אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

יום היין עכשיו באתר! 10% הנחה על יינות אדומים

המגזין

ארוחת ראש השנה בג'ינס

ש
עת צהריים, אוגוסט, השבוע הכי חם בשנה. האורחים התבקשו להגיע לבושים ויפים ובזמן. נבחרנו, צוות מצומצם ואינטימי, לטעום ולאשר את תפריט החג, רגע לפני כולם. מה כבר יכול להשתבש?

שעת צהריים, אוגוסט, השבוע הכי חם בשנה. האורחים התבקשו להגיע לבושים ויפים ובזמן. נבחרנו, צוות מצומצם ואינטימי, לטעום ולאשר את תפריט החג, רגע לפני כולם. מה כבר יכול להשתבש?

הרעיון היה ברור: יום צילומים שידמה את ארוחת ראש-השנה. המטרה: להכין כתבה למגזין שלנו, שתראה איך ארוחת החג יכולה להיראות - שולחן חגיגי, כלים יפים, אנשים יפים בבגדים יפים, אוכל טוב, יין ואווירה טובה. אירוח מושלם. שום דבר שלא עשינו כבר בעבר.

עד כאן התוכניות. בפועל – הדברים נראו קצת אחרת.

***

יום שני, משאית הדליקטסן פורקת סחורה בבית של רותי וגיא. בלולו וגיא מקבלים את המצרכים: עופות טריים, כתף בקר מהאיטליז שלנו, אורז לבן, חמוציות ותבלינים, ירקות קיץ, פירות יפים, ארגזי פלגרינו ופאנה וגם כמה בקבוקי יין, כי בכל זאת - חג.

אחרי קיצוץ, חיתוך והכנות, הסירים החלו להתמלא והבית נעטף בניחוחות חגיגיים. עידית מתעדת כל רגע, רותי מפשפשת בין המוני הכלים בחיפוש אחר הסט המושלם, כשהקונספט ברור – אוכלים בגינה.

רותי בדיוק סיימה את השיפוץ בבית והגינה שלה, משובצת בעצי מנגו ורימונים ועציצים עם עשבי תבלין, נראתה כמו תפאורה מושלמת לאירוע שלשמו התכנסנו.

 

ומצד שני - שעת צהריים, אוגוסט, השבוע הכי חם בשנה. האורחים, איש איש וענייניו, ויתרו על בגדי החג ונשארו בקז'ואל (מעתה הכתבה תיקרא: ראש-השנה בג'ינס. שלא לומר בשורטס).

אורן הגיע מהדליקטסן עם סל השלמות של הרגע האחרון, שלי חזרה מישיבת צוות בהוטל מונטיפיורי, לילך ואלעד בדיוק אספו את עמיחי מהגן. הילד, מה לעשות, התעקש להישאר בנדנדה שבגינה במקום להצטרף לשולחן. אלעד בטי-שירט, שלי בטלפון ועידית ממשיכה לצלם. העדשה מלאה לחות. הכוסות, שזה עתה פולשו, נתכסו דוק גם הן. הכל נוטף ונוזל וחם, כל-כך חם.

למרות הכל, המשכנו באומץ בתוכנית: התיישבנו לאכול.

***

את השולחן הערוך עיטר סט כלים בגווני ירוק, עם צלחות מאוירות וכלי הגשה תואמים. האוכל הוגש בקפידה - כל מנה והכלי שנבחר במיוחד כך שיהלום אותה.

הארוחה נפתחה בתפוח עם חלת דבש, כדי להיכנס לאווירת החג. אחריהם הוגשו, כמנה ראשונה, סלמון בעישון חם על סלט תפו"א עם גזר, אפונה ומלפפונים חמוצים.

המנה הבא, היתה מרק עוף צלול עם קרפלך במילוי בשר ולאחר מכן, הוגשו למרכז השולחן שתי מנות עיקריות:

עוף צלוי עם אורז וחמוציות; צלי בקר קייצי עם עגבניות, שומר ושפצלך.

את הארוחה ליוו משקאות שהתאימו לשעה ולאירוע: יינות לבנים קרים, סן פלגרינו ומים מינרלים.

 

שבעי רצון מעצמנו ומהאוכל, חשנו לעת הקינוח והחלטנו פה אחד להמשיך את האכילה והצילומים בתוך הבית, באווירה פחות מחייבת, בסלון (ובמזגן!).

על מגשים יפים, הונחו כוסות זכוכית אישיות עם מלבי טבעוני עם קונפי תפוחים ופיסטוקים, וגם עוגת השוקולד העשירה של הבייקרי (שעשויה עם שוקולד ולרונה 100% אמיתי). בצד, כמובן, פירות העונה - במקרה זה קוביות אבטיח וסברס נוטפי עסיס.

אז זו הייתה ארוחת החג המדומה שלנו. טעימה מאוד, משפחתית ויפה כל-כך.

הקינוחים: עוגות שוקולד עשירה, מלבי עם קונפי תפוחים ופיסטוקים, מגש עם פירות העונהכוסות זכוכית אישיות עם מלבי טבעוני, עוגת שוקולד של הבייקרי וקוביות אבטיח וסברס נוטפי עסיס. צילום: עידית בן עוליאל

לתפריט החג המלא ולהזמנות »

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento
From Cyber Friday to Black Monday