אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

תערוכות בצרפת שכל חובב אפייה צריך להכיר
ה
צרפתים הם אלופי התערוכות וצרפת היא המלכה הבלתי-מעורערת של עולם הבולנז'רי, הפטיסרי והשוקולד. לא מפתיע, אם כן, שהתערוכות המתקיימות בה בתחומים אלה מושכות אינספור מקצוענים וחובבים מכל רחבי העולם. אלו החשובות שבהן 

הצרפתים הם אלופי התערוכות וצרפת היא המלכה הבלתי-מעורערת של עולם הבולנז'רי, הפטיסרי והשוקולד. לא מפתיע, אם כן, שהתערוכות המתקיימות בה בתחומים אלה מושכות אינספור מקצוענים וחובבים מכל רחבי העולם. אלו החשובות שבהן 

תחשבו על לונה פארק. פריז בפרט וצרפת בכלל הן מגרש משחקים אדיר של תערוכות בכל התחומים - סלון המכוניות, הסלון האווירי, הסלון היבשתי, סלון העיצוב וסלון האריזות, לצד תערוכות בתחום הקולינריה כמו סלון השוקולד, סלון האפייה, תערוכת המזון ועוד ועוד. כל מי שגר בפריז מוצא את עצמו מגיע בשלב זה או אחר לתערוכה באחד מפארקי התערוכות של צרפת.

ומכיוון שצרפת היא המלכה של עולם הבולנז'רי, הפטיסרי והשוקולד, הרי לא מפתיע שהתערוכות המתקיימות בה בתחומים אלה הן מהטובות ביותר בעולם ומושכות אליהן המוני מבקרים, מקצוענים וחובבים כאחד.

אם אתם עוסקים באופן מקצועי באחד התחומים הללו, או אפילו אתם "רק" חובבים, ביקור בתערוכות האוכל הצרפתיות הוא משהו שאתם פשוט חייבים לעצמכם. מובטחת לכם חוויה מיוחדת במינה, כולל מפגש עם החברות המובילות, התחככות בגדולי האמנים בתחום, קבלת מידע רב על הטרנדים העדכניים וגם הרבה הזדמנויות לטעום.

 

סלון השוקולד הבינלאומי

SALON DU CHOCOLAT

סלון השוקולד הבינלאומי של פריז מתקיים בכל סתיו (סוף אוקטובר-תחילת נובמבר), כבר יותר מ-20 שנה, בפארק התערוכות Porte De Versailles שברובע ה-15 בפריז. הוא מושך אליו עשרות אלפי מבקרים בכל שנה וזו גם הסיבה שהוא מתקיים בתוך פריז ולא בפארק התערוכות שמחוץ לעיר.

מדובר באירוע שפונה פחות למקצוענים ויותר לחובבים ובעצם לכל מי שאוהב לאכול שוקולד והרבה ממנו. אפשר למצוא בו המוני דוכנים של שוקולד מכל צרפת, ובשנים האחרונות גם ממדינות אחרות.

סלון השוקולד הבינלאומי של פריז. צילום: שרון היינריךסלון השוקולד הבינלאומי של פריז. צילום: שרון היינריך

בשנתיים האחרונות מושם דגש על שילוב עולם הפטיסרי בסלון השוקולד, כך שתוכלו למצוא בסלון גם דוכנים של שף פטיסיירים שמוכרים את תוצרתם ולעיתים אף רוקחים קינוחים מיוחדים ממש לכבוד הסלון.

בין השמות הגדולים מתחום הפטיסרי שלקחו חלק בסלוני השוקולד האחרונים: פייר ארמה, כריסטוף אדם, קארל מרלטי, אאוקי, ארנו לארר, לורן דושן, ז'אן פול אבה ועוד ועוד. 

שוקולדים של אאוקי לצד תכשיטים דמויי קינוחים בסלון השוקולד של פריז. צילום: שרון היינריךשוקולדים של אאוקי לצד תכשיטים דמויי קינוחים. צילום: שרון היינריך

פרלינים של אאוקי, סלון השוקולד הבינלאומי. צילום: שרון היינריךפרלינים של אאוקי. צילום: שרון היינריך

פייר הרמה, אחד מהשף פטיסיירים הטובים בעולם, בתיאטרון האפייה. צילום: שרון היינריךפייר הרמה, אחד מהשף פטיסיירים הטובים בעולם, בתיאטרון האפייה. צילום: שרון היינריך

קארל מרלטי, השף פטיסייר המפורסם של פריז, בתיאטרון האפייה. צילום: שרון היינריךקארל מרלטי, השף פטיסייר המפורסם של פריז, בתיאטרון האפייה. צילום: שרון היינריך

הסלון מפורסם בעיקר בזכות האירועים המעניינים המתקיימים במהלכו. למשל, בכל יום מתקיימת תצוגת אופנה של שמלות משוקולד אותן מכינים גדולי השוקולטיירים. במקביל, נערכות במתחם הסלון הדגמות רבות על-ידי שוקולטיירים ושף פטיסיירים מהשורה הראשונה. ההדגמות מתקיימות ב"תיאטרון האפייה" מול קהל של מאות המקבלים במהלך ההדגמה את המתכון המוצג וכן טעימות ממנו. 

סלון השוקולד מהווה קרקע פורייה למפגשים פנים אל פנים עם המובילים בתחום השוקולד והפטיסרי בצרפת ולמרות שלא תוכלו לסגור בו עסקאות או למצוא בו מכונות לשוקולטרי שלכם, הרי שביקור בו הוא אחד הדברים הכיפיים ביותר והוא תמיד משאיר טעם של עוד.

קרמבו. צילום: שרון היינריךקרמבו. צילום: שרון היינריך

מרבד של שוקולד. צילום: שרון היינריךמרבד של שוקולד. צילום: שרון היינריך

טבליית שוקולד במילוי תותים טריים. צילום: שרון היינריךטבליית שוקולד במילוי תותים טריים. צילום: שרון היינריך

ההגעה לסלון פשוטה מאוד, באמצעות מטרו, מחיר הכרטיס לא גבוה (כ-13 יורו לאדם) והוא נותן אפשרות לכניסה חד-פעמית ולבילוי של יום שלם במקום.

 

SALON DU CHOCOLAT PROFESSIONNEL

אחת לשנתיים (בשנים האי-זוגיות), מתקיים בצמוד לסלון השוקולד הכללי סלון השוקולד המקצועי הבינלאומי של פריז. הוא נועד להוסיף לסלון השוקולד ערוץ מקצועי יותר, שיוכל למשוך אליו יותר ויותר מקצוענים מהתחום.

ב-2015 יוקם במקום הסלון המקצועי מעין מתחם מקצועי בשם Salon du Chocolat Consumer Show. המתחם הזה מיועד רק למקצוענים המעוניינים לקיים פגישות עסקיות עם נציגים של שחקני מפתח בתעשיית הקקאו והשוקולד. כמו כן, במהלך הסלון המקצועי הזה יערך גמר ה-World Chocolate Master Final בחסות חברת Cacao Barry.

התערוכה הקרובה (הן של הסלון הראשי והן של הסלון המקצועי) תתקיים בתאריכים 28/10/2015-1/11/2015.

חידושים בתחום השוקולד. צילום: שרון היינריךחידושים בתחום השוקולד. צילום: שרון היינריך

 

תערוכת האפייה החשובה בצרפת

EUROPAIN

תערוכת האפייה החשובה ביותר בצרפת ואחת החשובות בעולם, מתקיימת אחת לשנתיים (בשנים הזוגיות) בחודש פברואר, בפארק התערוכות הצפוני Paris-Nord Villepinte שליד נמל התעופה שארל דה-גול (קרי מחוץ לעיר. ההגעה אליה היא באמצעות הרכבת הפרברית RER). 

היא נמשכת 5 ימים, במהלכם פוקדים אותה רבבות מקצוענים וחובבים מכל העולם (בשנת 2014 ביקרו בה כ-100 אלף אנשים).

מדובר באירוע חובה עבור כל מי שרואה עצמו חלק מתעשיית הפטיסרי, הבולנז'רי, השוקולטרי והגלידות העולמית. זו הזדמנות מצוינת להתעדכן בטרנדים חדשים, להכיר חומרי גלם מעניינים ולקיים פגישות עסקיות עם החברות המובילות בתחום.

השם, למקרה שתהיתם, מורכב מהמילים Europe ו-Pain, כלומר אירופה ולחם.  

תערוכה שהיא כולה טרנדים. צילום: שרון היינריךתערוכה שהיא כולה טרנדים. צילום: שרון היינריך

השוקולטייר המוערך ז'אק ז'נה. צילום: שרון היינריךהשוקולטייר המוערך ז'אק ז'נה. צילום: שרון היינריך

היתרון של תערוכת יורופאה הוא שהיא מאוד ממוקדת. בניגוד לתערוכות האחרות היא מוקדשת כמעט אך ורק לאפייה - עוגות, קינוחים, לחמים, מאפים, וגם שוקולד וממתקים. 

יש לקחת בחשבון שבתערוכות כאלה לרוב אין מכירה של חומרי גלם ושל כלים, ואם הם מצויים במקום הרי שמדובר בחלק מהתצוגה של הדוכנים. כמובן שיש טעימות, וניתן לחזות בציוד אותו מעוניינים לרכוש בפעולה, אבל המטרה העיקרית היא חשיפה לחומרי גלם ולציוד וכן קיום פגישות עסקיות עם נציגי חברות מכל העולם.

מומלץ ביותר לכל העוסקים בתחום ולכל החובבים שמתעניינים מעט מעבר להכנת עוגות בבית, ורוצים להתעמק ולהתפתח. כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה וכן באמצעות אנשי השיווק של חברות המציגות.

התערוכה הקרובה תתקיים בתאריכים 5-9/2/2016.

 

סיאל: תערוכת האוכל החשובה של פריז

SIAL

אחת מתערוכות המזון החשובות ביותר בעולם, מתקיימת אחת לשנתיים (בשנים זוגיות) בחודש אוקטובר, בפארק התערוכות Paris-Nord Villepinte שליד שארל דה גול. תערוכת סיאל מכוונת לכל תעשיית המזון העולמית ומציגה הכל - מחומרי גלם, עובר באריזות, מקררים, ויטרינות, תנורים, ריהוט למסעדות, ביגוד ועוד ועוד.

התערוכה נמשכת 5 ימים והיא מהווה מוקד משיכה למקצוענים ולחובבים מכל העולם. בשנת 2014 ביקרו בה כ-155 אלף אנשים, בעיקר אנשי מקצוע, שבאו להתעדכן בטרנדים, להכיר מוצרים חדשים ולקיים פגישות עסקיות.

אולמות התערוכה מאורגנים לפי נושאים. ישנו אזור הפטיסרי, אזור הבולנז'רי, אזור הבשר, אזור המזון הקפוא וכו'. בנוסף, בכל תערוכה, ישנו ביתן בינלאומי בו ניתן למצוא חומרי גלם מכל העולם, כך למשל תוכלו למצוא בו ביתן איראני לצד ביתן ישראלי וביתן אנגלי לצד צרפתי רחמנא ליצלן. בשנת 2014 השתתפו בסיאל מציגים מ-104 מדינות.

כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה ובאמצעות אנשי השיווק של החברות המציגות.

התערוכה הקרובה תתקיים בתאריכים 16-20/10/2016.

 

תערוכת האוכל של ליון

SIRHA

זוהי ללא ספק מלכת התערוכות בתחום המזון וכל חברת מזון שמכבדת את עצמה, מצרפת או מהעולם, מקימה בה דוכן או ביתן גדול בהתאם ליכולותיה ולתקציבי השיווק שלה.

Sirha מתקיימת בפארק התערוכות של העיר ליון, בירת הקולינריה המפורסמת של צרפת, אחת לשנתיים (בשנים האי-זוגיות) בחודש ינואר. בשנת 2015 הגיעו לתערוכה קרוב ל-200 אלף איש, אלפי מציגים מעשרות מדינות וכ-1000 עיתונאים שבאו לסקר.

פסלי קרח בבנייה, במסגרת תחרות גביע העולם בפטיסרי. צילום: שרון היינריךפסלי קרח בבנייה, במסגרת תחרות גביע העולם בפטיסרי. צילום: שרון היינריך

היופי בתערוכה שכזו הוא שניתן לראות את כל המרכיבים השייכים לעולם המזון וההסעדה, במתחם גדול אחד. החל מנרתיקים לתפריטים במסעדות, עובר ברהיטים ובחומרי גלם ועד למכשירים באמצעותם מרססים שוקולד על עוגות מוס. אין גבול ליצירתיות.

רבות מהמציגות שומרות את החידושים הכי משמעותיים שלהן כדי להכריז עליהם בתערוכה - מוצרים חדשים, ציוד עדכני, טכניקות ייחודיות. 

Bocuse d'Or

ליון, בירת מחוז רון, שוכנת במרכז מזרח-צרפת והיא העיר השנייה בגודלה ברפובליקה. היא נחשבת לבירה קולינרית עולמית. רבים טוענים שהיא עולה על האחות הצפונית, פריז, ואחרים יגידו שהיא עיר הקולינריה החשובה ביותר בעולם.

ייחודו של האוכל הליונזי (האוכל המאפיין את אזור ליון) טמון בעובדה שהוא משלב בין המטבח הים-תיכוני וטעמיו העשירים לבין המטבחים של מרכז וצפון אירופה. כלומר, בין המטבחים של המדינות החמות והמדינות הקרות - ומכאן גם הגיוון בחומרי הגלם ובטכניקות הבישול.

לא בכדי, אחד ממוסדות הקולינריה החשובים ביותר בעולם ממוקם באזור ליון - מסעדת L'Auberge du Pont de Collonges של השף הנודע פול בוקוז (Paul Bocuse).

בוקוז הוא אחד השפים המפורסמים בעולם, אם לא המפורסם שבהם. הוא קיבל את כוכב המישלן הראשון שלו בשנת 1961, ומ-1965 ועד היום המסעדה שלו מעוטרת ב-3 כוכבי מישלן ומחזיקה בהם ברצף במשך כל השנים (!). זהו הישג שאין דומה לו, שמסביר את ההערכה העצומה ממנה בוקוז נהנה ואת השפעתו על עולם הקולינריה.

אחד האירועים החשובים המתקיימים ב-Sirha אחת לשנתיים, הוא אירוע הגמר של תחרות בוקוז ד'אור (Bocuse d'Or), אותה יזם בוקוז עצמו לפני 28 שנים. בתחרויות בוקוז ד'אור שהתקיימו לאורך השנים בלטו בעיקר שתי מדינות: צרפת ונורווגיה, כשהשפים הצרפתיים זכו 7 פעמים בתחרות ואילו הנורווגים 5 פעמים. 

Coupe du Monde de la Patisserie 

אבל הבונבוניירה של התערוכה, מבחינתי, היא התחרות המתוקה והיצירתית ביותר בעולם: "גביע העולם בפטיסרי" (Coupe du Monde de la Patisserie). את התחרות הייחודית הזו יזם השף פטיסייר הנודע גבריאל פאייסון, בשנת 1989. מאז, מדי שנתיים, מגיעים אליה אנשי המקצוע הטובים ביותר בעולם. במשך השנים השתתפו בה שמות גדולים מתחום הפטיסרי והשוקולטרי כמו כריסטוף מישאלאק, קוונטין ביילי ופייר מרקוליני.

האירוע המתקיים בתערוכת Sirha, הוא בעצם אירוע הגמר, אליו עולים הזוכים בעשרות תחרויות מקומיות באירופה, אסיה, אפריקה ודרום אמריקה.

במהלך אירוע הגמר מקבלות הנבחרות המשתתפות משימות שונות ובכלל זה יצירת פסלי שוקולד, פסלי קרח ופסלי סוכר, הכנת קינוחים, עוגות וכדומה. בתום התחרות מכריזים השופטים על הנבחרת הטובה ביותר לה מוענק התואר אלופת העולם בפטיסרי.

מדובר באירוע מרתק, המושך אליו קהל מכל העולם, שלעיתים צופה, בעצם, בכוכבים בלידתם. התחרות הזו התגלתה לא פעם כקרש קפיצה מדהים לשף פטיסיירים הגדולים הבאים.

אחת העוגות המתחרות על גביע העולם בפטיסרי. צילום: שרון היינריךאחת העוגות המתחרות על גביע העולם בפטיסרי. צילום: שרון היינריך

גביע העולם בפטיסרי: קינוח השוקולד של נבחרת בריטניה, מבט מבפנים. צילום: שרון היינריךגביע העולם בפטיסרי: קינוח השוקולד של נבחרת בריטניה, מבט מבפנים. צילום: שרון היינריך

קינוח השוקולד של נבחרת יפן בגביע העולם בפטיסרי, וקהל המעודדים. צילום: שרון היינריךקינוח השוקולד של נבחרת יפן בגביע העולם בפטיסרי, וקהל המעודדים. צילום: שרון היינריך

צוות השופטים של התחרות החשובה. צילום: שרון היינריךצוות השופטים של התחרות החשובה. צילום: שרון היינריך

בקיצור: Sirha היא תערוכה מומלצת לכל העוסקים בתחום ואחת החשובות גם מבחינת לראות ולהראות. היא אמנם עוסקת בכל תעשיית המזון, אך גביע העולם בפטיסרי הופך אותה גם למוקד משיכה לכל עולם הפטיסרי. כרטיסים ניתן להשיג באתר התערוכה ודרך אנשי השיווק של החברות המציגות.

התערוכה הקרובה תתקיים בתאריכים 21-25/01/2017.

שרון היינריך, קונדיטורית החיה בפריז, היא בעלת הבלוג Paris chez Sharon ומחברת הספר "הפטיסרי הטובות בפריז - מדריך לבוטיקי עוגות ומתוקים". מקיימת סיורים קולינריים בפריז.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions