אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Delicatessen - דליקטסן

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

עוגת פולנטה לימון של הבייקרי
ז
והי עוגה מיוחדת ומפתיעה שקשה שלא להתאהב בה. אוורירית אך עסיסית, רכה אך גם מעט מחוספסת, בעלת שילוב לא שגרתי של טעמים ומרקמים ותהליך הכנה כה פשוט עד שתשאלו את עצמכם למה בעצם להכין עוגות אחרות. וכן, היא גם נטולת גלוטן

יש עוגות כאלו שממש מתחשק לקפוץ לתוכן (לא מתוכן, זה שייך לסיפור אחר) או אם מצב הרוח פחות ספורטיבי - לפחות להניח עליהן את הראש. אין רבות כאלה ברפרטואר הכללי של עולם הקינוחים, שיש בו המון סוגים של עוגות אחרות. יש עוגות משמחות, יש עוגות מנחמות, יש עוגות עשירות ויש עוגות יבשות. יש עוגות שמלוות בזכרונות נוסטלגיים ועוגות שלא דומות לשום דבר שאתם מכירים.

יש עוגות עם מוניטין של מאות שנים, שלעיתים מתגלות כאכזבה גדולה. יש עוגות שמעלות חיוך, יש עוגות שלא מסיימים מהצלחת (וממלמלים בשקט שהתמלאנו כבר במנה העיקרית). יש עוגות שלא נעים לחרב ולעיתים הן גם עוגות שעדיף להביט בהן מאשר לאכול, אבל לא תמיד. יש עוגות שקונים בסופר (זהו, אין לי מה להגיד על הקטגוריה הספציפית הזו יותר, כאן יש רגע של שתיקה). יש עוגות שמכינים רק בבית.

יש עוגות שלוקח יומיים וחצי להכין ויש כאלה שחצי שעה (ולפעמים גורפות הרבה יותר מחמאות). ויש עוגות שמכינים רק פעם בשנה אבל כדאי הרבה יותר. למשל עוגת הפולנטה הזו (שבאמת מתחשק להניח עליה את הראש), שרק בטעות היא לא נאפית בתדירות של פעם בשבוע בכל בית. עסיסית במידה ויבשה במידה, עדינה ושברירית במידה ומחוספסת במידה. במתיקות לגמרי מדויקת (לא יותר מדי ולא פחות) ועם סיומת רכה של קרם מסקרפונה וצנוברים. שלא נקפוץ לתוכה? והיא גם לגמרי נטולת גלוטן שזה תמיד בונוס נחמד.

עוגת פולנטה לימון של הבייקרי

עוגת פולנטה לימון של הבייקרי.

מתכון לעוגת פולנטה לימון של הבייקרי

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 90 מ"ל שמן זית
  • 70 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 גרם גרידת לימון
  • מיץ מלימון אחד
  • 80 גרם פולנטה
  • 80 גרם אבקת שקדים
  • 5.5 גרם אבקת אפייה
  • 1.2 גרם מלח
  • 35 גרם צנוברים

עוגת פולנטה לימון, המצרכים

אופן ההכנה

מקציפים עם וו גיטרה את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.

מוסיפים את הריקוטה, גרידת הלימון ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד המסה אך לא יותר.

עוגת פולנטה לימון במהלך ההכנה

מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 18 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 50-60 דקות.

מצננים לפני שלב הציפוי.

עוגת פולנטה לימון לפני הציפוי

עוגת פולנטה לימון לפני הציפוי.

מצרכים לציפוי

  • 35 גרם קרם פרש
  • 75 גרם שמנת 42%
  • 12 גרם אבקת סוכר

הכנת הציפוי

מעבירים את הקרם, השמנת ואבקת הסוכר לקערת ערבוב ומקציפים לכדי קצף רך אך יציב.

מורחים על העוגה בעזרת כף ומפזרים צנוברים מעל.

מורחים על העוגה בעזרת כף ומפזרים צנוברים מעל

פורסים ואוכלים

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions