אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

מאחורי הקלעים: ארוחת ערב בניחוח אסיאתי לצוות הוטל מונטיפיורי
ב
דרך לתפריטים שלנו, מנות רבות עוברות טבילת אש בתנאים אמיתיים: ערב בו מכינים, מגישים ואוכלים אותן, ולפעמים גם מצלמים (כי פשוט חבל שלא). במקרה זה מדובר בארוחה עם השפעות אסיאתיות, בהשתתפות צוות הוטל מונטיפיורי

בדרך לתפריטים שלנו, מנות רבות עוברות טבילת אש בתנאים אמיתיים: ערב בו מכינים, מגישים ואוכלים אותן, ולפעמים גם מצלמים (כי פשוט חבל שלא). במקרה זה מדובר בארוחה עם השפעות אסיאתיות, בהשתתפות צוות הוטל מונטיפיורי

מסורת זה דבר נפלא. למשל, כשמזמינים אותי בפעם השלישית לתעד ארוחת צוות אצל רותי וגיא, אני מרגישה שמתחילה להתבסס פה מסורת נהדרת. הפעם הצוות של הוטל מונטיפיורי הגיע לערב בניחוח אסייתי, טבול ביין טוב וסאקה.

ארוחת ערב לצוות הוטל מונטיפיורי - ספלי הסאקהארוחת ערב לצוות הוטל מונטיפיורי - מוזגים סאקה לספליםסאקה משובח בכלי קרמיקה עדינה בעבודת יד. צילום: טל סיון-צפורין

דמיינו את זה: המראה הראשון בכניסה לבית הוא ערימה של פלפלי פדרון נצלים על גריל הפחמים (שנמצא ממש בתוך המטבח). אלו יתובלו בהמשך בקליפות שרימפס קלויות, מומלחות וטחונות, ויהפכו לחטיף ממכר לשלב האפריטיף של הערב, לצד קרקרים מטוגנים מאורז שגם אותם אי אפשר להפסיק לנשנש.

פלפלי פדרון נצלים על גריל הפחמים פלפלי הפדרון אחרי הצליהפלפלי פדרון על גריל הפחמים מתובל בקליפות שרימפס קלויות, מומלחות וטחונות. צילום: טל סיון-צפורין

קרקרים מטוגנים מאורז שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. צילום: טל סיון-צפורין

הערב מתחיל בסלון, באווירה נינוחה. בלולו וגיא במטבח, מכינים את מנות האפריטיף של הערב: רייזר קלאמס, מיונז פוריקאקי שיסו, שומשום ואויסטרים עם גרניטה ליים וחזרת, פוריקאקי סלמון ומיקרו סאקורה.

הקוקטיילים והשמפניה נמזגים, והערב מתחיל לזרום.

הקוקטיילים והשמפניה נמזגים 1שוצ'ו מייקרס מארק ושוצ'ו תה ירוק ויסמין עם מלפפון ירוק. צילום: טל סיון-צפורין

הקוקטיילים והשמפניה נמזגים 2לילה לבן, תפוז וטוניק. צילום: טל סיון-צפורין

הקוקטיילים והשמפניה נמזגים 3הקוקטיילים והשמפניה נמזגים 4שמפניה איילה רוזה מאזו'ר. צילום: טל סיון-צפורין

השולחן כבר ערוך וממתין למוזמנים, ואני משתאה איך בכל ארוחה כזו הוא ערוך אחרת לגמרי, אך תמיד בכלים יפהפיים שמתאימים לנושא האירוח.

השולחן הערוך 1השולחן הערוך 2השולחן הערוך 3השולחן הערוך 5שולחן העץ המסיבי, ערוך ל-12 איש, בכלים יפהפיים שמתאימים לנושא האירוח. צילום: טל סיון-צפורין

למנה ראשונה הוגש קונסומה טום יאם עם שרימפס, אונגי ואטריות אודון. לשולחן הגיעו קערות עמוקות כשבתוכן האטריות, השרימפס ושאר התוספות ואילו הקונסומה הלוהט נמזג ליד השולחן לעיני הסועדים. מחווה קטנה ומרשימה ביותר, במיוחד כשביד מתערסלת לה כוס של סאקה חם.

קונסומה טום יאם עם שרימפס, אונגי ואטריות אודון. צילום: טל סיון-צפורין

המנה הבאה הייתה דמפלינגס רכים מעמילן חיטה, ממולאים בסרטנים ובצל ירוק על רוטב צ׳ילי קוריאני ודאשי. אחריה, הגיע לשולחן דג ים צלוי, עם במיה צרובה, סלט אצות ושומשום.

הדמפלינגס, שלב האידוי

דמפלינגס - במהלך ההכנה

דמפלינג רכים מעמילן חיטה, ממולאים בסרטנים ובצל ירוק על רוטב צ׳ילי קוריאני ודאשידמפלינג עמילן חיטה, סרטנים ובצל ירוק עם רוטב צ'ילי קוריאני ודאשי. צילום: טל סיון-צפורין

הדג, על שיפוד דק בהשראת דוכני הרחוב של דרום-מזרח אסיה, נצלה אף הוא על גריל הפחמים שבמטבח (למה לי אין אחד כזה?).

דג ים על גריל פחמים, במיה צרובה, סלט אצות ושומשום. צילום: טל סיון-צפורין

הפוגה פריכה וקלילה מגיעה בדמות סלט עלים עם ויניגרט גזר וג׳ינג׳ר. אחריו מוגשת מה שאפשר היה אולי לכנות "המנה העיקרית" של הערב: צוואר חזיר צלוי על פחמים בליווי ניוקי תפוחי-אדמה מטוגנים, כרישה צרובה ורוטב של נקטרינות צלויות. חלום.

סלט עלים עם ויניגרט גזר וג׳ינג׳רסלט עלים צעירים, ויניגרט גזר וג'ינג'ר. צילום: טל סיון-צפורין

ניוקי תפוחי-אדמה מטוגנים עבור מנת צוואר החזיר

צוואר חזיר צלוי על פחמים בליווי ניוקי תפוחי-אדמה מטוגנים, כרישה צרובה ורוטב של נקטרינות צלויות 1

צוואר חזיר צלוי על פחמים בליווי ניוקי תפוחי-אדמה מטוגנים, כרישה צרובה ורוטב של נקטרינות צלויות 2צוואר חזיר צלוי על גריל פחמים עם ניוקי תפו"א וכרישה צרובה ברוטב של נקטרינות צלויות. צילום: טל סיון-צפורין

אחרי כל האוכל הזה כבר בקושי נשאר מקום, אבל אי אפשר לוותר על קינוח של Vacherin Glace - מרנג מעוטר בגרידת ליים, בננות, קרם קוקוס וסורבה ליים.

Vacherin Glace - המרנג

Vacherin Glace - הזילוף של קרם הקוקוס

Vacherin Glace - מרנג מעוטר בגרידת ליים, בננות, קרם קוקוס וסורבה ליים.Vacherin Glace - מרנג מעוטר בגרידת ליים, בננות, קרם קוקוס וסורבה ליים. צילום: טל סיון-צפורין

מסורת כבר אמרנו?

צוות הוטל מונטיפיורי. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento