אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא
א
ירוח מושלם - זה היה נושא המפגש של צוות הבראסרי, שהתכנס בביתם של רותי וגיא, לארוחה מוקפדת של 8 מנות בניחוח צרפתי

אירוח מושלם - זה היה נושא המפגש של צוות הבראסרי, שהתכנס בביתם של רותי וגיא, לארוחה מוקפדת של 8 מנות בניחוח צרפתי

אירוח מושלם מתחיל כבר על מפתן הדלת, או אפילו רגע קודם. הוא מחייב תשומת לב לכל הפרטים הקטנים, שמרכיבים יחד את החוויה השלמה. ואיזו דרך טובה יותר יש להבין את זה מאשר להיות האורח.

אירוח מושלם היה נושא המפגש של צוות הבראסרי, שהתקיים בביתם של רותי וגיא. את פני הבאים קידם שולחן ערוך בקפידה בכלי חרסינה, מאוסף הכלים העתיקים שרותי מלקטת ברחבי העולם. לצדי הצלחות נחו שורות המזלגות והסכינים, ממתינים למנות - כל מנה והכלים שלה (למתלבטים: תמיד מתחילים מהחוץ כלפי פנים, לפי סדר המנות).

צילום: טל סיון-צפורין

לארוחות שכאלה רצוי להכנס לאט, בהדרגה. מתחילים בסלון, באפריטיף ושיחה קלה - גם על העניינים המקצועיים לשמם התכנסנו - ואחרי משקה או שניים גולשים גם לסיפורים נוסטלגיים על ימיה הראשונים של הקופי בר, הראשונה במסעדות הקבוצה.

יין מבעבע מבשר את בואן של מנות הפתיחה, עדיין בנוחות הספות: אוייסטרים, שגיא פיצח ממש עכשיו במטבח, עם גרניטה של עגבניות וצ׳ילי; ורייזר קלאמס עם איולי ורמוט, טימין, שאלוט צרוב וזיתי ניסואז. אין ספק: ככה צריכה להתחיל כל ארוחה.

צילום: טל סיון-צפורין

המנות הבאות כבר הוגשו לשולחן האוכל, כל מנה והיין שלה, כל מנה וההסבר המפורט שמגיע איתה. הכל מבוסס על חומרי גלם משובחים במיוחד, ועד כמה שניתן גם מגידול או ייצור מקומיים.

למנה ראשונה, שהמשיכה את הרעננות של מנות הפתיחה, הוגש סביצ׳ה דג ים עם פיסאליס ("דובדבן היהודים") מיובש ופרחי זוקיני בטמפורה.

צילום: טל סיון-צפורין

אחריה, מרק דגים עדין ונפלא, מתובל בטרגון וזעפרן, עם רביולי תפוחי-אדמה קטנטנים.

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8725

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8736

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8739מרק דגים עדין ונפלא, מתובל בטרגון וזעפרן, עם רביולי תפוחי-אדמה קטנטנים. צילום: טל סיון-צפורין

רגע לפני המנה העיקרית, הוגש לשולחן סלט פריך של עלים ירוקים וברי כמהין. את הסלט הזה כבר פגשנו כחלק מהבופה בארוחה קודמת אצל רותי. הפעם הוא הוגש בקעריות אישיות כמנה העומדת בפני עצמה.

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8755

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8763סלט עלים ירוקים מרענן עם גבינת ברי כמהין שמכינים בדליקטסן. צילום: טל סיון-צפורין

למנה העיקרית הוגש שוק טלה צלוי עם זיתי ניסואז, דלעת, תרמילי במיה, פרחי זוקיני ופסטה פיצ'י בציר טלה. שימו לב לפריסה ולחיתוך העדינים של מרכיבי המנה הקייצית הזו, שתורמים גם למראה וגם למרקם שלה.

צילום: טל סיון-צפורין

ההגשה הנפרדת של כל מנה, בצלחת משלה, מאפשרת לה לקבל את הזמן שלה ואת הכלים המתאימים לה ביותר ולהתבלט בזכות עצמה. אבל צורת ההגשה הזו, האופיינית מאד למטבח הצרפתי, גם מעצבת את הדינמיקה של הארוחה - צלחות מתחלפות, יינות נמזגים, השיחה קולחת ומה שמתקבל הוא כבר לא "סתם" ארוחה אלא אירוע.

ומכיוון שאנחנו באווירה צרפתית, הרי שהגיע זמנה של צלחת הגבינות - או, במקרה זה, צלחות אישיות ובהן גבינת עיזים בשלה שהוגשה עם חלת דבש לצד לחם לבן מתובל בקינמון, ציפורן וקליפת תפוז שגיא הכין במקום.

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8841

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8846

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8860הקפדה על כל פרט, שימוש בכלים יפהפיים מהאוסף הפרטי של רותי ותוספת של לבנדר למראה המושלם. צילום: טל סיון-צפורין

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8875ובאווירה הצרפתית -  גבינת עיזים בשלה עם חלת ולחם תבלינים. צילום: טל סיון-צפורין

וכמו בכל ארוחה טובה באמת, אקורד הסיום חייב להיות קינוח מצוין. הפעם זה היה פודינג שוקולד, עם קצפת קרמל מלוח וקרוטוני בריוש מפודרים באבקת פטל מיובש, באדום בוהק וחמצמצות מענגת. איזה סיום מבריק לערב מושלם.

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8889קרוטוני בריוש מפודרים באבקת פטל מיובש, באדום בוהק וחמצמצות מענגת. צילום: טל סיון-צפורין

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8895פודינג שוקולד אמיתי עם מרקם קרמי עשיר. צילום: טל סיון-צפורין

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8902מעל הפודינג הונחה קצפת קרמל מושלמת ופשוטה להכנה - פשוט מוסיפים רוטב קרמל מוכן של הדליקטסן לשמנת. צילום: טל סיון-צפורין

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8918

 

אירוח מושלם: ארוחת ערב בניחוח צרפתי אצל רותי וגיא - 8925

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions