אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

גספצ'ו קר בקיץ לוהט
ל
א רק אצלנו חם, גם בספרד. שזו בדיוק הסיבה שהם המציאו את מרק הגספצ'ו הקר, שגם חמש מאות שנה אחרי גילוי אמריקה והעגבנייה ממשיך להיות פתרון נהדר לאוגוסט

לא רק אצלנו חם, גם בספרד. שזו בדיוק הסיבה שהם המציאו את מרק הגספצ'ו הקר, שגם חמש מאות שנה אחרי גילוי אמריקה והעגבנייה ממשיך להיות פתרון נהדר לאוגוסט

בואו נפתח במובן מאליו: חם פה. אבל ממש. לא שזה מפתיע מישהו, כי הרי תמיד היה פה חם. גם כשאמור להיות קר בעצם רוב הזמן חם. איכשהו, זה פשוט מצליח להפתיע מחדש בכל פעם, עד כמה חם פה. 

אבל במקום לדבר על החום עדיף לעסוק בדרכים להתקרר, למשל - גספצ'ו. 

גספצ'ו עגבניות קר הוא דרך מצוינת להתרענן בקיץ החם הזה. צילום: טל סיון-צפוריןגספצ'ו עגבניות קר הוא דרך מצוינת להתרענן בקיץ החם הזה. צילום: טל סיון-צפורין

גספצ׳ו הוא בעיניי תמצית האוכל הקייצי, שני אולי רק לגלידה (או כל דבר קפוא עם אלכוהול). צונן, מרענן ולא מחייב בזבוז אנרגיה מיותרת על לעיסה. נגוע ברוח העצלות הספרדית, הוא מתממש כולו בבלנדר אחד ויחיד במטבח ושלום על סביליה.

ישנן שלל גרסאות של - בואו נקרא לילד בשמו - הסלט הטחון הזה. הגירסה האנדולוסית המקורית התבססה על תערובת של לחם יבש, שמן זית, שום וחומץ או מים.

הגירסה האנדולוסית המקורית התבססה על תערובת של לחם יבש, שמן זית, שום וחומץ או מים. צילום: טל סיון-צפוריןהגירסה האנדולוסית המקורית התבססה על תערובת של לחם יבש, שמן זית, שום וחומץ או מים. צילום: טל סיון-צפורין

עם הגעת העגבניות לחופי ספרד הן הפכו למרכיב בלתי נפרד מהמתכון על כל גרסאותיו. יש כאלו שמכילות מגוון גדול יותר של ירקות (סלט, כבר אמרנו), בחלקן הירקות גם נצלים טרם הטחינה, אבל לכולן מכנה משותף אחד וברור – גספצ׳ו תמיד יוגש קר!

עם הגעת העגבניות לחופי ספרד הן הפכו מייד למרכיב בלתי נפרד ממתכון הגספצ'ו על גרסאותיו השונותעם הגעת העגבניות לחופי ספרד הן הפכו מייד למרכיב בלתי נפרד ממתכון הגספצ'ו על גרסאותיו השונות. צילום: טל סיון-צפורין

המתכון הזה נושק ממש למקורות, ואם תבחרו במרכיבים הנכונים – עגבניות בשלות, שמן זית עז טעם ולחם מחמצת חמצמץ - המרק הספרדי יתגלה ברוב תפארתו ועוקצניותו.

המתכון הזה נושק ממש למקורות, ואם תבחרו במרכיבים הנכונים, המרק יתגלה ברוב תפארתו ועוקצניותו.צילום: טל סיון-צפוריןהמתכון הזה נושק ממש למקורות, ואם תבחרו במרכיבים הנכונים, הוא יתגלה ברוב תפארתו ועוקצניותו.צילום: טל סיון-צפורין

וכמובן שבלי כמה מקלות גריסיני פריך לא עשיתם שום דבר. צילום: טל סיון-צפוריןוכמובן שבלי כמה מקלות גריסיני פריך לא עשיתם שום דבר. צילום: טל סיון-צפורין

 

מתכון גספצ'ו

המצרכים

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות
  • 2 פרוסות לחם לבן קלוי
  • 2 שיני שום
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ
  • 2 כפיות טבסקו
  • כמה עלי טימין
  • מלח
  • 2 כוסות קרח
  • להגשה: מקלות גריסיני

אופן ההכנה

חולטים את העגבניות במים ומעבירים מייד למי קרח. מקלפים, מסירים את העוקץ ומרוקנים מזרעים.

מעבירים לבלנדר עם שאר המצרכים וטוחנים היטב.

מוזגים לכוסות, מקשטים במקלות גריסיני ומגישים.

בתיאבון!

גספצ׳ו הוא תמצית האוכל הקייצי, שני אולי רק לגלידה או כל דבר קפוא עם אלכוהול. גספצ׳ו הוא תמצית האוכל הקייצי, שני אולי רק לגלידה. או כל דבר קפוא עם אלכוהול. צילום: טל סיון-צפורין

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento