אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

איך אומרים ליל כל הקדושים ביפנית?
ה
ערב, כשברחבי העולם יחגגו את ליל כל הקדושים (Halloween), אנחנו נשב בבית ונהנה ממרק דלעת חם של הדליקטסן

הערב, כשברחבי העולם יחגגו את ליל כל הקדושים (Halloween), אנחנו נשב בבית ונהנה ממרק דלעת חם של הדליקטסן

היפנים לא יוותרו על סיבה למסיבה ומלבד החגים היפניים, הם נוטים לאמץ גם את החגים המערביים. כבר שנים רבות שהם נוהגים לציין את חג המולד, ואת הוולנטיין (יום האהבה), ובשנים האחרונות גם ההאלווין תופס תאוצה. 

תחפושות, ממתקים, רוחות ושדים - כל הדברים האלה קרובים לליבם של היפנים ואת כולם אפשר למצוא בליל כל הקדושים (Halloween). ומי אם לא היפנים חובבי המאנגה והאנימציה, יקפוץ על ההזדמנות להתחפש - אז מה הפלא שמשנה לשנה עוד ועוד אנשים בטוקיו מצטרפים לחגיגה.

ליל כל הקדושים (Halloween) האלווין בטוקיו יפןחגיגות ליל כל הקדושים ביפן, גם כאן הדלעת היא הכוכבת האמיתית. צילום: יניב פוגל

ליפנים, חשוב לומר, יש חג משלהם שקשור לרוחות - האובון, בו על-פי המסורת נשמות אבותיהם חוזרות לבקר אותם. אך להבדיל מהאובון, ליל כל הקדושים מקושר אצלם לחגיגת התחפושת בלבד. ביפן, זהו פשוט חג למבוגרים שנהנים להתחפש לא פחות מהילדים.

גם מנהג ה"תעלול או ממתק" (trick or treat) הנפוץ כמעט ולא קיים כאן, למעט באזורים בהם מתגוררים הזרים. אוכל בכלל, הוא לאו דווקא הדבר הראשון שחושבים עליו כשמזכירים את החג הזה, אבל בטוקיו כמו בטוקיו - גם האוכל משתתף בחגיגה. וכך כמעט כל רשת בתי קפה בטוקיו מוסיפה לתפריט משקה כתום וכמעט כל מאפיה תגיש מאפה או קינוח בצורת דלעת.

ממתקים וקינוחים מחופשים ניתן למצוא בכל קונדיטוריה ובית קפה, כאשר הנושא הוא דלעת כמובןתעלול או ממתק הוא אינו משפט שגור כאן ביפן, אבל ממתקים וקינוחים מחופשים ניתן למצוא בכל קונדיטוריה ובית קפה. צילום: יניב פוגל

מעבר לטעם הנפלא, מדהים כמה קינוחים אפשר להכין מדלעת וכמה מנות ניתן לעצב בהשראתה. מעבר לטעם הנפלא, מדהים כמה קינוחים אפשר להכין מדלעת וכמה מנות ניתן לעצב בהשראתה. צילום: יניב פוגל

פאי דלעת בהשראת ליל כל הקדושים. צילום: יניב פוגלפאי דלעת בהשראת ליל כל הקדושים. צילום: יניב פוגל

אז ביקור קצר בטוקיו מלא ניחוחות דלעת, הזכיר לנו שאמנם ליל כל הקדושים הוא לא חג יהודי אבל דלעת יש כאן בשפע, ולנו יש מתכון נפלא למרק דלעת חם. הרי הוא לפניכם.

 

מתכון למרק דלעת של הדליקטסן

המצרכים

  • 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 4 גזרים בינוניים מקולפים, חתוכים לקוביות
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 שיני שום שלמות
  • 1 גבעול למון גראס
  • 3 עלי קפיר ליים
  • 50 מ"ל קרם קוקוס
  • 1 ליטר ציר ירקות (מתכון בהמשך)

אופן ההכנה

מאדים את הבצל עם מעט שמן, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הגזר, הדלעת ושיני השום, מתבלים במעט מלח ומאדים במשך 10 דקות.

מוסיפים את עלי הקפיר ליים וגבעול הלמון גראס ומאדים עוד כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים עד שהגזר והדלעת רכים לגמרי.

מוציאים את הלמון גראס ועלי הקפיר ליים וטוחנים. מוסיפים קרם קוקוס, מעט סוכר ומלח לפי הטעם.

בהגשה מומלץ לפזר מעל גרעיני דלעת ולהוסיף בצל ירוק קצוץ גס.

 

מתכון לציר ירקות

המצרכים

  • 4 ליטר מים
  • 2 גזרים
  • 2 בצלים
  • צרור גבעולי סלרי והעלים שלהם - מופרדים
  • חופן ענפי פטרוזיליה

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר גדול את המים עם הגזר, הבצל והסלרי. לאחר הרתיחה מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והסלרי, מבשלים יחד עוד 10 דקות ומסננים.

מטוקיו באהבה. כרזת ליל כל הקדושים. צילום: יניב פוגלמטוקיו באהבה. צילום: יניב פוגל

מורן ויניב פוגל חיים בטוקיו, עם ילדיהם. לתמונות נוספות מטוקיו בקרו באינסטגרם של יניב פוגל.

***

 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento