אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

מתכונים לפסח: טארט אגוזים, זביונה ותותים
ט
ארט האגוזים של גיא פולק הוא כל-כך טוב עד שחברים ובני משפחה שתגישו להם אותו לא יאמינו שהוא כשר לפסח. והוא גם תירוץ טוב לקנות עוד חבילה של תות-שדה, רגע לפני שהוא מפנה את מקומו לפירות הקיץ

טארט האגוזים של גיא פולק הוא כל-כך טוב עד שחברים ובני משפחה שתגישו להם אותו לא יאמינו שהוא כשר לפסח. והוא גם תירוץ טוב לקנות עוד חבילה של תות-שדה, רגע לפני שהוא מפנה את מקומו לפירות הקיץ

טארט האגוזים של גיא הוא הברקה - עוגה אוורירית, עם טעם עשיר, פשוטה להכנה וטובה כל-כך שאיש לא מאמין שהיא כשרה לפסח. ההגשה המינימליסטית, עם קציפת זביונה ותות-שדה טרי, הופכת את הטארט הזה לקינוח מושלם. 

טארט אגוזים לפסח - של השף גיא פולק

המצרכים

  • 40 גרם קמח מצה
  • 60 גרם עמילן תפוחי אדמה
  • 4 גרם קינמון
  • 8 ביצים מופרדות
  • 320 גרם סוכר
  • כפית מיץ לימון
  • 230 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 120 מיליליטר יין שזיפים (או אלכוהול שזיפים אחר)

המצרכים לטארט האגוזים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות

מערבבים את קמח המצה, העמילן והקינמון.

מקציפים את החלבון, אחרי 2 דקות מוסיפים חצי מהסוכר ומיץ הלימון בהדרגה, וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. מוציאים את הקצף לקערה.

מקציפים את החלבון, אחרי 2 דקות מוסיפים חצי מהסוכר ומיץ הלימון בהדרגה

מקציפים את החלמונים ואחרי 2 דקות מתחילים להוסיף את שארית הסוכר. ממשיכים להקציף ולהוסיף את הסוכר בהדרגה.

מקציפים את החלמונים ואחרי 2 דקות מתחילים להוסיף את שארית הסוכר

ממשיכים להקציף עד שהחלמון תפוח ובהיר. מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את היין ואז את התערובת קמחים. מקפלים פנימה את האגוזים ואז בהדרגה גם את קצף החלבונים.

ממשיכים להקציף עד שהחלמון תפוח ובהיר

מקפלים פנימה את האגוזים ואז בהדרגה גם את קצף החלבונים.מקציפים עד שהחלמון תפוח ובהיר, מקפלים פנימה את האגוזים ואז בהדרגה גם את קצף החלבונים. צילום: עידית בן עוליאל

מעבירים את הבלילה לתבנית של עוגת אנג׳ל, לא משומנת. מכניסים לתנור ל-40 דקות עד שהעוגה זהובה.

מעבירים את הבלילה לתבנית של עוגת אנג׳למעבירים את הבלילה לתבנית של עוגת אנג׳ל, לא משומנת. צילום: עידית בן עוליאל

מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על הרגלים של התבנית. משאירים אותה כך עד שתצטנן לגמרי.

מוציאים את העוגה מהתנור

הופכים על הרגלים של התבניתכשהעוגה זהובה, מוציאים מהתנור והופכים על הרגלים של התבנית. משאירים אותה כך עד שתצטנן לגמרי. צילום: עידית בן עוליאל

מנתקים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה.

מנתקים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה

טארט האגוזים המוכןמנתקים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה יפה. צילום: עידית בן עוליאל

מתכון לזביונה

המצרכים

  • 6 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 120 מיליליטר יין שזיפים
  • וניל

אופן ההכנה

מקציפים את החלמונים, הסוכר והווניל לקצף צהוב בהיר. מוסיפים את היין ומערבבים היטב.

מקציפים את החלמונים, הסוכר והווניל לקצף צהוב בהיר

מעבירים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (חשוב לדאוג שהמים לא נוגעים בקערה).

מקציפים במקצפה ידנית עד שהחלמונים חמימים, מכפילים את הנפח שלהם ומסמיכים. 

מקציפים במקצפה ידנית עד שהחלמונים חמימים, מכפילים את הנפח שלהם ומסמיכיםמקציפים במקצפה ידנית עד שהחלמונים חמימים, מכפילים את הנפח שלהם ומסמיכים. צילום: עידית בן עוליאל

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר

העוגה עם זביונה ותותים טארט אגוזים, זביונה ותותים. צילום: עידית בן עוליאל 

***

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento