אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד
המגזין

סיור מתוק בהרג׳וקו

ה
רג'וקו הוא אזור קטן בטוקיו שידוע בעיקר כמוקד עלייה לרגל לצעירים אופנתיים. מורן פוגל מספרת על האטרקציה השנייה של הרג'וקו: דוכני המתוקים   

הרג'וקו הוא אזור קטן בטוקיו שידוע בעיקר כמוקד עלייה לרגל לצעירים אופנתיים. מורן פוגל מספרת על האטרקציה השנייה של הרג'וקו: דוכני המתוקים   

הרג׳וקו הוא אחד האזורים האהובים עליי בטוקיו ואחד המקומות ששום תייר שמגיע לעיר לא יוכל לוותר על ביקור בהם. זוהי לא ממש שכונה אלא כמה רחובות שסמוכים לתחנת הרכבת באותו שם ויש להם חיים משלהם.

על אופיים המיוחד ניתן ללמוד מהביטוי "נערות הרג׳וקו", המתייחס לסגנון הלבוש המיוחד של נשים וצעירות המתגודדות באזור הזה. יש להן אמירה אופנתית ייחודית וסטייל משלהן שקשה למצוא במקומות אחרים. 

"נערות הרג׳וקו", ביטוי המתייחס לסגנון האופנתי של נערות האזור. צילום: יניב פוגל

זהו אחד האזורים הססגוניים בעיר, ומוקד משיכה לבני נוער חובבי אופנה. הרחוב המפורסם ביותר בהרג׳וקו, Takeshita Dori, הוא רחוב צר מאוד והומה אנשים בכל שעות היממה. מאחר וקהל היעד העיקרי הוא בני נוער, החנויות מציעות בעיקר אופנה צעירה, ייחודית ונועזת, והמון המון אקססוריז צבעוניים וחמודים כמיטב המסורת היפנית.

כנראה שהקהל הצעיר גם מאוד אוהב מתוק, כי בין החנויות הרבות שפונות לצעירים תמצאו גם לא מעט דוכני מתוקים, בראש ובראשונה דוכני קרפים. ביקור בהרג׳וקו לא יהיה שלם בלי עצירה באחת, לפחות, מחנויות המתוקים הרבות. הנה כמה שאני אוהבת במיוחד.

צעירים אוהבים מתוקים כנראה - הרג'וקו מלאה בהםביקור בהרג׳וקו לא יהיה שלם בלי עצירה באחת, לפחות, מחנויות המתוקים הרבות. צילום: יניב פוגל

דוכני הקרפים של הרג'וקו

אם תשאלו אנשים מה האוכל שהכי מזוהה עם הרג'וקו, רובם ישיבו שזה הקרפ. ואכן, Takeshita Dori עמוס בדוכני קרפים כאשר הידועים שבהם הם Marion crepes ,Angels Hearts ,Cafe crepe ו-Santa Monica.

מבחר גדול של מילויים בדוכן קרפים בהרג'וקומבחר גדול של מילויים בדוכן קרפים בהרג'וקו. צילום: יניב פוגל

זה נשמע הרבה אבל זה ממש לא הכל. יש עוד הרבה מקומות, ולעיתים הרחוב עמוס מספיק כדי שגם יהיו תורים ארוכים ברבים מהם. אגב, לנמנעים מגלוטן יש אלטרנטיבה מפתיעה: Japan crepe שמציע קרפים ללא גלוטן העשויים מקמח אורז.

הקרפים היפניים שונים מעט מאלו שאנחנו מכירים, ומוגשים בצורה שמזכירה יותר מנת גלידה. הם מגיעים עמוסים בכל תוספת שאפשר לחשוב עליה - קצפת, כדורי גלידה, פירות, לעיתים אף מכניסים פרוסת עוגה שלמה... לאחר מכן מגלגלים אותם כך שכל התוספות במרכז והתוצאה מזכירה, כאמור, גביע גלידה יותר מאשר את הקרפ השטוח אליו התרגלנו.

הקרפ הממולא מזכיר יותר מנת גלידההקרפ הממולא מזכיר יותר מנת גלידה. צילום: יניב פוגל

הבדל נוסף בשיטה היפנית הוא שהתוספות מצטרפות לקרפ כשהוא כבר לא "על האש", כך שהן נותרות טריות וקרירות לגמרי. הכלל העיקרי הוא שאפשר להכניס הכל לתוך הקרפ - לעיתים הוא אף מהווה ארוחה שלמה, עם תוספות מלוחות כגון טונה, נקניקיות ואפילו קארי.

יש קרפים במגוון מילויים, גם מלוחיםקרפ קלאסי, עמוס בכל טוב. צילום: יניב פוגל

צמר גפן מתוק ומאפים ממולאים

Totti Candy Factory היא חנות לממכר צמר גפן מתוק שנפתחה אך לפני מספר חודשים. למרות שטכניקת ההכנה הבסיסית דומה, הצורה הסופית של מה שמכינים בה שונה מאד מהממתק הזה כפי שאנחנו מכירים אותו. הוא לא נראה כענן לבן ועגול אלא כיצירת אמנות בשלושה צבעים/טעמים. אפשר לבחור מהטעמים תות, מנגו, אננס או "רגיל". 

באופן סימבולי חלק גדול מהאופנה ברחוב ולעיתים אף השיער, הם בצבעי פסטל כצבעי הצמר גפן והאופנה הזו אף מכונה Cotton Candy (השם האמריקני לצמר גפן המתוק).

הצמר גפן המתוק היפני הרבה יותר צבעוני ומגוון בטעמים מזה שאנחנו מכיריםהצמר גפן המתוק היפני הרבה יותר צבעוני ומגוון בטעמים מזה שאנחנו מכירים. צילום: יניב פוגל

עוד מקום חדש שנפתח רק לפני מספר חודשים ברחוב Takeshita Dori, היא הקונדיטוריה Zakuzaku. השם, שפירושו "קראנצ'י״, הוא גם שם המאפה שנמכר בה - מעין פחזניה ארוכה וקראנצ׳ית עם ציפוי שקדים, ממולאת בקרם. המאפים מוכנים במקום והקרם מוזרק פנימה בעת ההזמנה. 

הקונדיטוריה Zakuzaku בהרג'וקו

המאפה הקראנצ'י של הקונדיטוריה Zakuzaku בהרג'וקועם תורים ארוכים וריח שמתפשט למרחקים, הקראנצ'י הוא, ללא ספק, הלהיט העכשווי של הרחוב. צילום: יניב פוגל

ובחזרה לתל-אביב

אצלנו בדליקטסן אין קרפים יפניים אבל אפשר להזמין במקום ואף לקחת הביתה קרפ פאלאצ'ינטה (עם מבטא הונגרי). מי שחפץ במשהו קצת יותר מושחת, ימצא גם קרפ נוטלה בננה (בישיבה במקום בלבד).

”פאלאצ׳ינטה“ קרפ הונגרי במילוי גבינת ריקוטה מתוקה עם צימוקים וריבה אדומה. צילום: עידית בן עוליאל

קרפ נוטלה בננה, שחיתות במיטבה. צילום: עידית בן עוליאל

מורן ויניב פוגל חיים בטוקיו, עם ילדיהם. לתמונות נוספות מטוקיו בקרו באינסטגרם של יניב פוגל.

***
 

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento
From Cyber Friday to Black Monday