אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

פנטונה: עוגת החורף המושלמת
א
ת הפנטונה שלנו אנחנו לוקחים ברצינות, 3 ימים של רצינות אם ממש לדייק, בהם אנחנו ממיסים, מערבבים, לשים, ומתפיחים, אופים, תולים, הופכים, מקררים ואורזים

את הפנטונה שלנו אנחנו לוקחים ברצינות, 3 ימים של רצינות אם ממש לדייק, בהם אנחנו ממיסים, מערבבים, לשים, ומתפיחים, אופים, תולים, הופכים, מקררים ואורזים

מי ששהה באירופה או בארצות הברית בחודשיים האחרונים, בוודאי נתקל בהן. בעונה הזו הן בכל מקום, ניצבות חגיגיות בשורות בפתחי חנויות, באריזות שונות ומגוונות. קשה להישאר אדיש אל עוגות החורף הגדולות הללו, שמשנה לשנה נראה שהן צצות מוקדם יותר. בשאר הזמן ובשאר העולם, מעט מאוד קונדיטורים מכינים פנטונה. בישראל אנחנו כנראה היחידים. 

אז מהי הפנטונה בעצם? אם היינו צריכים להגדיר אותה במילה אחת, המילה הזו בוודאי הייתה "מושלמת". במשפט, אפשר לתאר אותה כלחם שמרים עשיר מאוד, עם פירות יבשים, חמאה ואלכוהול. מין בריוש משודרג וגבוה במיוחד שמקורו באיטליה.

בגלל הצורה העגולה והגבוהה שלה ובגלל הכמות הגדולה של פירות יבשים שהיא מכילה, תהליך ההכנה של הפנטונה כולל שלב "ערפדי" בו תולים את העוגות הפוך כדי לאפשר לפירות היבשים להתפזר בתוכן ולא לשקוע. התלייה הזו גם הופכת את העוגה לפחות דחוסה.

לפנטונה המסורתית יש חיי מדף ארוכים. אלו שאנו מכינים נטולות משפרי טעם וחומרים משמרים, ולכן חיי המדף שלהן קצרים יותר וניתן למצוא אותן בסופי שבוע בלבד (3 ימים של הכנה כבר אמרנו, לא?).

ואחרי הקדמה כל-כך ארוכה, כמה תמונות מתהליך ההכנה הארוך במאפיית R2M, שמדברות בעד עצמן:

פנטונה, תהליך הכנה של שלושה ימים

פנטונה במהלך תהליך ההכנה בן שלושת הימיםמתפיחים את הבצק למשך 12 שעות. צילום: עידית בן עוליאל

פנטונה במהלך ההתפחהמסדרים את הבצק בתוך תבניות נייר ומתפיחים למשך 24 שעות נוספות. צילום: עידית בן עוליאל

מכניסים לתנור ואופים במשך שעה. צילום: עידית בן עוליאל 

השלב הערפדי: תולים את הפנטונות הפוך תהליך ההכנה של הפנטונה כולל שלב "ערפדי" בו תולים את העוגות הפוך. צילום: עידית בן עוליאל

התלייה בהיפוך עוזרת לפיזור הפירות היבשים בתוך הפנטונהתולים את הפנטונה למשך 12 שעות כדי לאפשר לפירות היבשים להתפזר בתוכן ולא לשקוע. התלייה הזו גם הופכת את העוגה לפחות דחוסה. צילום: עידית בן עוליאל

הפנטונה אחרי שיצאה מהתנורלפנטונה המסורתית יש חיי מדף ארוכים. אלו שאנו מכינים נטולות משפרי טעם וחומרים משמרים, ולכן חיי המדף שלהן קצרים יותר. צילום: עידית בן עוליאל

הפנטונות הארוזותמעט מאוד קונדיטורים מכינים פנטונה. בישראל אנחנו כנראה היחידים. צילום: עידית בן עוליאל

פנטונות. אילוסטרציהאת הפנטונה נהוג לארוז באריזות מתנה חגיגיות. צילום: עידית בן עוליאל

פנטונה. עוגת חורף מושלמתאז מהי הפנטונה בעצם? אם היינו צריכים להגדיר אותה במילה אחת, המילה הזו בוודאי הייתה "מושלמת". צילום: עידית בן עוליאל

את הפנטונה שלנו ניתן למצוא בכל אחת מחנויות הבייקריז ובדליקטסן, בחמישי, שישי ושבת בלבד.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions