אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

פטיסרי צרפתי בניו-יורק
ב
תור התפוח הגדול שהיא, ניו-יורק מציעה לא רק עולם שלם של מאפים וקינוחים בסגנון מקומי אלא גם מבחר נאה של פטיסרי צרפתי, מהקלאסיקה ועד לחידושים האחרונים. עלמה איגרא יצאה לבדוק

בתור התפוח הגדול שהיא, ניו-יורק מציעה לא רק עולם שלם של מאפים וקינוחים בסגנון מקומי אלא גם מבחר נאה של פטיסרי צרפתי, מהקלאסיקה ועד לחידושים האחרונים. עלמה איגרא יצאה לבדוק

עם כל הכבוד למאפינס, שייקים, וופי-פאי וקאפקייקס בצבעים זרחניים, בתחום האפייה והמתוקים הניו-יורקים נושאים את עיניהם ואת קיבתם אל עולם הפטיסרי הצרפתי, ובצדק רב. 

יש לא מעט כוכבי פטיסרי שמפעילים עסקים מצליחים בעיר, ביניהם שפים צרפתים, כאלה שנסעו לפריז כדי ללמוד וגם כאלה שמעולם לא עזבו את היבשת - אבל למדו הכל על עולם הקונדיטוריה הצרפתית ומצליחים לייצר גרסאות משובחות של קלאסיקות צרפתיות, לעיתים עם טוויסט עכשווי או אפילו אמריקאי.

למרות הסכנה הממשית שנחטוף הרעלת סוכר תוך כדי, יצאנו לטיול פטיסרי בעיר כדי לציין כמה מהמקומות המעניינים בתחום.

קינוחים של אריק קייזר במייסון-קייזר, ניו-יורק. דברים בעלמה

צרפתי בניו-יורק

Maison Kayser

אריק קייזר אחראי לאימפריית מתוקים ומאפים שפועלת בעיר כבר שלוש שנים, עם שבעה סניפים שעמוסים בלקוחות כמעט בכל שעה (ושניים נוספים שאמורים להיפתח בקרוב).

בפריז, קייזר התפרסם בזכות הלחמים המעולים שלו. כאן רוב האנשים מעדיפים, ובצדק, לדגום את הקינוחים המושלמים והיפהפיים. ניתן לקנות מאפים ומתוקים מהתצוגה, או לשבת בבית הקפה ולהזמין מגוון של ארוחות בוקר, בראנצ'ים וצהריים.

הפריטים המומלצים ביותר הם האקלרים והסנט אונרה המושלם, אבל בחודשי הקיץ ישנם גם קינוחי פירות מעניינים עם אופי יותר חמצמץ, כמו ה"מונגדור" שאכלנו כאן: כיפת מנגו יפהפיה עם תלתל שוקולד לבן, שבתוכה בסיס קרם וניל וקרם פטל טרי.

אתר הרשת

"מונגדור" - כיפת מנגו יפיפיה עם תלתל שוקולד לבן, שבתוכה בסיס קרם וניל וקרם פטל טרי. צילום: עלמה איגרא

שגרירי הפטיסרי

Patisserie des Ambassades

פטיסרי צרפתי יכול להזכיר את פריז, אבל הוא יכול כמובן לבוא גם מאלג'יר, מרוקו, ומדינות מערב אפריקה - אזורים שלמים של העולם שחיו תחת הקולוניאליזם הצרפתי זמן ממושך, ועדיין מושפעים מהשפה, התרבות ושיטת החינוך הצרפתית.

רבים מהמהגרים האפריקאים שמגיעים לניו-יורק ממדינות כמו מאלי, סנגל וחוף השנהב מכירים גם את עולם הפטיסרי הצרפתי על בוריו, כמו שמוכיחה המאפייה הקטנה והפופולרית הזו בהארלם. המקום מגיש את כל סוגי הפטיסרי והבולנז'רי הצרפתי הקלאסי, אבל מומלצים במיוחד הקרואסונים הטריים והמדוייקים.

אתר

קרואסון טרי ב-Patisserie des Ambassades בהארלם. עלמה איגרא - דברים בעלמהקרואסון שקדים של המאפייה הקטנה והפופולרית בהארלם. צילום: עלמה איגרא

המתוקים של פיירד

Francois Payard

שף כוכב מהמטבח הצרפתי שהיגר לארה"ב לפני כמעט שלושה עשורים ובנה מספר מוסדות אוכל חשובים בעיר. כיום הוא חולש על שלושה מותגים שונים: FP Patisserie ,FP bakery ו-Payard Patisserie & Bistro שבכולם ניתן למצוא את הקינוחים המיוחדים שלו, וכמובן גם לשתות אספרסו ולעלעל בספרי הבישול שלו שמקשטים את המקום.

פיירד מגיש קלאסיקות צרפתיות, אבל מעז למתוח קצת את גבולות הז'אנר, נטייה מבורכת בעולם שיכול להיות קצת שמרני. בתחום המתוקים הוא ידוע בין היתר במקרונים המושלמים והמקוריים שלו, ובימי הקיץ ב"סנדוויץ" של עוגיות מקרון גדולות וגלידה עם קרם פירות. כמו קסטה משודרגת וחגיגית שמבוססת על עוגייה עדינה שנמסה בפה יחד עם הגלידה.  

            
אתר

פיירד מגיש קלאסיקות צרפתיות, אבל מעז למתוח קצת את גבולות הז'אנר. פיירד מגיש קלאסיקות צרפתיות, אבל מעז למתוח קצת את גבולות הז'אנר. "קסטה" שילוב חמצמץ ומרענן של פטל ופיסטוק עם קצת קוקוס. צילום: עלמה איגרא

המקרונים של פיירד. ניו-יורק. עלמה איגרא - דברים בעלמה

מילפיי

Mille Feuille

מאז שנפתח סניף של מיזון קייזר קרוב כל-כך לסניף שלהם באפר ווסט סייד, המקום מושך הרבה פחות לקוחות, אבל עדין מדובר במקום מצויין לבגטים, לחמים, טארטים קלאסיים של אפרסק או תפוח, וכמובן עוגת מילפיי שעל שמה נקראת המאפייה.

אתר

מיזון קייזר האגדי. צילום: עלמה איגרא - דברים בעלמהמיזון קייזר האגדי. צילום: יח"צ

לא רק קרונאט

Dominique Ansel Bakery

בשנה שעברה דומיניק אנסל הציג לעולם את ה"קרונאט", שילוב של קרואסון ודונאט או במילים אחרות קרואסון שעוצב לצורת הסופגנייה האמריקאית וטוגן בשמן עמוק. תוך שבוע הוא כבר הפך לרגע למיילי-סיירוס של עולם האוכל הניו-יורקי: הוא היה בכל מקום, הוא עיצבן המון אנשים, וכולם או השתגעו עליו או רצו להרוג אותו.

החסידים שיבחו את הגאון שהצליח לחדש את עולם הפטיסרי הצרפתי ולתת לו טוויטס ניו-יורקרי עכשווי שכדאי לקום בשבילו בשש בבוקר (ולעמוד בתור יחד עם שאר המעריצים לפני המאפייה, כי הקרונאט נגמר ברגע שהמאפייה נפתחת). המתנגדים הזכירו לכולם שלטגן קרואסון זה חילול הקודש ושלעמוד בשלג לפנות בוקר מול מאפייה זה לא כיף. בינתיים כולם העלו תמונות של הקרונאט לרשתות החברתיות, דיווחים בטוויטר התריעו שהמקום הומה כבר בחמש לפנות בוקר, ודומיניק אנסל רשם על המאפה הקטן זכויות יוצרים.

הקראונט של דומיניק אנסל. צילום: עלמה איגרא - דברים בעלמהה"קרונאט", שילוב של קרואסון ודונאט. צילום: עלמה איגרא

שנה וקצת עברו מאז, ואחרי שהתפוגגו ענני הקרונאט והדיבור האינסופי עליו, יש להודות שדומיניק אנסל עדיין מחזיק מאפייה מצוינת שמוכיחה בקיאות בעולם האפייה הצרפתי ומגישה גירסאות מדויקות וטעימות להפליא של מדלנים, קרואסונים (רגילים!), וגירסה מיוחדת לפריז ברסט שנקראת כמובן "ניו יורק - פריז ברסט". כי בכל זאת אנסל רוצה לעצבן כמה אנשים ולשחק עם הקלאסיקות.

אתר

מאפים של דומיניק אנסל. צילום: עלמה איגרא - דברים בעלמההמאפים של דומיניק אנסל. צילום: עלמה איגרא

 

עלמה איגרא כותבת את "דברים בעלמה" ומפתחת מתכונים טבעוניים וצמחוניים. מתגוררת בניו-יורק.

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento