אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

מה אוכלים הצעירים בקופנהגן
א
חד הכוחות המעצבים מחדש את סצינת הקולינריה בבירת דנמרק, היא תנועת הצעירים אל השכונות הזולות המרוחקות מהמרכז. בעיר מתפתחת תרבות של מסעדות צעירות וקלילות, בתי קפה אופנתיים ושווקי אוכל. נשמע מוכר? 

אחד הכוחות המעצבים מחדש את סצינת הקולינריה בבירת דנמרק, היא תנועת הצעירים אל השכונות הזולות המרוחקות מהמרכז. בעיר מתפתחת תרבות של מסעדות צעירות וקלילות, בתי קפה אופנתיים ושווקי אוכל. נשמע מוכר? 

בכתבה הקודמת ("משהו מתוק בממלכת דנמרק") הזכרתי את סצינת הקולינריה העדכנית שפורחת בימים אלה בקופנהגן. הפעם ארחיב מעט את הדיבור על חלק מאד מסוים שלה. 

מלבד מסעדות יוקרתיות דוגמת נומה (שהוכתרה כמסעדה הטובה בעולם), מתפתחת בקופנהגן תרבות של מסעדות צעירות וקלילות, עם השפעות בינלאומיות, שמזכירות קצת בסגנון מסעדות ניו-יורקיות או אפילו תל-אביביות. השכונות המרוחקות מהמרכז מקבלות בהדרגה אופי מיוחד, ומושכות אליהן צעירים רבים וגם יזמים שמקימים בתי קפה ומסעדות אופנתיות.

אחד האזורים המעניינים ביותר מתחיל באזור תחנת המטרו Norreport. ממש בצמוד למתחם התחנה, תמצאו את Torvehhallerneשוק האוכל המודרני של קופנהגן. הוא כולל שני אולמות ובהם כ-60 מיני-חנויות עם אוכל מסוגים שונים, תבלינים, קפה, שוקולד ועוד. השוק הוקם בשנת 2011 על-ידי יזם פרטי והוא מושך אליו מקומיים ותיירים רבים, הנהנים לרכוש בו חומרי גלם איכותיים וגם ליהנות מאוכל זמין וטרי. בחלק מהחנויות בשוק אפשר גם לשבת ולאכול מנות נהדרות, ביניהן מנות דניות אותנטיות.

 

Torvehhallerne, שוק האוכל האופנתי של קופנהגן. צילום: שרון היינריךTorvehhallerne, שוק האוכל המודרני של קופנהגן. צילום: שרון היינריך

 

HALLERNES

אם תרצו לנסות את הסמורברוד (Smorrebrod), הכריך הדני המסורתי המפורסם, עשו זאת בדוכן של Hallernes, באולם 1 של השוק. הסמורברוד הוא, אם תרצו, הטאפאס של דנמרק. משמעות השם בתרגום חופשי היא "לחם וחמאה", שהם הבסיס לכריך המקורי שכאן אפשר לפגוש בו במגוון וריאציות.

הכריך הדני המסורתי, ה-Smorrebrod. צילום: שרון היינריך הכריך הדני המסורתי, ה-Smorrebrod. צילום: שרון היינריך

דוכן של Hallernes באולם 1 של השוק. צילום: שרון היינריךהדוכן של Hallernes באולם 1 של השוק. צילום: שרון היינריך

מעניין לראות איך בכל מדינה יש את המנות הבסיסיות הדומות. כך למשל הטרטין בפריז, הבנוי בבסיסו מפרוסת לחם קלויה או בגט קלוי, אותם מגישים עם חמאה וריבה. כיום ניתן למצוא אותו בווריאציות שונות, כמו למשל בבולנז'רי המפורסמת Poilane המגישה בשתי נקודות מכירה בפריז טרטין עם תוספות כמו כבד אווז, סלמון, גבינות וכדומה. ואם לחזור לסמורברוד הדני שלנו - תוכלו למצוא אותו עם תוספות כמו סלמון, טרטר, ביצים, בשר ועוד ועוד. טעמתי את הגירסה עם המיונז, תפוחי האדמה, הבצל המטוגן והבצל הטרי. מה אומר לכם, מעדן שקשה לתאר במילים. הלחם עצמו נהדר, המיונז מושלם ותפוחי האדמה מנחמים כתמיד עם טבעות בצל עדינות מטוגנות. אי אפשר להפסיק לאכול.

HALLERNES

Romersgade 21

1360 Copenhagen

שעות פתיחה: שני עד חמישי 10:00-19:00, שישי 10:00-20:00, שבת 10:00-18:00, ראשון 11:00-17:00

 

OMEGN

לא הרחק מהכריכים המסורתיים, תוכלו להתנסות במנות דניות עדכניות יותר העשויות מתוצרת דנית אותנטית. ב-Omegn מציעים מבחר גבינות ונקניקים איכותיים, המגיעים מיצרנים מחוץ לקופנהגן. תמצאו במקום גם כמה מנות פיוז'ן דניות מדליקות וגם מנות מסורתיות יותר, כמו תבשיל בשר עם תפוחי אדמה שהתבשל שעות ארוכות ומעליו סלק טרי וחמצמץ, מוגש עם לחם כפרי כהה ועתיר דגנים. אני טעמתי מנה פשוטה מאוד של לחם משובח עם פרוסה של גבינה עסיסית ואגוזי מלך ביין אדום מצומצם - נפלא! לפעמים היופי הוא בפשטות. נסו לשתות גם את הסיידר המצוין המוגש במקום, הוא הולך נהדר עם כריך הגבינה.

לחם דגנים עם גבינה ואגוזי מלך ביין אדום בקופנהגן. צילום: שרון היינריךלחם דגנים עם גבינה ואגוזי מלך ביין אדום ב-Omegn. צילום: שרון היינריך

אל תוותרו על הסיידר הנפלא המוגש במקום. צילום: שרון היינריךאל תוותרו על הסיידר הנפלא המוגש במקום. צילום: שרון היינריך

קדירת בשר, בבישול איטי, עם תפוחי אדמה וסלק טרי וחמצמץ. צילום: שרון היינריךקדירת בשר, בבישול איטי עם תפוחי אדמה וסלק טרי וחמצמץ. צילום: שרון היינריך

OMEGN

Romersgade 18

1360 Copenhagen

שעות פתיחה: שני עד חמישי 10:00-19:00, שישי 10:00-20:00, שבת 10:00-18:00, ראשון 10:00-17:00

 

THE COFFEE COLLECTIVE

אם אחרי כל הטוב הזה מתחשק לכם קפה, מומלץ בחום רב לפקוד את הסניף של קולקטיב הקפה (The Coffee Colective), אחד מבתי הקפה החדשים והמעניינים ביותר בקופנהגן. הוא משתייך לגל החדש של בתי קפה המביאים תפיסה אחרת לעיר - הבנה שבריסטה הוא מקצוע, ושלא מספיק להיות בעל מכונת קפה וקרטון חלב. העיצוב של המקום לא מותיר ספק: הקפה הוא הכוכב האמיתי. מלבד מכונת קפה, פולים וקפה טחון למכירה וכלים להכנת קפה, לא תמצאו בקולקטיב שום דבר אחר. לקולקטיב יש מעריצים רבים בעיר, ויש הטוענים שהוא מוכר את הקפה הכי טוב בדנמרק.

קפה קולקטיב בקופנהגן - כאן הקפה הוא הכוכב האמיתי. צילום: שרון היינריךקפה קולקטיב, הקפה הוא הכוכב האמיתי. צילום: שרון היינריך

פולי קפה איכותיים תוצרת קולקטיב. צילום: שרון היינריךפולי קפה איכותיים מקלייה עצמית של קפה קולקטיב. צילום: שרון היינריך

הסניף הראשון של הקולקטיב נפתח בשכונת נורברו ההיפסטרית. מקום קטן עם קפה טוב וקהל שכולל בעיקר הרבה צעירים מקומיים. בהמשך, נפתח הסניף במתחם שוק האוכל ולפני כשלוש שנים נפתח סניף נוסף, בפאתי קופנהגן, בו גם נמצא מתחם הקלייה של הקפה. אם אתם מגיעים במקרה לאזור Frederiksberg (מובלעת שהיא עיר נפרדת בתוך קופנהגן עצמה, כן זה מוזר) אל תוותרו על ביקור במתחם; נסו לכוון ליום שישי הראשון של החודש, אז מתקיים במקום סיור שכולל טעימות קפה.

את הקפה שלכם תוכלו לקחת לדרך, באחת הכוסות החד-פעמיות המעוצבות של הקולקטיב (העיצוב הדני הגיע גם לתחום ה-To Go). אם תרצו לשבת במקום, תוכלו להתמקם על אחד מכיסאות הבר הגבוהים הפרוסים לאורך קיר הזכוכית הפונה אל רחבת השוק השוקקת. אין ספק שמדובר בנקודה נהדרת למנוחה קלה, תצפית על תאטרון הרחוב האורבני הדני ובעיקר - המקום הנכון לשתות בו קפה משובח. הלאטה שלהם פשוט מושלם.

קפה קולקטיב - חדשנות גם בעיצוב. צילום: שרון היינריךקפה קולקטיב - חדשנות גם בעיצוב. צילום: שרון היינריך

THE COFFEE COLLECTIVE

Vendersgade 6D

1363 Copenhagen

שעות פתיחה: שני עד חמישי 07:00-20:00, שישי 8:00-19:00, שבת 08:00-19:00, ראשון 08:00-19:00

 

שכונות Osterbro ו-Norrebro

שוק האוכל מהווה בעצם מעין נקודת מעבר בין מרכז קופנהגן ותחנת נורפורט, לבין אחד האזורים הכי "איניים" בעיר המיוחדת הזו, שכונות Osterbro ו-Norrebro. כיאה לעיר אירופאית, המרכז העתיק הוא יקר ואטרקטיבי בעיקר לתיירים, אך פחות מושך את המקומיים שמעוניינים לגור באזורים זולים יותר ורועשים פחות. לכן, השכונות שנמצאות מעט מחוץ למרכז הן בדרך-כלל השכונות המעניינות, בהן מתרכזים המהגרים, הצעירים, האמנים והסטודנטים, אוכלוסיות שמביאות עמן צבעים, צלילים וריחות אחרים.

באוסטרברו ובנורברו תמצאו בתי קפה שיקיים לצד מזללות של קבבים, חנויות עיצוב מודרניות לצד חנויות יד שנייה ועתיקות ומעל לכל - תערובת מעניינת של אוכלוסיות שונות שביחד יוצרות אווירה מאוד פתוחה, צעירה ודינמית. כמובן, שברובעים כאלה גם הקולינריה מקבלת חזות קוסמופוליטית וחשופה להשפעות מכל העולם.

 

LA ESQUINA

אחד הרחובות המעניינים שמתחיל באוסטרברו ומסתיים בנורברו, הוא רחוב Ryesgade. תמצאו בו בתי קפה, מסעדות, חנויות עיצוב קטנות וכמה מקומות שמומלץ בחום לא לוותר עליהם. בית הקפה הטוב ביותר בו ביקרתי בקופנהגן הוא ללא ספק La Esquina הנמצא ברחוב זה. הוא קיים למעלה משנתיים וממוקם בפינה שמשית ונעימה. אפשר לשבת בפנים, או בחוץ, תלוי כמובן במזג האוויר ובסיבולת שלכם לקרירות הדנית.

העיצוב של אסקווינה שבה את לבי, בעיקר הבר הארוך והמדהים המפוספס כולו בעץ בהיר. הירוק הנורדי שולט במקום ומשרה אווירה חמימה ומודרנית גם יחד. שימו לב לריהוט המיוחד, לכיסאות הבר המפורזלים משולבי העץ, ולפינות הישיבה ליד הספרייה. במקום בו נמצא כיום הקפה הייתה בעבר קצביה. המעצבים החליטו להשאיר את האריחים הבהירים שעל הקיר כעדות לייעוד האחרון של המקום. לדעתי, העיצוב של בית הקפה והמיקום שלו, הופכים אותו לאחד המקומות הכי אטרקטיביים לקפה של בוקר או לחטיף של אחר הצהריים. אם במקרה הגעתם למקום ביום שמשי, הציצו אל האגם המפורסם של העיר, שנמצא במרחק שתי דקות הליכה. כיף גדול.

הלאטה נהדר, וכך גם המנה הבסיסית של לחם כפרי עם חמאה וגבינה, המוגש כארוחת בוקר פשוטה ונעימה. ניתן גם להזמין ארוחות בוקר מלאות, ארוחות צהריים וערב וכן לשתות משקאות חמים וקרים, כמו גם אלכוהול.

העיצוב שובה הלב של קפה אסקווינה. צילום: שרון היינריךהעיצוב שובה הלב של קפה אסקווינה. צילום: שרון היינריך

כיסאות הבר המפורזלים משולבי העץ. צילום: שרון היינריךכיסאות הבר המפורזלים משולבי העץ. צילום: שרון היינריך

פינות הישיבה המיוחדות של קפה אסקווינה. צילום: שרון היינריךפינות הישיבה המיוחדות של קפה אסקווינה. צילום: שרון היינריך

כל מה שצריך כדי להתחיל את היום. צילום: שרון היינריךכל מה שצריך כדי להתחיל את היום. צילום: שרון היינריך

LA ESQUINA

Ryesgade 76

2100 Copenhagen

שעות פתיחה: שני עד חמישי 9:00-00:00, שישי 9:00-01:00, שבת 10:00-00:00, ראשון 10:00-18:00

 

שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז, היא בעלת הבלוג Paris chez Sharon ומחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". מקיימת, בין השאר, סיורים קולינריים בפריז.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento