אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

סופ"ש של מוסקה
ה
חיבה לחצילים בהחלט יכולה להתפתח למערכת יחסים משמעותית - מרגע שהנחת את ידך על מתכון טוב למוסקה. זהו קשר שידרוש זמן, סבלנות ותשומת לב, אבל בהמשך הדרך ממתינה אהבת אמת. או לכל הפחות ארוחה נהדרת

איך מפתחים רומן עם מתכון? בואו ניקח דוגמה אקראית, נגיד מוסקה - דבר ראשון, מתחילים לחבב חצילים. יש כאלו שזו יכולת מולדת אצלם, אחרים נזקקים לעשרים שנים ויותר כדי להגיע לשם. זה נכון לכל מיני דברים בחיים, אגב, לא רק לחצילים.

פרוסות חצילים שהולכות להפוך למוסקה

אחרי שמדלגים מעל למהמורה הזאת, אפשר להמשיך לשלב הבא: מפנים בוקר או צהריים. אפשר גם ערב אם זה הקטע שלכם. אם אתם קצרים בזמן, מומלץ לגייס ידיים עובדות, כאלו שיודעות לפרוס או לבחוש בלי לשקוע בנייד תוך כדי (מתבגרים, למשל, פחות יתאימו למשימה, אבל בהחלט אפשר לשקול בחישה בסירים ככלי חינוכי בבית).

במוסקה כהלכתה, כל שכבה חייבת לקבל בדיוק את מידת האהבה הנחוצה לה. הבשר צריך להיות צלוי ומתובל כהלכה, וגם צריך להיזהר לא לחסל בטעות את הסיר, ככה סתם על הדרך. את החצילים יש לטגן בסבלנות ובמידה הנכונה (גם כאן, זהירות מנשנושים).

את החצילים יש לטגן בסבלנות ובמידה הנכונה

במוסקה כהלכתה, כל שכבה חייבת לקבל בדיוק את מידת האהבה הנחוצה לה.

את הבשמל חשוב לבחוש ברציפות וללא הפסקה, פן יתגנבו גושים סוררים לבלילה. גם כאן, נדרשת שליטה עצמית ושימת לב לאצבעות חמדניות שמתגנבות לקלחת. אחר כך יש לבנות שכבות בדיוק אדריכלי, כדי שבכל ביס יהיו גם תפוח אדמה, גם בשר, גם חציל, גם עגבניה וגם בשמל שהזהיב היטב בתנור.

ואז ממתינים לקסם שיקרה, ומגלים בינתיים שהתאהבתם במתכון.

מתכון למוסקה של הדליקטסן

המצרכים

  • שמן זית לטיגון
  • 1 ק"ג בשר טחון (אפשר בקר, אפשר כבש ואפשר מעורבב)
  • 200 גרם בצל לבן, קלוף וקצוץ
  • 180 גרם חציל, חתוכים לקוביות קטנות
  • 250 גרם עגבניות קצוצות
  • 20 גרם שום כתוש
  • 40 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 20 גרם אורגנו טרי קצוץ 
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • 1 ק"ג עגבניות פרוסות
  • 1 ק"ג חצילים פרוסים
  • 1 ק"ג רוטב בשמל (מתכון בהמשך)
  • 180 גרם גבינת פרמזן מגורדת 

 מצרכים למוסקה

אופן ההכנה

א. בסיר נמוך או במחבת גדולה, מטגנים את הבשר במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להשחים. מוציאים את הבשר מהסיר, מעבירים לכלי נפרד ושומרים בצד. 

ב. מוסיפים לסיר עוד שמן זית ומטגנים בו את הקוביות החציל. מוסיפים את קוביות העגבנייה, השום ועשבי התבלין, מערבבים היטב. מוסיפים את הבשר ומבשלים 5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומצננים.

ג. פורשים את פרוסות החצילים על מגש, ממליחים ומניחים בצד למשך חצי שעה. שוטפים ומייבשים. מטגנים עד להזהבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. 

ד. מארגנים את התבנית בשכבות: פרוסות תפוחי אדמה ומעליהן בשר, בשמל, פרמזן, עגבניות ופרוסות חצילים. מסיימים עם שכבת בשמל ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, עד שתפוחי אדמה רכים והבשמל מתחיל להשחים.

בונים את המוסקה בשכבותמרכיבים את המוסקה, שכבה אחר שכבה. 
שכבת העגבניות במוסקה

שכבת החצילים במוסקה

מתכון לבשמל

המצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב
  • מלח, מעט אגוז מוסקט לטעם

אופן ההכנה

א. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. במקביל, מחממים את החלב בסיר נפרד, עם המלח והמוסקט.

ב. מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים היטב עד שמתקבלת רביכה. מוסיפים את החלב החם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה, ומבשלים עד שרותח ומתעבה. 

ג. מעבירים דרך מסננת דקה. טועמים ומתקנים תיבול. 

המוסקה המוכנה

מוסקה, הצעת הגשה

המוסקה של הדליקטסן - שכבות של שלמות לאוהבי החצילים.

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions