אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

עגלת קניות

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן
התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

המגזין

צ'ורוס טבעוני לחנוכה
ה
צ'ורוס, קינוח ספרדי מטוגן ומושחת, זוכה לעדנה מיוחדת בעידן האינסטגרם - ואין מתאים ממנו לחנוכה. במקור הוא מכיל ביצים ולעיתים גם חמאה. כאן הוא מוגש לכם בגירסה טבעונית, כי אם כבר לחוש נקיפות מצפון אז לפחות שזה יהיה רק על הקלוריות

צ'ורוס הוא קינוח ספרדי מסורתי שנועד לזמנים חגיגיים. בספרד נהגו במקור לאכול אותו בבקרי יום ראשון אחרי הביקור בכנסיה. בימינו הצ'ורוס מוכר ואהוב בארצות רבות, הרבה בזכות דוכני הצ'ורוס בירידים ופסטיבלים. גם אנחנו, בישראל, אימצנו אותו באהבה רבה, כי הוא סופר טעים, מטוגן בשמן עמוק ומתאים לנו בול לאג'נדה של חנוכה. 

המתכון הקלאסי לצ'ורוס מבוסס על בצק רבוך וכולל ביצים. אבל ישנה גם גירסה טבעונית והיא לא פחות ממעולה: מכינים בצק רבוך פשוט וזריז על בסיס חלב צמחי (או מים) ושמן קוקוס (או שמן צמחי אחר, כמו קנולה); מגלגלים בצורה הטיפוסית של מקלות ארוכים ("נקניקים"); מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה שאי אפשר לעמוד בפניה; מגלגלים בסוכר או סוכר וקינמון ומגישים בליווי רוטב שוקולד טבעוני על בסיס שוקולד מריר איכותי וחלב צמחי (או שמנת צמחית). וכל האושר הזה נטול אכזריות ומגיע ללא נקיפות מצפון. נו טוב, אולי קצת... בכל זאת מדובר בקינוח מטוגן ומושחת שקשה להפסיק לנשנש.

צ'ורוס טבעוניים, טבולים ברוטב שוקולד

צ'ורוס טבעוני לחנוכה. 

מתכון לצ'ורוס טבעוניים של אולגה טוכשר 

המצרכים

(13-15 יחידות)

  • 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב צמחי (120 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • 2 כפות שמן קוקוס / קנולה
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח (140 גרם) 
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון

לציפוי:

  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • אופציונלי: 1/4 כפית קינמון 

לרוטב השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס חלב צמחי

אופן ההכנה

א. בסיר קטן, על אש נמוכה, מערבבים ומבשלים את החלב הצמחי, המים, הסוכר, השמן והמלח, עד שהסוכר נמס.

ב. מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים בבת אחת לסיר. מערבבים בעזרת מרית או כף עץ במשך כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד. מכבים את האש.

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לסיר

ג. מצננים את הבצק כ-5 דקות. הוא אמור להישאר חם, אך כזה שאפשר לגעת בו ולעבוד איתו.

מצננים את הבצק כחמש דקות

ד. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון.

ה. מכינים את רוטב השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והחלב הצמחי ומחממים במיקרוגל (בפולסים) או על באן מרי, עד שהשוקולד נמס. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק.

ו. לשים מעט את הבצק (הוא אמור להיות רך וגמיש). לוקחים חתיכה קטנה (קטנה מעט מכדור פינג פונג) ומגלגלים ל"נקניק" בקוטר של 2 ס"מ או קצת פחות. חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק ומסדרים בתבנית או על קרש חיתוך.

ז. בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. השמן צריך להיות חם (170-180 מעלות. כדאי להצטייד במדחום לבישול). כדי לבדוק אם הוא בטמפרטורה המתאימה זורקים לתוכו חתיכה קטנה של הבצק - אמורות להיווצר סביבה בועות קטנות, והשמן אמור לרחוש.


ח. זורקים את הצ'ורוס לתוך השמן החם בקבוצות של 3-4 ומטגנים עד להזהבה. מידי פעם מערבבים כדי שתתקבל השחמה אחידה.

ט. מוציאים את הצ'ורוס המוכנים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

מוציאים את הצ'ורוס המוכנים בעזרת כף מחוררת

מגלגלים כל צ'ורו בציפוי ומגישים מייד לצד רוטב השוקולד. 

  • מגלגלים כל צ'ורו בציפוי

מגישים מייד לצד רוטב השוקולד

אולגה טוכשר היא עורכת תוכן קולינרי, יועצת, כותבת, צלמת ובעלת הבלוג הטבעוני "המרכיב הסודי".

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
Magento