אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

לוהט בג'וספר - סדנא בקופי בר
ב
סדנא שהתקיימה בחודש שעבר בקופי בר במסגרת שבוע "מסעדות פתוחות", קיבלו המשתתפים הדגמה של שימוש בג'וספר - תנור הגחלים המודרני שהפך ללהיט בעולם הקולינריה. וכן, הייתה ארוחה טובה בסוף

בסדנא שהתקיימה בחודש שעבר בקופי בר במסגרת שבוע "מסעדות פתוחות", קיבלו המשתתפים הדגמה של שימוש בג'וספר - תנור הגחלים המודרני שהפך ללהיט בעולם הקולינריה. וכן, הייתה ארוחה טובה בסוף

לכאורה, מדובר במתקן פשוט: ארון מתכת, שלא מתחבר אפילו לחשמל, ובתחתית שלו יש גחלים. בפועל, מדובר באחד המכשירים הכי נפוצים ואופנתיים היום במטבחי לונדון. הכירו את הג'וספר - הלהיט שמעניק למאכלים את הטעם של שיטת הבישול העתיקה ביותר שקיימת: צלייה על גחלים.

הג'וספר. תנור גחלים מודרני שהפך ללהיט בלונדוןהכירו את הג'וספר - הלהיט שמעניק למאכלים את הטעם של שיטת הבישול העתיקה ביותר שקיימת - צלייה על גחלים. צילום: עידית בן עוליאל

נפגשים לדרינק על הבר

אחה"צ אביבי. רחוב יד חרוצים כמעט ריק מאדם. מדי פעם מגיחים אנשים במדי שף, עובדי הקופי בר, הקונדיטוריה או המאפייה. זה זמן ההפי האוור, ואת מרפסת הקופי בר ממלאים עובדי האזור שעצרו לדרינק, רגע לפני שהם חוזרים הביתה.

אדניות של לבנדר ועשבי תבלין מעטרות את החזית. יש מתח, חתרני כמעט, בין האזור הזה לבין החזית המטופחת, ומרגע שנכנסת פנימה אתה שוכח לחלוטין מאיפה באת ואיפה אתה נמצא. זה מרגיש כמו אחד המקומות המיוחדים ההם בחו"ל שהיית נורא רוצה למצוא את עצמך בהם - מקום של המקומיים, לא מתוייר, שרק אתה יודע עליו.

בדיוק בשעה הזו התכנסנו על הבר של הקופי, שמונה נשים וגברים, לסדנת ג'וספר במסגרת פרויקט "מסעדות פתוחות". את פנינו קיבלו מנהל המסעדות של הקבוצה אורן שנבל, ומנהל המשקאות אלעד שהם, להיכרות והקדמה קצרה לפני יציאה משותפת לחדר הבשר של R2M.

התכנסנו על הבר של הקופי, שמונה נשים וגברים, לסדנת ג'וספר במסגרת פרויקט התכנסנו על הבר של הקופי, שמונה נשים וגברים, לסדנת ג'וספר במסגרת פרויקט "מסעדות פתוחות". צילום: עידית בן עוליאל

אם כבר מדברים על בשר, אז כדאי גם לשתות משהו תוך כדי

חדר הבשר

חדר הבשר נמצא מרחק שתי דקות הליכה מהקופי בר, במבנה רחב ידיים עליו מנצח אלון גיליארדי, מהעובדים הוותיקים בקבוצה (שהחל את דרכו במטבח של הבראסרי דווקא). 

חדר הבשר נמצא מרחק שתי דקות הליכה מהקופי בר

מהמקום הזה מגיע הבשר לכל המסעדות של R2M. שם מיישנים אותו, חותכים ומטפלים בכל נתח.

מחדר הבשר מגיע הבשר לכל המסעדות של R2M.חדר הבשר נמצא מרחק שתי דקות הליכה מהקופי בר, במבנה רחב ידיים עליו מנצח אלון גיליארדי. צילום: עידית בן עוליאל

אלון הדגים והסביר לנו איך מזהים בשר טוב, איזה נתח מתאים לאיזה סוג של תבשיל ואיך חותכים נתחים שונים. אחר-כך הוא חתך לנו כמה נתחים יפים של אנטרקוט עצם וסינטה עצם, ואנחנו חזרנו איתם לקופי בר כדי לצלות אותם בג'וספר.

אלון חתך לנו כמה נתחים יפים של אנטרקוט עצם וסינטה עצם

אלון, מסביר על סוגי הנתחים השונים ואיך לטפל בהםאלון מדגים איך מזהים בשר טוב, איזה נתח מתאים לאיזה סוג של תבשיל ואיך חותכים נתחים שונים. צילום: עידית בן עוליאל

ברור שהיינו חייבים לצלם את חדר הבשר...

הג'וספר

הג'וספר הוא תנור מתכת עבה שאוגר חום בצורה אחידה, ובקרקעית שלו מדליקים גחלים. האפייה בטמפרטורה גבוהה, בשילוב עם העישון, אורכת כ-30% פחות מצלייה בגריל פחמים ומפיקה טעמים ייחודיים.

בקופי בר משתמשים בג'וספר להכנת בשר, דגים ופירות ים, אבל גם ירקותאוהב סלומון ואיתי סובל השפים, מסבירים על הג'וספר. צילום: עידית בן עוליאל

בקופי בר משתמשים בג'וספר להכנת בשר, דגים ופירות ים, אבל גם ירקות, ובסדנא הדגימו אפילו הכנת פיצה בג'וספר. 

בסדנא הדגימו אפילו הכנת פיצה בג'וספר

הפיצות מהג'וספר נאכלותנהנים מפיצות שנעשו בג'וספר. צילום: עידית בן עוליאל

בינתיים, נתחי הבשר שהגיעו איתנו מחדר הבשר נחתו במטבח. אוהד סלומון, השף של הקופי בר, הסביר לנו איך עובדים עם הג'וספר, ועל דרגות הצלייה של הבשר וגם נתן טיפים להכנת בשר בבית, במחבת גריל או בתנור (כי מה לעשות שלחלק מאתנו עדיין אין ג'וספר בבית). 

נתחי הבשר שהגיעו איתנו מחדר הבשר נחתו במטבח

אחרי חדר הבשר ולפני הארוחהאוהד סלומון, השף של הקופי בר, בהסברים על הג'וספר וטיפים להכנת בשר בבית, במחבת גריל או בתנור. צילום: עידית בן עוליאל

גם ירקות יוצאים נהדר בג'וספר

הארוחה

אחרי שנכנסנו למטבח, למדנו וטעמנו, הגיע הזמן לחזור למקום הטבעי שלנו. יצאנו מהמטבח וישבנו לטעום את כל מה שהודגם לנו - ארוחת בשרים וירקות על טהרת הג'וספר, עם הרבה יין משובח שאלעד התאים לנו, שהגיע כמובן עם הסברים מלומדים. וכן, זה היה טעים ויפה כמו בתמונות.

נתחי הבשר שלנו, אחרי סיבוב בג'וספר

והיו כמובן גם תוספות

הארוחה, על טהרת הג'וספרארוחת בשרים וירקות על טהרת הג'וספר, עם הרבה יין משובח. וכן, זה היה טעים ויפה כמו בתמונות. צילום: עידית בן עוליאל

הקופי בר

***
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions