אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

מתכונים לפסח: מרק עוף עם קניידלך של רותי
ע
בור חלק מאתנו, לפחות, אין דבר שמזכיר יותר פסח ובית מאשר מרק עוף עם קניידלך. לכבוד פסח המתקרב, ואחרי שהפצרנו, רותי הסכימה לגלות לנו איך מכינים את המרק שלה

עבור חלק מאתנו, לפחות, אין דבר שמזכיר יותר פסח ובית מאשר מרק עוף עם קניידלך. לכבוד פסח המתקרב, ואחרי שהפצרנו, רותי הסכימה לגלות לנו איך מכינים את המרק שלה

פסח בפתח, ואיתו מגיעים לא רק האביב אלא גם שיגעון הבישולים והנקיונות. אז נכון, שהמעשה הרציונלי במצב כזה הוא להזמין את ארוחת החג במלואה מהדליקטסן (לתפריט החג של הדליקטסן). מצד שני, אם תעשו את זה אז יתפנה לכם זמן, אותו תוכלו להקדיש להכנה מסורתית ומדויקת של מנה נוסטלגית עם טעמים וריחות של בית.  

זה אישי כמובן, אבל בעינינו אין נוסטלגי יותר ממרק עוף "של פעם". עם קניידלך כמובן, כשמדובר במרק שנאכל בליל הסדר. והמתכון שלנו הפעם הוא למרק כזה בדיוק, ובאופן ספציפי: זה שהכינו בבית של רותי ברודו מאז שהיתה ילדה.

 

עושים שוק

כדי להכין את מרק העוף המושלם תזדקקו לחומרי גלם טריים וטובים, בראש ובראשונה להרבה ירקות שורש שהם (יחד עם העוף הטרי, כמובן), הבסיס לטעם ולארומה של המרק הזה. סיבוב קצר בשוק ותחזרו מצוידים.

ראשי סלרי ושורשי פטרוזיליה בשוק הכרמלראשי סלרי ושורשי פטרוזיליה בשוק הכרמל. צילום: עידית בן עוליאל

גזרים אורגנים בשלל צבעים, שממש מבקשים להיות חלק ממרק עוף ביתיגזרים אורגנים בשלל צבעים, שממש מבקשים להיות חלק ממרק עוף ביתי. צילום: עידית בן עוליאל

את העוף כדאי לקנות כשהוא טרי מאד, רצוי מקצב שאתם מכירים והכי טוב אורגני. יש כל מיני אסכולות לגבי חלקי העוף המתאימים, אבל במתכון הזה משתמשים בשוקי עוף ומעט גרונות הודו. 

שוקי עוף וגרונות הודו יהיו מצויינים למרק העוף שלכם

עבדים היינו לירקות השורש

האתגר הגדול באמת במרק הזה הוא בכושר העמידה של מי שמכין אותו מול כל ירקות השורש האלה, שדורשים קילוף וחיתוך. מדובר בלא מעט עבודה, אז דאגו לפנות לעצמכם את הזמן.

בשלב הראשון מסירים את העלים וקולפים את השורשים

האתגר הגדול הוא בקילוף השורשים וחיתוכם

רותי חותכת את השורשים הקלופים למרק העוףבזכות השילוב של ירקות שורש רבים, שוקי עוף וגרונות, המרק שנכין יהיה עשיר בטעמים. צילום: עידית בן עוליאל

בוקה של טעמים

אחרי ששטפנו, קילפנו וחתכנו, הגיע הזמן לשים הכל בסיר: בתחתית מניחים את חלקי העוף, מעליהם את הירקות, מכסים הכל במים ומתפנים לשזור בוקה תבלינים אותו נניח מעל לכל השאר.

לא לשכוח את בוקה העשבים - פטרוזיליה ועלי סלרי הם חובה

עלי דפנה בגינת התבלינים

כך כורכים

סיר המרק בתחילת הבישול

 

מתכון למרק עוף של רותי ברודו

המצרכים (לסיר של 8 ליטר)

  • 8 שוקי עוף
  • 1 גרון הודו גדול (לבקש מהקצב שיחתוך)
  • 4 בצלים בינוניים, מקולפים
  • 2 גבעולי כרישה
  • 4 גזרים קלופים
  • שורש סלרי קלוף
  • שורש פטרוזיליה קלוף
  • סלרי עלים
  • צרור קטן של פטרוזיליה
  • עלה דפנה
  • גרגרי פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה

מכניסים לסיר גדול את חלקי העוף, מכסים בהרבה מים קרים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים ושוטפים את העוף.

מחזירים לסיר ומכסים שוב במים, מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר על-פני המים ומוסיפים את הירקות, מעט מלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה.

שוב: הקפידו להשתמש במעט מלח - זה יספיק כדי לסחוט טעמים לנוזל, שזה תפקידו העיקרי של המלח בשלב זה. תמיד עדיף להמליח פחות מדי מאשר יותר מדי, כי מלח אפשר להוסיף ואי אפשר להוציא.

מבשלים שעתיים ואז מסננים דרך מסננת דקה, טועמים ומוסיפים מלח אם חסר. 

 

מתכון לקניידלך של חנה פולק

הקניידלך הם חלק בלתי נפרד ממסורת שולחן הפסח - אם יש מרק עוף אז ברור שאי אפשר בלי הכדורים השמנמנים האלה. רצוי לבשל את הקניידלך כמה שיותר קרוב להגשה, אבל אפשר גם להכין מראש ולחמם בתוך המרק.

המצרכים (ל-30 יחידות)

  • 2 בצלים גדולים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 350 גרם קמח מצה
  • 9 ביצים
  • ½ ליטר מים
  • 12 גרם מלח
  • 4 גרם פלפל שחור טחון דק

אופן ההכנה

קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו בשמן עד שהוא שקוף.

קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד שקיפות

מערבבים את הבצל והשמן של הטיגון עם שאר המצרכים בקערה, עד שמתקבל בצק רך.

מוסיפים חצי ליטר מים

מערבבים את כל המצרכים עם הבצל והשמן

נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות כשהוא מכוסה. מרתיחים מרק בסיר שטוח ומגלגלים לכדורים בינוניים (במשקל של 50 גרם).

צרים כדורי קניידלך בינוניים

מכניסים את הכדורים לנוזל הרותח ומבשלים 20 דקות.

מבשלים את הקניידלך במעט מרק בציר שטוח

מוציאים את הקניידלך עם כף מחוררת, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל. מגישים עם המרק.  

הקניידלך בהגשה, עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעללאחר בישול הקניידלך, מעבירים אותם לכלי הגשה יפה ומפזרים מעל פטרוזיליה טריה. צילום: עידית בן עוליאל

 

ההגשה

מפרידים את כל רכיבי המרק לכלי הגשה נפרדים ומסננים את המרק. 

סינון מרק העוף והפרדת המרכיבים

בדליקטסן אנחנו מגישים מרק צח, אבל בבית, על מרכיביו השונים, המרק הזה יכול להיות ארוחה שלמה.

מרכיבי המרק המופרדים

ההגשה, במרכיבים נפרדים

בהגשה אפשר ללכת על הגירסה המסוננת ולהוסיף רק קניידלך, או להפוך לארוחה מלאה עם שאר הירקותמרק עוף עשיר שהוא ארוחה של ממש. צילום: עידית בן עוליאל

***

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento