקוריים, סלופי-ג'ו מסורתי ומוקפד, ורולים וייטנאמיים טבעוניים, פיקנטיים ורעננים, שאין מושלמים מהם למזג-האוויר המיוזע של הקיץ. גם השלגונים וה"קרח המגולח" (Shave Ice, גוש קרח ענקי שמגלחים ממנו ברד מתקתק ברטבים עדינים של לבנדר ופירות) של People's Pops, ממשיכים למשוך קהל כבר כמה שנים ברציפות, והדוכן בו מוכרים אותם הפך לאחד המובילים ביריד.

צ'יפס איכותי מתפוחי אדמה אורגניים עם שלל רטבים. צילום: אבנר ברקצ'יפס איכותי מתפוחי אדמה אורגניים, עם שלל רטבים. צילום: אבנר ברק

סלופי ג'ו. צילום: אבנר ברקסלופי ג'ו ביריד סמורגסבורג. צילום: אבנר ברק

רולים ויאטנמיים טבעוניים. צילום: אבנר ברקרולים וייטנאמיים טבעוניים. צילום: אבנר ברק

ברד מתקתק ברטבים עדינים של לבנדר ופירות. סמורגסבורג, ניו-יורק. צילום: אבנר ברק"קרח מגולח". ברד מתקתק ברטבים עדינים של לבנדר ופירות. צילום: אבנר ברק

בקיץ הזה אנשי סמורגסבורג משיקים שני מוקדי פעילות חדשים, שיאפשרו להרבה יותר אנשים להתנסות בהרבה יותר סוגי אוכל ברחבי ניו-יורק. השוק המקורי ממשיך לפעול בוויליאמסבורג על שפת הנהר בימי ראשון, ועל הטיילת היפהפייה שליד ברוקלין ברידג' בימי שבת, אבל שני שווקים חדשים נוספו בקיץ הזה: אחד בלונג איילנד סיטי בימי שבת ואחד שפועל לאורך כל הסופ"ש בקוני איילנד, במתכונת מצומצמת של 12 דוכנים.

השוק בקוני איילנד משחזר את הצלחת השווקים הקודמים, רק במתכונת מצומצמת יותר שמציעה מצד אחד פחות מגוון במנות ומצד שני גם פחות צפיפות ותורים. השוק בקווינס, שצפוי להיפתח ב-11 ליולי, אמור לשאת בשורה קולינרית הרבה יותר מעניינת, מפני שהוא ייתן את מלוא הבמה למסעדות מקומיות ולחידושים קולינריים, עם דגש על מטבחים אתניים ומוסדות אוכל מיוחדים של קווינס שעדיין לא מוכרים לאנשים מאזורים אחרים של העיר. בין המסעדות שעשויות לככב בשוק האוכל החדש נמצאות המסעדה הוייטנאמית המשובחת פאפאס קיטשן שאהודה על תושבי השכונה כבר שנים, ודוכן שיגיש את הסנדוויצ'ים החריפים המעולים של מסעדת קיקשאו משכונת אסטוריה.

מחירי רוב המנות נעים בטווח שבין 5 ל-10 דולר, הוצאה קטנה על ארוחת צהריים בעיר לכל הדעות. מצד שני, צריך לקחת בחשבון שהמנות הן מראש במידות קטנות וסביר להניח שתרצו לאכול יותר ממנה אחת כדי לצאת שבעים. בכל מקרה, מומלץ להגיע מוקדם יחסית, לפני שנעשה חם מדי ולפני שהדוכנים הפופולריים מתרוקנים לגמרי.

צילום: אבנר ברקצילום: אבנר ברק

אתר סמורגסבורג »

המיקומים המדוייקים של ירידי סמורגסבורג:

  • השוק המקורי בוויליאמסבורג, בימי שבת: Kent Avenue and North 7 St
  • ברוקלין ברידג' פארק, בימי ראשון: 304 Furman St, Brooklyn, NY 11201
  • לונג איילנד סיטי, קווינס, החל מה-11 ביולי, בימי שבת: 43-29 Crescent St, Long Island City, NY 11101
  • קוני איילנד, ברוקלין, שישי-ראשון: 1320 Bowery St, Brooklyn, NY 11224

עלמה איגרא כותבת את "דברים בעלמה" ומפתחת מתכונים טבעוניים וצמחוניים. מתגוררת בניו-יורק.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento
From Cyber Friday to Black Monday